There was an error in this gadget

Tuesday, December 8, 2009

Andy Demam....

Semalam aku EL.....
Andy demam since hari Sabtu lagi...
By tengahari tu dah macam nak panas-panas jek badan dia...
Cepat-cepat aku tuam ngan air sejuk ngan towel kecik...
Pastu dia tido..
Kol 5.30pm camtu Andy bangun...
Pegang sket badan dia, tak panas dah...
Ok ar tu...
Bawak Andy jenjalan kat depan umah, bagi kuar peluh...
Pastu masuk umah, mandi petang....
By malam, terasa badan dia panas lagi...
Tu pon mak yang cakap badan Andy panas...
Cepat-cepat aku tuam lagi skali badan dia...
Bagi dia makan ubat demam yang ada dalam peti ais...
Sepanjang malam Andy dok meragam jek....
Asik nak berdukung jek...
Badan dia tak selesa....
Tu pasal ler meragam jek...

Setiap kali Andy demam, pasti ada ulser dalam mulut dia...
Then bila ada ulser, amat payah dia nak telan susu...
Telan apa-apa pon payah....
Even air liur pon Andy payah nak telan...
Bila payah nak telan apa-apa, Andy jadik mengamok....
Tu yang asik melalak nak dukung jek...

Bibir Andy pon dah merah giler sebab mulut dia panas...
Air liur asik dok meleleh jek dari mulut...
Sebab takleh nak telan, tu yang meleleh jek...
Hari Ahad En.Belo lak keje...
Aku tak larat sangat nak handle Andy...
Last-last, bagi message kat beliau soh balik cepat kalo boleh...
Tup-tup setengah jam kemudian, beliau sampai umah...
Aik?!?!?!
"I amik EL..." katanyer....
Pastu bawak Andy gi Klinik Idzham berdekatan...
Aku mintak doc segala macam ubat...
Complete set!

Aku mintak ubat demam, antibiotik, ubat batuk, ubat selsema ngan ubat ulser...
Nah....hamek!!!
Sumer ubat tu aku bagi Andy...
Melalak la camner sekalipon...mommy dun care!!!
Janji Andy sihat macam biasa....
By petang, badan Andy dah kebah...
Dia dah boleh gelak-gelak...
Tapi still ada melalak sket-sket sebab ulser still ada dalam mulut...
So mulut dia sakit dan rasa tak selesa nak makan ape-ape...

Dah penat melalak seharian, sedar-sedar jek Andy tido...
Kesian dia...
Kepenatan melalak...
Tido pon asal boleh jek...
Kat tangan daddy pon jadik!
Sampai kebas-kebas tangan daddy....
Dua malam mommy tido tak lena...
Andy merengek kesakitan...
Maklum la...budak kecik mana tau mengadu sakit apa...
Yang dia tau merengek dan melalak jek la...
Now Andy dah sehat...
Alhamdulillah.....
Tapi antibiotik still takleh miss makan....
Biar sistem ketahanan badan Andy kuat sket...
So that next time takder la kena demam lagi!





p/s: Mohon maaf pada member-member yang aku memang tak dapat nak attend majlis kat umah mereka...Majlis kawin Emi - time siang & birthday party baby Zara (Mommy Myra) - time malam....sori sesangat... :-(