There was an error in this gadget

Saturday, December 22, 2012

Alhamdulillahhhh....9 minggu!!! :-)


Hari Rabu aritu, pas balik keje...
Pas amik anak-anak kat umah babysitter....
Then tros gi Klinik Mediviron....
Walaupun cuba untuk membiasakan diri ngan Klinik Idzham yang lagi dekat dari umah...tapi tetap rasa tak selesa bila kena part Maternity checkup...
Mesti mau pegi Klinik Mediviron yang kat Bandar Sri Permaisuri tu jugak!
Maybe sebab dah biasa dengan Doc Ros yang dah biasa check aku since dari aku mengandungkan si Andy lagi!
Sampai nak masuk ke-3 nie pun, aku rasa selesa ngan Doc Ros....
Walaupun hubby bising cakap jauh dari umah...tapi I don't care!
Asalkan aku rasa selesa.... :-)
Alhamdulillah.....kandungan kali nie boleh didengari heart beat nyer....
Sangat kuat degupan jantung baby u!
Heheheheee.....
Doc Ros kata dah 9 minggu 4 hari....
Syukur...kandungan nie sihat dan tumbesaran adalah selari dengan usia....
Tu yang aku nak dengar tu!
Aku taknak pisang berbuah dua kali...
NO! NO! NO!
Moga kesihatan kandungan dan aku baik sehingga bersalin nanti....
Aminnnnnnnnnnn......

Thursday, November 29, 2012

Baru 5 Minggu Jek.........

Semalam after balik keje then amik anak-anak, tros gi Klinik Idzham....
Nak wat officially pregnancy test ngan doc....
Doc Ros tengok jadual pregnancy...and tanyer 1st day last period...
Tu la masalahnyer....
Aku tak ingat langsung!
So aku main agak-agak jek la.....
18hb Oktober lah tarikhnyer!!!
Hehehehee......
Hasilnyer....doc kata aku preggy 5 minggu!!!
And EDD adalah 27 Julai 2013.....
Alaaa....tarikh tak cantik!!!
:-)
Ok..yang preggy sebelum nie pon 5 minggu gak.....
Haap-haap kali nie aku tak lasak-lasak dan jaga betul-betul kandungan nie.....
Ramai kawan-kawan yang prihatin dan suruh aku jangan lasak sangat, seperti prggy yang sebelum nie....
InsyaALLAH.......
Akan aku jaga betul2 kandungan nie....
So kena kuangkan aktiviti katering yang berat2.....
Moga ALLAH pelihara kandunganku ini.....
Aminnnnnnnnnn............

Wednesday, November 28, 2012

It's +ve!

Since semalam (27nov2012) dari pagi dok tekak mual and loya-loya jek....
Tak tau apasal....
Then baru terasa cam nak check kalendar...
Owh yer.....bulan nie aku tak period lagi!!!
Untuk kepastian, pas balik keje singgah farmasi....
Malam tadi wat ujikaji air kencing....(hehehe)
Bukan main berdesup keluar 2 line merah!!!!!
Mak aih....cepatnyer kuar line!
Aku teringat yang masa aku miscarriage aritu...
Masa disahkan pregnant oleh doc, lambat jek nak kuar line ke-2 tu....
Aku wat test sendiri pon sama gak....
Lambat jek nak kuar line ke-2.....
Kali nie bukan main cepat lagi timbulnya!!!
Alhamdulillah......
Aku pregnant lagi!!!
Tapi masalahnya, aku tak ingat bila 1st day last period aku.....
Herrrmmmmm.....
So aku tak tau dah bape minggu preggy.....
Huhuhuhuuuu......

Kali nie punyer mengandung lain macam sket la....
1st time experienced ~ muntah-muntah...pening-pening....loya-loya....
Pepagi tekak dah rasa mual...rasa nak muntah...
Cam pagi tadi.....
Aku tak makan ape pun...tekak rasa loya..
So hubby beli Twister oren (sebab ada rasa masam-masam) then aku minum....
Beberapa minit pastu aku rasa nak muntah....
Buwekkkkkkkkk...........
Kuar balik twister tu....
Rugi jek minum!

Skang nie dah lunch hour....
Aku tak tau nak makan ape.....
Perut tersangatlah lapar.....
Mana taknyer, asal masuk jek makanan, muntah balik....
Takkan nak biarkan perut kosong...
Mintak officemate belikan nasi ayam....
Moga tak terkeluar balik la pas makan nanti....
Penat ulang alik toilet!
Pfffffftttttttt...........

Monday, October 22, 2012

1 Tahun Sudah Berlalu.....

Hari nie, 22nd October 2012, genap setahun arwah abang pegi...
Rasanya macam baru jek lagi dia pegi tinggalkan kami sekeluarga...
Sampai sekarang, aku still tak rasa yang abang dah meninggal dunia...
Aku still rasa yang dia just pergi somewhere else...and will be back soon....

Kadang-kadang, aku sajer tanya Andy...
"Andy, ayah mane?"
"Ayah takder..." Andy jawab
"Ayah takde gi mana?" aku tanya lagi.....
"Ayah pegi keje la....tak balik-balik lagi..." Andy jawab...
Telus jek jawapan daripada seorang kanak-kanak kecil yang still tak tau ape2 lagi tu...

Aku ajar Andy dan Fajar tido di bilik arwah.....
Aku ajar mereka, katakan itu adalah bilik mereka....
Tapi berkali-kali jugak mereka jawab...
"Nie bilik ayah la....bukan bilik abang!" Andy bersuara...
"Ye la...ayah dah takder, so nie jadi bilik abang ngan adik la....." aku jawab...
"Takkkkk....nie bilik ayah la! Nanti ayah balik la......"
Hiba dengar Andy cakap camtu...

Sebak....
Aku still sebak walaupun dah setahun berlalu....
Mungkin sebab dia jek adik bradik yang aku ada.......
Mungkin sebab pemergian dia tu terlalu drastik...
Mungkin juga sebab aku banyak dosa dengan dia...dan tak sempat nak minta maaf sebelum dia pergi selamanya...

Abang....
Orang rindu......
:-(


Wednesday, October 10, 2012

Stress Cam Sampah!


gimme that Dunhill, wanna blow all sucks thingy away....pffffftttttt...



Entah hape yang dibusykan entah.....
Buat quotation pakej pelancongan....
Buat quotation pakej katering......
Bla...bla...blaaaaaaaaaaaa lah!

Honestly, aku dah bosan keje sini....
Aku stress dengan orang-orang yang stress kat keliling aku nie....
Everybody seems like very stress to do their work..
And it's happen almost everyday!
Yang kaki hangen dengan hangennyer....
Yang kaki kutuk dengan kutukannyer....
Yang kaki moody dengan moodynyer....
Aku rasa cam jadik kera sumbang jek kat sini...
Terbangak-bangak..tak tau nak buat ape....

Aku teros jadik stress gak...
Aku tanak keje lagi sini....
Aku nekad....
If aku tak dapat keje Tourism or maner-maner goverment agency,
Aku akan blah dari sini dan mulakan full-time business!
Dah malas la nak keje makan gaji...
Asik diperhatikan....
Rasa cam aku nie teruk sangat jek!
(paling teruk pun sebab selalu datang lambat! ok......admit that!)

Perlu nekad dalam membuat keputusan....
Tuhan...
Berikan aku kekuatan untuk melakukan perubahan demi kebaikan..
Aminnnnnnnnnnn.........

Tuesday, August 28, 2012

Tiada Rezeki......Apo Nak Dikato.....


*credit to Mr.Google Image*


10.07.2012 , 7.00am
Rasa sakit pinggang...cam sengugut pon yer gak...
Gagahkan diri jugak banguun tido, mandi2 then bersiap ke kerja...
Tapi ada bleeding!
Owh My..........
Bleeding tak banyak...setitik dua jek...tapi kerap!
Sampai opis...masih sama...


10.07.2012 , 9.00am
Mintak kebenaran ngan HR untuk ke klinik...
Hati dah risau....
After scan, doc kata better gi HKL....
Kerana katanyer, mengikut perkiraan size baby sepatutnya dah 3 bulan....
Tapi mengikut size dalam scan screen monitor, baru 6 minggu!
Maknanyer selama 3 bulan nie baby tak membesar!!!
Sedey.... :-(


10.07.2012 , 12.00pm
Teros gi HKL....
Jumpa doc..scan...pemeriksaan....etc....
Doc kata tunggu lagi 2 minggu....
Kalo ada perkembangan, then should be no problem....
Kalo takder, then terpaksa gugurkan kandungan....


10.07.2012 , 11.30pm
Sambil siapkan sumer tempahan kuih raya, bleeding bagai nak giler banyaknyer!
Setiap 15-30 minit dok tukar pad jek!
Habis siap sumer tempahan, duduk berehat seketika....
Tiba-tiba perut rasa sakit yang teramat sangat!
Sakit macam nak beranak!
Teros berlari ke bilik air...
Tahan sakit sampai menangis-nangis sensorang dalam bilik air....
Incik hubby takder...tak balik-balik lagi dari pi jumpa kawan! 
Lama betol!!!
(ok..part tu aku memang sangat marah!)
Sambil meraung sakit, sambil teran....
Then terkeluar seketul besar ketulan daging yang berdarah....
Owh My......
Aku pegang ketulan tu...belek2 sambil tanya kat diri sendiri...
"nie ke bendanyer???"
Puas membelek, campakkan ke lubang toilet...
Tak perlu tanam...
Orang tua kata, kalo ada 'bentuk & rupa' baru tanam......
Ok....
Relax atas katil....
Perut and pinggang dah tak sakit2 cam sebelumnya....
Tido sampai ke pagi.....
Esok baru gi HKL....


11.07.2012 , 10.00am
Pegi HKL, buat check-up....
Doc scan...katanyer semua dah abis keluar....
Tiada sisa yang tinggal di dalam....
Ok...syukur...tak payah nak 'cuci dalam'.....
Doc bagi injection untuk kecutkan rahim....
Adehhh...sengal peha kena inject!!!
Balik rumah....rest!



