There was an error in this gadget

Thursday, July 30, 2009

Dah Recover Sket-Sket.....

Tarikh : 29hb Julai 2009
Waktu : 8.30pm
Tempat : Restoran Hajris Utama, Bandar Sri Permaisuri, Cheras.




Andy ngan Daddy.....



Andy sangat baik pada hari ini..tak wat prangai pun....hehehe...




Tengok tu....dok dendiam jek dalam baby chair....baik kan?!?! Ekekekee......


Skang nie Andy dah baik dari demam campak....
Dah recover sket-sket dah....
Tu pasal ler Mummy and Daddy leh bawak Andy kuar memalam...
Lagi pun keluar malam nie sebab nak temankan Mummy gi Maternity Check-up..
Alhamdulillah Andy dah sihat....
Mood dia sangat baik pada hari nie....
Bagusnyer anak Mummy nie!
Sayang dier sesangat!
Muahhhhhhh...........

Budak Kecik Nie Suker Wat Muka Ar......

bermula dengan cenggini......




pastu jadik cenggini.....






akhirnyer jadik cenggini lak!



Ntah ape hangen dia time nie ntah...
Tetiba jek wat muka camtu...
Konon cute ar tu!
Nampak ngengada jek...kan??
Ekekekekee........
Gigit budak kecik nie kang!

In Memories.....

Insan-insan yang amat aku sayangi dalam hidup ini....





Gambar aku & arwah adik kat depan umah, 2 bulan sebelum arwah meninggal.....



Nama : Mohd Fairuz bin Yusop

Tarikh Lahir : November 1985

Tarikh Meninggal : November 1989

Umur : 4 tahun

Sebab kematian : Hanyut dalam longkang ketika banjir besar berlaku.


Gambar arwah ayah kat pejabatnyer...

Nama : Yusop bin Ab.Lah

Tarikh Lahir : 14 Julai 1948

Tarikh Meninggal : 14 Januari 2009

Umur : 61 tahun

Sebab kematian : Kanser Hati

** Al-Fatihah bagi mereka yang telah pergi...........

Andy Kena Demam Campak....

sambungan dari entry sebelum.....

Padan la aku macam perasan jek badan Andy ada bintik-bintik merah...
Aku ingatkan 'raches' sebab Andy kan berkulit sensitif...
Rupa-rupanyer demam campak daaaa.....
Tido malam Andy tak selesa.....
Badan Andy rasa panas giler...
Pastu dalam mulut dia ada ulser...
So dia takleh nak telan ape-ape makanan atau minuman...
Tekak dia sakit sebab asik menangis jek...
Selama 2 hari Andy tak makan and minum ape-ape...
Sedih aku tengok Andy.....asik melalak jek...
Yer la...ape lagi yang dia boleh buat selain dari melalak...
Nak cakap ''sakit!''.....tak reti!
Hari Isnin, lagi skali aku gi Klinik Mediviron....
Kali nie Doc Ros yang check...
Andy nangis kaw-kaw lagi....
Doc Ros bagi macam-macam ubat untuk Andy telan...
Ubat sakit tekak, ubat ilangkan ulser, ubat ilangkan gatal demam campak....
Doc aritu just bagi ubat demam jek!Huh!
Pas berhari-hari bagi Andy makan ubat, akhirnya Andy dah leh telan air...
Makan roti pun dah boleh telan sket-sket....
Alhamdulillah.....
La nie Andy dah lebih baik dari sebelum nie....
Gatal-gatal demam campak pun dah makin berkurangan....
Tapi rasanyer campak Andy tu tak keluar abis la...
Sebab bintik-bintik tu just ada kat badan and kaki jek...kat tangan ada sikit jek...
Muka dia tak kena langsung...
Aku rasa next time mungkin Andy akan kena demam campak lagi...
Huhuhuuuuu.....
Tak sanggup tengok Andy sakit lagi.....
Kesian dia...



Muka Andy 'ketat' jek....sakit ler katakan....



dalam pada tu, sempat lagi layan 'Barney & Friends'

Sakit-sakit pun, ada mood gak nak senyum anak Mummy nie....

Last Weekend.....

Hari : Sabtu
Tarikh : 25hb Julai 2009
Waktu : 8.30am-5.30pm
Tempat : Pusat Sukan Universiti Malaya, PJ.




bersama 'makyong', Shasha yang tengah tunggu timing nak bersalin jek ni!



Andy tengah galit main bola....
Sabtu aritu aku bawak Andy gi tengok game Volleyball Inter-Division Tourism....
Memandangkan mak ikut Mak Lang balik kampung, pastu En.Belo lak keje shift 12 jam sampai malam, so aku cam agak buhsan jek dok umah berdua ngan Andy..
So aku decide nak bawak Andy tengok game nie...
Ramai kawan-kawan yang tolong jadik 'bibik' untuk Andy....
Hahahahaaa.....best!best!best!
Mummy memang senang banyak ler!
Menjelang petang, lebih kurang pukul 3.30pm, one of my fren bagitau yang badan Andy rasa panas...
Oh no......jangan kater Andy demam!
And....yes!He is!
Dia memang demam......
Agaknyer keadaan dalam dewan sport center tu panas and bahang, so Andy tak tahan...
Andy kan tak leh berpeluh and kepanasan....
Andy merengek jek masa tu...sebab tak sedap badan ler tu....
So aku decide nak balik umah jek la...
Kononnya plan pas balik dari UM nak straight gi Jaya Jusco Wangsa Maju untuk daftarkan Andy join Johnson&Johnson photo contest..
Tapi disebabkan Andy dah demam, terus tak jadi gi...
Sampai kat parking lot Jaya Jusco jek...pastu aku rasa cam tak best jek sebab badan Andy dah panas...
So balik jek la!
By Maghrib, Andy asik menangis jek.....
Then aku bawak dia gi Klinik Mediviron...
Andy bantai menangis kaw-kaw punya kat dalam klinik tu sampaikan Doc cepatkan turn aku...
So aku masuk bilik Doc cepat ler!
Heheheeee.......
Doc cakap Andy kena demam campak...
Humang ai.....
bersambung.......

Apabila Mummy Nak Pegi Kerja......

Nie ler aksi setiap pagi yang kena Mummy hadap...
Nenek pun kena hadap gak!
Andy akan melalak kaw-kaw punya setiap kali Mummy nak gi keja pepagi...
Andy nak ikot Mummy.....
So setiap kali Mummy nak gi keja, nenek terpaksa bawak Andy jenjalan depan umah...
Taknak bagi Andy keep on menangis punya pasal...
Terpaksa la nenek pujuk Andy supaya tak nangis lagi...
Hehehehee.......
Kecik-kecik lagi Andy dah pandai buli nenek yer....
Hahahaaa......


Lasaknyer Budak Kecik Nie Tido.....


Tengok la budak kecik nie tido.....
Penat sangat ler tu agaknyer....



Bantal ntah ke mana....
Selimut ntah ke mana....




Hahahaha.....klakar lah dak Andy nie....
Anak bujang ler katakan...
Tido sememangnyer lasak!
Hermmmmmm.............