There was an error in this gadget

Wednesday, December 15, 2010

Mari Berjogging Di Hujung Minggu!

Tarikh : 4 Disember 2010
Hari : Ahad
Waktu : 7.00am - 8.30am
Tempat : Taman Tasik Titiwangsa
Aktiviti : Bawa Family Jogging Pepagi...

 Panaskan badan dulu....


 Wahhh..sunggoh beria-ia sajer orang ini...


 Ok..daddy lari sambil tolak stoller Aduka...
Mommy lari+jalan2 sambil tolak bike Andy...


 Tempat kesukaan daddy...refleksologi...



Time balik...dua beradik nie bergurau senda lak... :-)

2 Jahitan....

Al-kisahnyer....
Anak bujang mommy yang sorang nie amat ler lasaknyer...
Suka main lompat-lompat...lari-lari...
Pendek kata tak reti duduk diam!
Yer ler...nama pon budak kannnn....
Of cos ler aktif semacam....

Kejadian nie berlaku masa mommy tgh tido kat dalam bilik, berehat-rehat pas balik keje...
Mommy tido kat carpet bawah jek...bukan kat atas katil..
Andy lak dok main lari-lari kluar-masuk-kluar-masuk bilik....
Nak dijadikan story, kakinyer tersadung kat kaki mommy dan terus terjatuh...
Mommy terkejut then terbangun..
Then mommy nampak Andy melalak kaw-kaw punya!
Pastu ada darah banyak mengalir dari dahi dia...
Mommy terus melompat pegi kat Andy...
Mommy check apsal berdarah banyak sangat...
Rupa-rupanya masa Andy terjatuh tu, dahi dia terhantuk kat bucu katil...
Mommy check sambil cuak...
Rupa-rupanyer luka tu berada di antara kedua-dua keningnyer....
Kusssss semangat!
Mommy ingatkan kena kat mata!
Mommy cuak giler...amik wet tissue then sapu kat tempat keluar darah tu...
Sambil tu mommy pujuk Andy supaya dia tak nangis lagi...

Dalam pada tu, daddy pon balik..
Cepat-cepat kami bawak Andy ke Klinik Idzham...
Doc tu kata luka Andy nie kena jahit sebab dalam....
Mommy & daddy ok jek...
Then doc pon sediakan kelengkapan nak jahit..
Tak banyak...2 jahitan jek...
Andy menjerit sekuat hati masa kena jahit tu...
Memang ada suntik bius..
Tapi maybe bius tu belom nak terkesan lagi tapi doc dah start jahit..
Dah tentu ler sakit kannn...
Mungkin la sebab tu Andy melalak kaw-kaw punya masa tu!

Tapi pas abis jahit tu, Andy dah tak nangis dah...
Siap babai lagi kat doc masa nak kuar dari bilik doc tu...
Hehehehee....
Hebat la anak mommy nie!