*Apa nak dikata.....tiada rezeki untuk kali ini....it's ok, tahun depan kita cuba lagi!!! ;-)*

SELAMAT HARI RAYA 2012!!!


Daddy Belo, Mommy Nofa, Andhika & Aduka mengucapkan.....
"SELAMAT HARI RAYA, 
MAAF ZAHIR & BATIN"
buat keluarga dan sanak saudara....semua kenalan...sahabat handai....rakan perniagaan....pelanggan-pelanggan tersayang!!!

Friday, August 3, 2012

Moga Ada Jodoh.....

Ok....aku dah isi borang keje kosong kat Tourism Malaysia (TM)....
Tarikh tutupnyer Isnin next week jek...(6 Ogos 2012)
Aku mintak tolong member baik aku submitkan since dia pon still staff TM...
Frankl, aku memang berharap sangat la kali nie ada jodoh antara aku ngan TM...
Setelah before this takde jodoh sangat...
So biarlah kali nie berjodoh...
Banyak pengalaman yang aku kutip since bekerja dengan travel agency nie....
So aku harapkan dengan pengalaman yang aku ada nie, aku akan diterima bekerja...
Sebab apa aku nak sangat kejer kat TM???
Banyak sebabnyer....
Tapi yang paling utama, aku perlukan 'sesuatu' yang boleh menyokong kedudukan kewangan keluarga aku...
Setiap tahun memang ada kenaikan gaji....ada bonus....boleh claim macam-macam...
Itu yang paling penting!!!
Private kampeni jangan harap la nak camtu....
Melainkan kampeni tempat bekerja tu ada dalam senarai Bursa Saham BSKL, then you can claim whatever you want!
You can ask bonus with any amount that you want!
Second is aku perlukan jaminan dari segi kesihatan aku dan keluarga...
Since aku kejer ngan travel agency nie, all medical expenses ditanggung sendiri oleh aku...
Kampeni tak tanggung pon...
Sedih tau...
Kalo ada emergency case, time2 tu lak fulus tak bape nak ada, so camner nak bayar perubatan???
So disebabkan itu la aku perlukan kampeni yang ada panel perubatan...
Dua sebab utama tu dah cukup kuat bagi aku untuk menyatakan keinginan aku nak keje ngan TM...
Actually not pointing on TM jek la, secara generalnyer adalah keje ngan gomen or semi-gomen...
Banyak dah aku apply keje gomen...tapi takde satu pon yang melekat!
Agaknyer memang aku tak berjodoh ngan gomen ke???
Tapi harap2 aku masih berjodoh ngan TM....
Doakan yang terbaik sajer....
Aminnnnnnnn........

Friday, July 20, 2012

Selamat Berpuasa, Mommies!!!

Esok, 21/7/2012 semua umat Islam akan mula berpuasa....
Oleh itu, aku mengucapkan
Selamat Menyambut Ramadhan
dan
Selamat Berpuasa
kepada semua saudara-mara, sahabat handai, sesiapa jek yang drop by and baca blog aku nie..
(kalo ler adoooo....)

Moga tahun nie aku dapat puasa penuh...
Maklum ler...ibu2 mengandung dah takde istilah 'datang bulan' untuk 9 bulan lamanyer....
Moga rezeki makin bertambah-tambah time bulan puasa nie....
Aminnnnnnnnnn...........

Saturday, July 14, 2012

Macam Sengugut...Tapi.....

Masuk arini, dah 2 hari aku sakit...
Bukan sakit perut...
Bukan sakit kronik yang sampai membawa kepada kematian..
Nauzubillah.....
Mintak dijauhkan!
Tapi nie sakit macam sakit sengugut....
Sakit sangat sampai sengal2 pinggang...
"Sengugutkah aku?!?!?"
Takkan nak period kot.....
Tapi aku preggy....
Bila anak-anak tanyer 'mommy sakit ape?"
Aku cakap sakit perut jek...
To be exact, it's ovary area actually....
Kat situ yang sakitnyer...
Tanya nasihat kawan2 rapat thru FB....
Ada yang kata tu perkara normal masa early stage pregnancy....
Tapi aku tak pernah lak rasa sakit camnie masa 2 anak sebelum nie...
Ada yang kata tu tanda2 keguguran, mengikut pengalaman yang dia pernah alami....
Oh, Tuhan.....
Janganlah perkara buruk seperti itu yang berlaku!
Ada jugak yang kata maybe sebab stress dan kurang rehat....
Oh, yes! 
Maybe yang itu aku boleh terima!
Tak dinafikan, lately aku memang stress dan kurang rehat....
Mungkin disebabkan bisness makin bertambah, jadinya masa rehat jadik kurang...
Siang kerja pejabat, malam uruskan bisnes pulak..
Weekend adakalanya uruskan pelamin dan katering...
Seperti malam tadi, walaupon sakit aku tetap gagahkan diri untuk siapkan tempahan puding sebanyak 100 unit...
Customer nak tengahari nanti...
Harus kuat semangat dan cekal....
Kalo ikutkan sangat sakit yang tidak berkesudahan nie, sampai bila-bila la bisness tak berkembang maju....
Terserah kepada ALLAH sahaja...
Ada rezeki untuk anak ini, ada la.....
Jika dah ketentuan tiada, redha jek la...
Yang penting, for time being jaga jek kesihatan nie supaya nothing worst happen....
Moga dipermudahkan segalanya...
Aminnnnnnnnn.........

