There was an error in this gadget

Wednesday, February 11, 2009

It's Valentines.....So, Surprise!!!

"Happy Valentines Day!!!"

Kata sang awek kepada boiprennyer....
Huh...
Seumur idop aku, aku tak penah celebrate Valentines Day nie....
Bagi aku, takder kepentingan pun celebratenyer...
Kalo nak kata hari tu la adalah hari yang sesuai untuk meluahkan rasa cinta, aper hari-hari lain takleh ke???
Kalo nak luahkan, hari-hari pun leh per....
Takyah nak tunggu hari special then baru nak luahkan....

Dari zaman aku ber'couple2' la ngan boiprens sampai ler ngan En.Belo dulu, tak pernah ler aku celebrate...
Tapi masa last year, aku tetiba jadik agak garik...
Aku presentkan 'Ferrero Rocher' pada En.Belo...
Aku letakkan atas meja makan, dalam tudung saji....
So bila En.Belo balik dari keja then bukak tudung saji kununnyer nak tengok aku masak aper hari tu...
Then dia ternampak....
Then dia sengih jek then say 'Thanks...'
Aku sengih gak....jawab 'Welcome'....
Pastu abis cenggitu jek....
Tu kira celebrate gak ke????

Aku akui....aku sukakan surprise....
Dan aku suka wat surprise kat orang....
Tapi bukan kat sumer orang...
Kat orang yang aku sayang jek ler...
Aku suak tengok expression orang bila dia terkejut ngan kejutan yang aku buat...
Aku rasa puas....!!!
Dan aku akan rasa sangat dihargai kalo dia betul-betul terharu dan tak sangka ngan kejutan aku..
Heheheheee......
No need to say 'thanks'.....
Ekspresi muka jek dah cukup membuatkan aku rasa kejutan aku tu betul-betul best bagi dia...
Hehehhee.....
Poyo jek aku neh!!!

Honestly...aku penah rasa sangat surprise masa besday aku pada 4 tahun lepas...
Tahun 2005...
Aku memang tak pernah lupakan rasa terkejut aku tuh...
Masa tu En.Belo surprisekan aku ngan teddy bear 'Pooh' yang sangat beso!!!
Aku tak sangka Mr.Belo sanggup belikan aku Pooh yang sangat beso...
Berat nak angkut woooooo.......
Tapi tu jek ler surprise yang aku penah dapat...
Sebab sebelum-sebelum tu aku tak pernah celebrate besday aku....
Paling kuat pun parent aku bawak gi makan malam kat restoran kat Bangsar...
Tu pun pasal sempena celebrate Anniversary diorang gak yang jatuh sehari sebelum besday aku...

Selepas dari tahun 2005....aku dah tak penah rasa surprise dah...
Sebab memang dah takder aper-aper surprise untuk aku...
Huhuhhhuuuu.....
Adakah aku meng'complain'????
Mungkin yer ler kot.....
Sebab rasanyer dah lama tak rasa surprise!!!
Huhuhuuhuuuuuuu........

So......ape kejutan untuk Valentines nie yer???
Ape kejutan nak buat untuk En.Belo ek???
Hehehheeeee.......
Yang ado jek ler.......