There was an error in this gadget

Tuesday, May 31, 2011

Praktis Bola Sepak Bersama Harimau Gombak Lagi!!!

Tarikh : 22 Mei 2011
Tempat : Taman Tasik Titiwangsa
Aktiviti : Training Bola Sepak Lagi!



Lagi aktiviti hujung minggu dengan anak-anak....
Daddy kata mau training bola sepak ngan 'The Putras' lagi...
Tapi tak dapat training lama kali nie...
Skarang nie time petang jek, KL mesti hujan punyer!
So dapat la dalam sejam jek training bola...
Pastu dah gerimis, terus gerak balik...
Jadik ler tu....

 

Konon nak tendang bola lelaju ler tu...


Ada style jadik pemain kebangsaan tak??? ekekekee.....


Daddy ajar Andy tendang bola....


Fajar pon nak tendang bola jugak.....


Tapi bila dah jatuh, melalak plak tu!


Ok...nie idea dak daddy keh! :-)

Mari Berkelah!

Tarikh : 16 Mei 2011
Tempat : Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor
Aktiviti : Bawak Anak-anak Berkelah!



Daddy & Mommy baru terperasan...
Kami tak pernah bawak anak-anak nie pegi berkelah kat mana-mana sungai kat Malaysia nie...
Pernah la dulu bawak Andy gi Lata Kinjang kat Perak..
Tu pon just singgah mandi jek sebab on the way balik dari Perlis ke KL...
Masa tu si Fajar nie dalam perot lagi....
Baru 8 bulan masa tu....
Now Fajar pon dah 1 tahun 3 bulan...
So daddy kata nak bawak anak-anak gi mandi sungai...
Nak bawak gi Ulu Yam, cam bahaya lak rasanyer kat situ..
So decide gi Sungai Congkak jek la...

Mesra la konon dua beradik nie.....kalo tak, asik bergaduh jek!


Daddy nak biasakan Andy ngan air sungai...


Jenuh daddy melayan dua orang skali...


dahaga ler tu pas penat mandi sungai...

Andy sajer buat muka...


Masing-masing dah puas mandi...
Anak-anak dah puas main air...
Mommy pon puas berendam...
Daddy pon puas berendam gak...
So dalam kol 3.00pm lebih kurang, packing barang mau balik...
Tapi singgah Jusco Bandar Mahkota Cheras dulu..
Mau makan....lapo ler pulak!
Pas makan, gerak balik...
Anak-anak sumer bantai tido dalam keta..
Kepenatan sangat ler tu...
Termasok ler mommy gak bantai tido!
Hahahhaaa.....
Next time boleh bawak anak-anak gi mandi sungai lagi!
:-)

Sepetang Bersama Skuad Harimau Gombak!

Tarikh : 15 Mei 2011
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Aktiviti : Bawak The Putra's Training Bola Sepak....

Weeken cam biasa ler..
Takde ape nak buat sangat...
So bawak la anak-anak nie jenjalan petang...
Daddy kata nak main bola sepak ngan anak-anak..
So ke Kepong la kita yer... :-)







Si abang dengan penuh bergayanyer training sepak2 bola...
Sepak sana...sepak sini...
Tapi si daddy yang berpeluh lebih!
Hahahahaaa......




Si adik pon nak main bola jugak....
Tapi tendang sekali, jatoh sekali...
Tendang lagi..jatuh lagi...
Maklum ler...kaki baru lesen 'L'....
Hahahahaaa......