Thursday, July 5, 2012

5 Minggu.....

Hari Selasa (3/7/2012) aritu gi Klinik Idzham Genting Klang....
Nak check urine secara formalnyer....
Aritu main check sendiri jek...
After urine test, doc belek2 kalendar pregnancy dia...
Katanyer aku dah 5 minggu....
Alhamdulillah......
Tapi katanyer kecik sangat lagi.....
Kena berhati-hati sebab kandungan masih mentah dan lemah....
Kalo lasak sangat, takut babynyer tak menjadi...
Nanti tinggal kantung kosong jek!
Nauzubillah.....
Taknak la benda2 buruk camtu berlaku....
Moga kandungan ini sangat kuat....
Moga aku pula lebih berhati-hati....
Moga kami berdua dilindungi dari segala bahaya....
Aminnnnnnnnnnn............

Thursday, June 28, 2012

Preggy Again.......... :-)


Alhamdulillah......
Syukur kepada Allah....
Tak gi klinik pon lagi....
Baru test sendiri jek....
Nanti-nanti ada masa baru gi klinik la...
Hehehehe....
Teruja!
:-)

Wednesday, June 27, 2012

Di Sini.......

Di sini......

Situasinya sangat berlainan....
Masyarakatnya juga lain.....
Cara kerja yang lain.....
Cara gurau senda yang lain.....
Etika kerjanya juga lain.......

Amat lurus!!!
Itu yang boleh dikatakan....
Amat tegas juga......
Tapi masih lagi ada mesranya.....
Masih lagi ada hilai tawanya......
Masih lagi ada timbangrasanya......
Masih lagi ada harmoninya....

Cuma aku yang perlu membiasakan diri di sini.....
Perlu pandai membawa diri di sini.......
Perlu belajar banyak perkara di sini.....

Moga jodohku panjang di sini.....
Sekiranya itu yang ditakdirkan......
Sekiranya itu yang terbaik......
Aku terima....
Ada hikmah disebaliknya.....
Aku pasti!

Thursday, May 31, 2012

So Long Landini.....Hello YHA!!!

Hari nie, 31hb May 2012 adalah hari terakhir aku kejer ngan Landini...
Selama 6 bulan aku kejer sini, banyak pengalaman yang aku kutip...
Sebabnya???
Aku la yang wat pakej pelancongan....
Aku la jaga admin....
Aku la yang jaga akaun...
Aku la yang jawab call....
Aku la yang uruskan tempahan kereta....
Aku la yang siapkan cheque, voucher & invoice untuk kampeni...
Aku la yang prepare tender/quotation untuk kampeni...
Pendek kata sumer aku sapu!!!
Tu pasal la banyak pengalaman yang aku kutip....

Dan aku rasa sangat berharga sumer pengalaman nie....
Betul la kata orang..setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya....
Ada hikmahnya jugak kontrak aku dengan Tourism tu abis...
If aku still kat Tourism lagi, pasti aku tak tau selok belok travel industry yang sebenar....
Pasti aku still lagi wat keje interview orang untuk dapatkan data, sampai la sudah!
Pasti aku still wat keje yang sama jek...walaupun dah 6 tahun dok buat keje tu jugak!
Bekerja di Landini, aku kutip macam-macam pengalaman....
Aku belajar banyak perkara.....
Aku belajar macam mana cara nak buat pakej untuk inbound dan outbound....
Aku belajar macam mana cara nak prepare quotation untuk car rental...
Aku belajar ape yang perlu dilakukan untuk bawak International group ke Malaysia....
Alhamdulillah aku ada semua pengalaman itu...
Bayangkan kalo aku still kat Tourism lagi, pasti aku tak tau ape-ape...
Even nak buat pakej pon!!!
Bukannya niat aku nak buruk2kan Tourism atau memandang enteng segala pengalaman aku sepanjang keje ngan Tourism...TIDAK!!!
Kejer ngan Tourism pon banyak kutip pengalaman jugak...
Aku berpengalaman jumpa dengan ramai orang..attend banyak events...outstation seluruh Malaysia....
Cuma aku tak diberi peluang oleh majikan untuk merasai pengalaman yang lain, yang lebih mencabar...yang boleh meningkatkan daya usaha & kreativiti aku!
Selama 6 tahun bekerja dalam scop kerja yang sama..membuatkan aku jadik lemau dan lesu....

Alhamdulillah...syukur, Ya ALLAH!!!
Kali nie rezeki aku terbuka luas lagi....
Aku bakal menimba ilmu di tempat lain pula...
Mungkin kali nie lebih mencabar dan lebih luas job scopnyer...
Doakan aku yang baik-baik saja...
Aminnnnnnnnnnnnnn............

Thursday, May 24, 2012

Busy + Malas = Berkulat!

