There was an error in this gadget

Monday, April 2, 2012

Tarikh : 1hb April 2012
Tempat : Tasik Raub, Pahang
Waktu : 7.00am - 12.00pm
Aktiviti : Pelancaran CC1M Bicycle Tour oleh Tourism Malaysia


Trip to Raub nie adalah fully sponsored by Tourism Malaysia...
Aku mewakili agensi aku....
Puan Boss tak dapat nak gi...
So memandangkan aku sensorang jek, so bawak la hubby skali...
Kami dok kat Hotel Jelai....
Hotel murah tapi sangat selesa!!!
Maybe sebab hotel tu baru lagi kot...
Baru jek tahun lepas start operation...


Gerak dari KL kol 12.30pm and sampai lebih kurang 2.00pm
After check-in hotel, gi jenjalan pekan Raub...
Motif; nak carik tempat makan terkenal kat Raub neh....
Puas tawaf pekan tu 5-6 kali...
Last2 brenti gak kat Restoran Ratha, restoran kari kepala ikan yang paling famous skali kat Raub neh!
Try makan kari kepala ikan dia....memang marvellous!!!
Perggggggghhhhhhhhh.........
Ayam goreng dia pon sedap!!!
Aku rasa dia letak ganja la dalam makanan dia...nak bagi sedap la katakan!!!
Ekekekekkeee......
2 nasi + kari kepala ikan (size 2 orang punyer makan) + 1 ketul ayam goreng + 2 minuman = RM40++
Berbaloi.....sebab sodap!!!
(recommended!!!)


Booth Landini Travel....
Aku sorang jek dok situ...
Nasib baik la jumpa kawan-kawan lama TM..
So takder la boring sangat...



Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen baru mai...
Event habis kol 10.30am lebih kurang la...
Nak tunggu cabutan bertuah, cam lambat jek nak abis...
Hubby dah lapo..dia nak makan yang best-best kat Raub nie...
So kami pegi makan kat Gerai Awiera Tomyam...
Nasi ayam dia sedap!!!
(lupa lak nak amik gambo...)


Babai Bentong....

Disebabkan Raub takder signboard beso cenggini, so amik gambo signboard Bentong pon jadik ler...
Oh yer...jalan depan sket dari signboard nie, sebelom nak masuk ke hiway Karak tu, ada gerai jual pisang goreng & keledek goreng (sebelah masjid) yang sangat rangup and sedap!!!
Kalo korang pi sana...cuba ler!!!
:-)

2 comments:

Azri Kamil said...

ada recomend kedai mkan yg best2 lg tak? thx u

Anonymous said...

Ada Halal ka?