There was an error in this gadget

Friday, December 4, 2009

Mujur La......

Setiap malam memang menjadi rutin aku untuk pening kepala memikirkan baju yang nak dipakai untuk ke kerja pada esok harinyer...
Dan menjadi rutin gak untuk aku main belasah jek pakai apa-apa jek ikut suker aku!
Ekekekekeee.....
Tu bila dah blank, takder idea nak pakai ape dah untuk ke kerja.....
Kebiasaannya last choice adalah baju kurung yang tak perlu digosok sebab kainnyer memang jenis takyah gosok pon takper!
Amat sesuai lah untuk orang yang memang over malas macam aku nie kan...
Ekekekekeeee.......

Malam tadi pon aku seperti biasa, membukak gobok pakaian then start pikir nak pakai aper....
Tak cukup tengok baju yang gantung-gantung, aku jengok baju yang berlipat-lipat lak....
Tapi memandangkan kedudukan baju berlipat agak tinggi daripada baju bergantung, maka aku pon panjat ler katil...
Yer....mungkin inci aku tak berapa nak tinggi...tu pasal ler kena panjat gak katil...
Katil mengadap gobok...so senang la aku panjat katil sambil jengah baju berlipat...
Dalam pada tengah menjengah tu, entah mungkin salah pijak ke hape, secara tanpa sedar kaki aku tersasar dari tempat yang nak dipijak...
Aku terjatuh!
En.Belo yang tengah tengok tv kat luar, terkejut tengok aku terjatuh....
Lantas beliau berlari ke arahku....
"Ehhhhh.....bi!Camner leh jatuh nie??? U nie....hati-hati la lain kali...!Jangan panjat-panjat...!"
Tak tau la beliau marah ke...risau ke...terkujat ke...hape ke kan.....
Aku pon ala-ala cuak gak ler...
Tapi agak lega sebab aku terjatuh pon atas katil...
Mujur la jatuh atas katil gak.....
Alhamdulillah takder pape......
Kalo jatoh terus ke lantai....entah ape la yang akan terjadi, ek?!?!?!