Rasanya macam dah lama tak update ape-ape dalam blog nie....
Naik berkulat dah blog nie...
Lately mommy busy + malas.....
Busy nak mempuding....
Busy pikirkan urusan katering....
Busy pikirkan hal butik....
Busy pikirkan hal rumahtangga.....
Busy nak carik keje lain....
Macam-macalah busynyer!!!
Mengalahkan PM lak gayanyer!
Ekekekekeeee....

Oh yer...
Nak bagitau sumer nie...
La nie mommy dah start wat bisnes katering pulak...
Kalo sebelum nie mommy fokus kat bisnes puding online...
Katering pon just untuk dessert jek...
La nie mommy bercadang nak 'up'kan sket perniagaan nie dengan membuat katering untuk majlis-majlis pulak....
Tak kesah la majlis ape-ape pon....
Dari sekecil-kecil Birthday Party, sampai la ke sebesar-besar Majlis Kahwin!
Mommy nak pelbagaikan produk & service yang boleh diberikan oleh BeloNofa Enterprise nie....
Bermula dari bawah.....hopefully one day mommy akan dapat lebarkan sayap supaya BeloNofa akan menjadi Sdn Bhd pulak...dan seterusnya Berhad pulak!
Mana la tau sampai leh jadik Holding suatu hari nanti kannnnnn.....
Doakan yang terbaik ek....
Aminnnnnnnnnnnnnn..........



p/s: dalam pada malas nak update tu, panjang gak taipnyer! ekekekkee.....

Friday, May 11, 2012

Perhimpunan Mansuhkan PTPTN....

Gambo-gambo diambil beberapa hari sebelum BERSIH 3.0 dan beberapa hari sebelum aku gi FAM Trip Medan....
Al-kesahnyer aku jenjalan naik moto ngan hubby memalam buta....
Anak-anak dah pos ke kampung awal-awal lagi dah...
So kami jadik ler mat & minah rempit pada malam tu....
Pi Dataran Merdeka sat....
Dengar kata ada perhimpunan mahasiswa2 untuk mansuhkan PTPTN....
Kami pon pi la menyebokkan diri kat perhimpunan tu....

ish..ish..ish..korang neh! kan dia menabung sejak dari dalam perut lagi...of cos la dia mampu beli diamond 24 juta!!!  :-))

Yang lenlain aku tak bape amik port sangat....yang 2 terbawah tu yang betul2 kena tangani!

Tuntutan mereka.....

Moga tuhan merahmati mereka....aminnnnnn......

Adam Adli...budak 'U' yang dah kena gantung pengajian...

Nie minah pelakon tu kan??? Dia menyokong perhimpunan nie ke??? atau cam aku gak, sajer nak menyebok???



Rumusan :  part nak mansuhkan PTPTN tu, aku memang sokong sesangat! sebab??? takde sebab.....sokong mansuhkan jek sudah! part demo jalanan, aku tak sokong! sebab??? susah aku nak kuar jenjalan kat KL...sumer jalan jem!!!siot jek....
 

Cerita Tertangguh ~ Medan FAM Trip!!!

Tarikh : 19-22 April 2012
Aktiviti : FAM Trip To Medan (sponsored by Narasindo Tours)
Lokasi : Kota Medan, Brastagi, Gunung Sibayak, Parapat, Kampung Tomok, Tasik Toba, Pulau Samosir, Simarjarunjung.


Ahhh.....malas untuk berkata apa-apa....
Tengok gambar saja lah!
Selebihnya ada dalam Facebook! 
:-)

Tiket tambang murah kami....

Selamat Datang ke Medan!


Groundhandling tour sponsored by Narasindo Tour...
 
Rombongan Cik Kiah!!!




The King & His Royal Queen!



Check-in sini!!!



View dari balconi bilik.....



Feeling Honeymoonnnnnnnn!!!



SubhanaALLAH......


Daki Gunung Sibayak



Sulfur....panas neh! Bau hangit lak tu!



Tasik Sibayak (Sulfur)



Aku takde dalam gambo sebab aku yang tukang amik gambo!!!



Bicycle ride pepagi...best!

Comey kan kawan kita nie!! :-))
 


Jangan terkejut...kami mempunyai nama yang sama, iaitu FARIZA! :-)
Sorang Nor Fariza, sorang lagi Mohd Fariza...cool,kan???
Ekekekkeee....
 


Wif Pak Herman yang kelakar banget!!!
 


Kubur Raja Batak yang pertama....
 


@Kota Medan...check-in sini!


Rumusan percutian : pakej lebih kepada extreme activities...panjat gunung, berbasikal, etc...BEST!!! tapi abis masa penat dalam bas jek sebab perjalanan dari satu tempat ke satu tempat tu amik masa 3-4 jam!
Maklum ler...kat sana mana ada hi-way....bercinta ler ngko kalo terpaksa membontoti lori minyak ke, lori balak ke...aktiviti shopping terbatas..so x banyak yang boleh dirembat! Kalo ada peluang, nak pergi lagi...sangat best! nak-nak kalo sumernyer sponsored! ekekekkeee..... (eh..tetiba rajin plak nak taip panjang2! ekeekekeeee...)



