There was an error in this gadget

Wednesday, November 28, 2012

It's +ve!

Since semalam (27nov2012) dari pagi dok tekak mual and loya-loya jek....
Tak tau apasal....
Then baru terasa cam nak check kalendar...
Owh yer.....bulan nie aku tak period lagi!!!
Untuk kepastian, pas balik keje singgah farmasi....
Malam tadi wat ujikaji air kencing....(hehehe)
Bukan main berdesup keluar 2 line merah!!!!!
Mak aih....cepatnyer kuar line!
Aku teringat yang masa aku miscarriage aritu...
Masa disahkan pregnant oleh doc, lambat jek nak kuar line ke-2 tu....
Aku wat test sendiri pon sama gak....
Lambat jek nak kuar line ke-2.....
Kali nie bukan main cepat lagi timbulnya!!!
Alhamdulillah......
Aku pregnant lagi!!!
Tapi masalahnya, aku tak ingat bila 1st day last period aku.....
Herrrmmmmm.....
So aku tak tau dah bape minggu preggy.....
Huhuhuhuuuu......

Kali nie punyer mengandung lain macam sket la....
1st time experienced ~ muntah-muntah...pening-pening....loya-loya....
Pepagi tekak dah rasa mual...rasa nak muntah...
Cam pagi tadi.....
Aku tak makan ape pun...tekak rasa loya..
So hubby beli Twister oren (sebab ada rasa masam-masam) then aku minum....
Beberapa minit pastu aku rasa nak muntah....
Buwekkkkkkkkk...........
Kuar balik twister tu....
Rugi jek minum!

Skang nie dah lunch hour....
Aku tak tau nak makan ape.....
Perut tersangatlah lapar.....
Mana taknyer, asal masuk jek makanan, muntah balik....
Takkan nak biarkan perut kosong...
Mintak officemate belikan nasi ayam....
Moga tak terkeluar balik la pas makan nanti....
Penat ulang alik toilet!
Pfffffftttttttt...........

No comments: