There was an error in this gadget

Friday, February 18, 2011

Aduihhhhh aaaiiiiiiiii.....

Hari nie masuk hari ke-3 aku MC...
Doc Ros kat Klinik Idzham bagi MC sampai 24hb Feb nanti...
Maknanyer aku dapat MC 9 hari...
Tapi Doc Ros tu cakap on 24hb tu datang lagi ke klinik, nak sambung amik MC lagi sampai ler betol2 dah sihat!
Huhuhuhuuu...memang seronok dapat MC panjang then lepak umah lama-lama...
Tapi kalo lepak sesaja tanpa ada rasa sakit takpe la jugak...
Nie rasa sakit ya amat!!!
Chicken Pox (CP) nie banyak attack kat muka ler...
Memanag terok dah muka nie...
Aku rasa muka aku nie dah macam katak puru yang berkulit menggerutu tu.....
Hukhukhukkk...
Sendiri yang pegang and tengok muka, sendiri yang takot...camne tu?!?!?
Masa memula kena kelmarin, doc kat Klinik Salma tu just bagi ubat tahan gatal ngan Calamine losyen jek...
Makan pon tak memberi kesan ape-ape...still itchy...
Damn!!!
Rasa down giler...
Nangis jek..asik meratapi sakit nie...
Dalam kepala otak dok berfikir...
"Nape???Nape???Nape dah tua2 nie baru nak kena?!?!?"
Huwaaaaaaaaaaaaaa... :-(
Malam tadi gi Klinik Idzham..
Doc Ros bagi ubat tahan gatal Piriton, ubat demam, Calamine losyen ngan ubat Antivirus...
Ubat antivirus nie untuk mengelakkan virus spreading to others...
And untuk mempercepatkan proses CP aku nie...
Owhhh...so lega okek!
Thanks, doc!
Now CP yang kat muka nie dah makin kering...
Kat body pon ada yang kering dah..ada yang baru mau tumbuh...
Hukhukhukkk...
Cepat2 ler abis..
Takyah ler tumbuh yang baru dah!
Terseksa zahir batin dah nie...
"Ya ALLAH.....maafkan aku yang banyak mengkomplen and merungut pasal sakit nie..."
Doc Ros cakap ada juga kebaikannyer kena CP nie..
Katanyer nanti antibodi aku makin kuat...
Katanyer lagi maybe virus nie dah lama ada dalam body aku..
It's just maybe antibodi aku still strong that time...
Now bila antibodi dah lemah, so cepat2 la virus tu menyerang!
Tu yang da whole body kena tu...
Wallawehhhh...main serang hendap nampak!!!
And tempat yang paling ketara adalah kat muka!!!
OMG.....kenapa ler kat muka...
Hukhukhuk....
Aku risau CP nie berjangkit kat anak-anak..
Cian diorang still kecik lagi..
Tak tau ape2 pasal sakit nie....
Doc kata it's depend on kekuatan antibodi anak-anak aku jugak la...
Kalo antibodi diorang tak kuat, maybe diorang akan terkena jangkitan after aku kena...
Kalo antibodi diorang kuat, diorang tak kena ler...
Tapi don't worry kata doc...diorang leh inject vaksin CP after 2-3 months nanti..
Fuhhhh...lega!
Ok...after 2-3 months nanti WAJIB bawak diorang gi inject vaksin CP!!!
OK la....
Pukul 11 nanti mau kena makan ubat antivirus lagi...
Mau rehat-rehat atas daun semambu...
Bagi gatal2 ilang...
Petang kang mandi ngan air rendaman daun semambu pulak...
Doakan aku cepat sembuh yer sahabat sekalian...
Aminnnnnnnnnnnnnnn..............