Wednesday, April 25, 2012

Al-Fatihah.....

 ~ Edrian Zemier Elyyas ~



Anak kecil berusia 1 tahun 4 bulan.....
16 April 2012 ~ adik Edrian dimasukkan ke Wad ICU Pediatric, HKL
Adik Edrian terjatuh dari dukungan babysitter ketika selesai mandikan beliau....
Seminggu lebih adik Edrian cekal bertarung nyawa.....
Akibat komplikasi darah beku di dalam kepala, adik Edrian terpaksa bergantung hidup kepada mesin yang membekalkan oksigen ke dalam badan beliau....
Turun naiknya bacaan bagi denyutan nadi dan jantung membuatkan kami semua meletakkan harapan yang positif agar adik Edrian kembali sembuh seperti sedia kala....




Hari ini.....25 April 2012
Tepat jam 10.05 pagi....
Adik Edrian telah kembali ke rahmatullah di atas riba ibu beliau...
Sesungguhnya ALLAH yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk beliau....
Hayatnya hanya seketika sahaja berada di dunia ini, namun berkekalan di alam syurga....
ALLAH telah menjanjikan syurga bagi kanak-kanak yang meninggal dunia ini.....


Al-Fatihah......



Buat adik Edrian....
Aunty Nofa sayang Edrian.....
Edrian kini berada di syurga....
Pasti Edrian tunggu mommy & daddy datang....
Aunty Nofa doakan Edrian bahagia di sana.....
Aminnnnnnnnnn......

Tuesday, April 24, 2012

Tunggu Tempoh Bertenang....

Okayyyy....
Musim bercuti dah abis...
Now get back to work!!!
Skang mommy tengah busy....
Tunggu tempoh masa untuk bertenang suatu masa nanti...
Then baru mommy leh update kesemuanya story yang tertangguh itu nanti yer!
Til then.....
Daaaaaaaaaaaa..............

Thursday, April 12, 2012

Hantar Budak-Budak Balik Kampung....

Hari Selasa aritu aku amik MC.....
Balik melaka...
Bawak budak-budak skali...
Tujuan balik adalah sebab nak anto diorang dok kampung...
Sebabnyer next week (19hb april) aku kena pi Medan, Indonesia...
Aku pergi atas urusan kerja...
Tapi hubby ikot skali...
Boss pon bagi jek...so ok la tu!
:-)
So terpaksa ler anto budak berdua tu balik kampung...
Biar atuk & nenek yang jaga diorang....
Kalo kat KL ni, yang ada nenek jek...
Tak larat lak si nenek nak jaga sensorang budak berdua nie....
Kalo kat kampung ada atuk & nenek, ada mak uda & pak uda, ada kakak Sabrina & kakak Fazira...
So diorang sumer leh main-main ngan budak berdua nie....
Tetiba rindu lak kat budak berdua tu....
:-(
Tadi biras aku bagitau, si Fajar carik aku tapi takder....
Then dia cakap "mommy gi work..."
Alahai ciannyer kena tinggal....
Tapi nak wat camner...
Dah terpaksa....
Cukup bulan nanti mommy balik kampung amik kalian yer!
Mommy miss u both!!!
:-(

Friday, April 6, 2012

Dido - White Flag


Love this song so much!
Never get bored listen to it over and over and over again......

Thursday, April 5, 2012

Tamat Sudaaaaaaa......

Hari ini, 5 April 2012.....
Berakhir sudah episod cerita Bella Calamidades!
Walaupon aku dah tau ending cerita dia (sebab tengok kat youtube)
Tapi aku tetap mengikuti gak seperti biasa....
Dan of cos la ending dia adalah happy ending!
Dah tentu lah Marcelo Machado bersama dengan Lola Carrero....
Hehehehee....
Nie la cerita Latin yang aku paling layan....
Aku jarang layan cerita Latin....
Last skali aku layan La Usur Padora, tahun bila ek???
Tak ingat ler plak...
Mau kena google nanti baru tau! :-)
Sebab aku bukan kaki cerita Latin.....
Ntah macam mana Bella Calamidades nie plak aku layan tanpa missed pon!!!
Giler hardcore...
Hahahahaaaaa....
Ok....start next week, no more Latin soap opera...
No more hensome & charming guy like Marcelo Machado....
No more beauty lady like Lola Carrero...
Gonna miss them both!
Hukhukhuk... ;-(

bole meroyan tengok muscle dia tu! hehehee....

My Birthday.....


~ 04.04.2012 ~
Terima Kasih kepada kesemua sahabat handai dan rakan-rakan Facebook yang wish besday...
Semoga doa-doa kalian diberkati ALLAH dan menjadi realiti suatu hari nanti...
Aminnnnnnnnnnn.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
This year;
~ tiada birthday cake
~ tiada prezzie
~ tiada ape-ape surprise
~ tiada ape-ape special dinner

Sebab;
~ aku jatuh sakit....
~ tiada mood nak celebrate bagai....
~ terbaring jek kat katil....
~ saving money for trip to Medan on 19hb April nanti....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ok..
Pasrah jek la....
'3 Series' nie memang suatu yang tidak best....
Aku pernah alami perasaan yang sama ketika muda remaja dulu....
Ketika dari belasan tahun menginjak ke '2 series'....
Masih sama perasaan itu.....
Perasaan tidak best!!!
Tapi dah lumrah...
Terima jek la seadanya....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Suatu permulaan yang tidak begitu baik.....
Jatuh sakit pada ketika hari lahir sendiri....
Mungkin Tuhan sedang memberi peringatan...
Makin aku menginjak usia, makin aku perlu lebih rapat kepada-NYA...
Moga sakit ini tidak memudaratkan dan tidak kekal lama...
Aminnnnnnnnnn..............


Tuesday, April 3, 2012

Alaaaaaa......Aaron Aziz Keeeeee?!?!?!

(sila abaikan awek berbaju kurung putih yang macam entiti sesat tu yer!)

Jumaat last week, after wat passport..
Tetiba hubby ajak tengok wayang...
Katanyer dah lama tak layan tengok wayang berdua...
Last skali tengok wayang masa tengah menunggu hari nak bersalinkan si Fajar...
Giler lama dah tu.....
Cool, kan???
Ekekkekeeeee....
So, ok la...
Takyah gi jejauh...KL Festival City yang sekangkang kera dengan umah nie jek dah cukup!
Ada MBO di situ!
Heheheheee.....
So tengok senarai cerita yang ada, yang best nak layan pon satu citer jek...
Ok la...proceed ngan citer Wrath Of The Titans...
Ada tempoh 40 minit jek lagi sebelom tayangan...
So, kami jenjalan buang masa dulu...
Tetiba tengok cam ramai jek orang dok tengok kat satu tempat nie..
Owh....ada orang shooting rupanyer....
Kebetulan la kami lalu kat tempat diorang shooting tu...
Pastu teros ternampak Aaron Aziz!
"Owhhhh....ada Aaron Aziz la!!!"
Hubby soh pi bergambar ngan sang artis itu..
Memula aku tanak...Aku kata "kalo Adiputra nak ler gak!"
Tapi dia soh gak..
Ok la.....pergi jek la...
Tanpa perlu beratur ataupon berhimpit-himpit macam semut kerumun gula, aku pegi jek la kat sang artis nie...
"Excuse me..Aaron, bole kita amik gambo bersama tak??"
"Bolehhhhh..." jawab beliau dengan mesra sekali!
Cool.....
Hubby standby ngan Blackberrynyer...
1...2....KLIK!!!
(Blackberry...standard ar...gambo tak sharp!!!)
Ok la tu daripada takder......heheheehe....
Owh my.......
Kenapa la bukan ADIPUTRA yang berada di depan mataku pada saat itu!!!!
Why?!?! Why?!?! Why?!?!
Kalo la Adiputra yang ada kat sebelah aku time tu, memang aku PENGSAN!!!
Owh my......
I wish I can see him anywhere at anytime....
My wish!!!

Monday, April 2, 2012

Tarikh : 1hb April 2012
Tempat : Tasik Raub, Pahang
Waktu : 7.00am - 12.00pm
Aktiviti : Pelancaran CC1M Bicycle Tour oleh Tourism Malaysia


Trip to Raub nie adalah fully sponsored by Tourism Malaysia...
Aku mewakili agensi aku....
Puan Boss tak dapat nak gi...
So memandangkan aku sensorang jek, so bawak la hubby skali...
Kami dok kat Hotel Jelai....
Hotel murah tapi sangat selesa!!!
Maybe sebab hotel tu baru lagi kot...
Baru jek tahun lepas start operation...


Gerak dari KL kol 12.30pm and sampai lebih kurang 2.00pm
After check-in hotel, gi jenjalan pekan Raub...
Motif; nak carik tempat makan terkenal kat Raub neh....
Puas tawaf pekan tu 5-6 kali...
Last2 brenti gak kat Restoran Ratha, restoran kari kepala ikan yang paling famous skali kat Raub neh!
Try makan kari kepala ikan dia....memang marvellous!!!
Perggggggghhhhhhhhh.........
Ayam goreng dia pon sedap!!!
Aku rasa dia letak ganja la dalam makanan dia...nak bagi sedap la katakan!!!
Ekekekekkeee......
2 nasi + kari kepala ikan (size 2 orang punyer makan) + 1 ketul ayam goreng + 2 minuman = RM40++
Berbaloi.....sebab sodap!!!
(recommended!!!)


Booth Landini Travel....
Aku sorang jek dok situ...
Nasib baik la jumpa kawan-kawan lama TM..
So takder la boring sangat...



Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen baru mai...
Event habis kol 10.30am lebih kurang la...
Nak tunggu cabutan bertuah, cam lambat jek nak abis...
Hubby dah lapo..dia nak makan yang best-best kat Raub nie...
So kami pegi makan kat Gerai Awiera Tomyam...
Nasi ayam dia sedap!!!
(lupa lak nak amik gambo...)


Babai Bentong....

Disebabkan Raub takder signboard beso cenggini, so amik gambo signboard Bentong pon jadik ler...
Oh yer...jalan depan sket dari signboard nie, sebelom nak masuk ke hiway Karak tu, ada gerai jual pisang goreng & keledek goreng (sebelah masjid) yang sangat rangup and sedap!!!
Kalo korang pi sana...cuba ler!!!
:-)

Cerita Tertangguh (Part 3) ~ Renew Passport!


Kiri ~ Tahun 2007        Kanan ~ Tahun 2012


Ok...perbezaan yang MELAMPAU!!!
Perlu lakukan sesuatu yang drastik neh!
MELAMPAU sangat neh!!!
Tu jek nak cakap....ok bai!

Cerita Tertangguh (Part 2) ~ IPad For Kids!






Daddy mengorder dari kawan beliau...
Diluar jangkaanku....
Selalu tengok orang dok post kat FB pasal IPad nie...
Pada jangkaan aku, IPad nie jenis educational (of cos) tapi jenis pic slide...
Kiranyer sebijik cam IPad tu la...tapi dia just slide pichas untuk pembelajaran kanak-kanak la...
Kiranya kanak-kanak still boleh gunakan dengan cara touch the IPad screen tu utk change picha ke...hape ke...
Itu pada jangkaan aku pada mulanya....
Tapi bila dah dapat, rupa-rupanyer lain!
Rupa-rupanya, dia jenis tekan-tekan jek!
Lebih kurang cam Lappy for Kids la....
Tekan nombor or huruf, ada kuar suara untuk nombor or alphabet tu...
Tekan lagu, keluar la lagu kanak-kanak....
Tu jek????
Halamakhaiiiiiii.......
Yang kelakarnyer, puas la si Andy dok touch screen tu kononnyer nak change picha ler...
Sehabis tekan la dia...tak jugak bertukar-tukar...
"Camne nie mommy...dia tanak tukar gambar pon!"
Give-up jadiknyer budak tu....
Ekekekkee.......
Soh la daddy beli real IPad punyer!
Nak tak nak, depa dua beradik main gak ler IPad tu....
Tapi ada gunanyer jugak....
Walaupon diluar jangkaan, still can use for one of educational method!

Cerita Tertangguh (Part 1) ~ F1 Sepang 2012

Wokeh....
Baru ada masa nak cerita ceriti taik mata buat inti! (motif?!?!)
Ekekkekekkeee......
Bermula dengan Cerita Tertangguh Part 1...


Nampak tiket di atas???
Yeahhh....aku dan hubby gi tengok F1 masa 25hb Mac aritu...
Dapat tiket FREE katanyer!
So rugi ler kalo tak pegi kannnnn.....
Walaupon dapat tiket Hill Stand...blasah jek la...
Dah ler Hill Stand, tak berbumbung lak tu!!!
(komplen lebey....terima jek la kenyataan tiket free!!!ekekekeee)
Maka, kami lakibini berkampung la kat atas bukit nuuu....
Bawak payung, bawak tikar....dah macam berpiknik dah kami kat situ...
Siap berjajan and air minuman lagi....
Ala-ala sun-bathing ler gayanyer...
Cool kan???
Hahahhaaaa......


Panas rentung tau tak?!?!?
Nasib baik la kulit aku nie jenis tahan lasak, cam kulit tenggiling......
Stakat sun-burn cenggini, tak jadik hal lah.....
Hehehheheee....


Dalam pada berpanas-panasan tu, tetiba lak datang awan nano-nano-nano-nano...
Nampak gelap dan mendung jek dari kejauhan...
Tanda-tanda mau ujan  neh!


Jadi, semua pengunjung hadirin dan hadirat sekalian telah standby dengan payung memasing....
Sambil tunggu race yang ter-delay gara-gara ujan....
Tak lama pastu, ujan turun renyai....pastu lebat....pastu lagi lebat...lebat lagi dan lagi dan lagi!
Tapi kami tetap kaku tak berganjak dari tikar kami!
Berteduh di bawah sekaki payung, yang memasing bajet cam kecik sangat la badan tu nak share payung berdua!
Hahahahhaaaa.....
Tapi kami ok jek....walaupon kebasahan dari paras bontot ke bawah...kami tetap cool!


Disebabkan race tertangguh sampai kol 5.00pm lebih...so kami rilek2 dulu...berteduh sambil lelap!
Bila ujan dah reda, baru ler race bersambung kembali...
Dan kami nengok ler race tu sampai ler abis!


Selesai sudaaaaa race...
Dan juaranyer adalah Fernando Alonso dari team Ferrari!!!
Hoyeaaaaaa.........
Clap! Clap! Clap!
Alonso meninggalkan jauh kereta-kereta dari team lain....
Beliau hebat!!!
Tahniah!!!


Okeh...ini hubby cakap gambo Lewis Hamilton & aweknyer, Nicole....
Korang leh nampak tak ke'BETOL'annyer di situ???
Hahahhahaaaa........
Aku taknak cakap!


p/s : anak-anak tinggal kat umah babysitter. reason taknak bawak : kesian diorang kena berhujan berpanas cam kami lak!