There was an error in this gadget

Monday, October 22, 2012

1 Tahun Sudah Berlalu.....

Hari nie, 22nd October 2012, genap setahun arwah abang pegi...
Rasanya macam baru jek lagi dia pegi tinggalkan kami sekeluarga...
Sampai sekarang, aku still tak rasa yang abang dah meninggal dunia...
Aku still rasa yang dia just pergi somewhere else...and will be back soon....

Kadang-kadang, aku sajer tanya Andy...
"Andy, ayah mane?"
"Ayah takder..." Andy jawab
"Ayah takde gi mana?" aku tanya lagi.....
"Ayah pegi keje la....tak balik-balik lagi..." Andy jawab...
Telus jek jawapan daripada seorang kanak-kanak kecil yang still tak tau ape2 lagi tu...

Aku ajar Andy dan Fajar tido di bilik arwah.....
Aku ajar mereka, katakan itu adalah bilik mereka....
Tapi berkali-kali jugak mereka jawab...
"Nie bilik ayah la....bukan bilik abang!" Andy bersuara...
"Ye la...ayah dah takder, so nie jadi bilik abang ngan adik la....." aku jawab...
"Takkkkk....nie bilik ayah la! Nanti ayah balik la......"
Hiba dengar Andy cakap camtu...

Sebak....
Aku still sebak walaupun dah setahun berlalu....
Mungkin sebab dia jek adik bradik yang aku ada.......
Mungkin sebab pemergian dia tu terlalu drastik...
Mungkin juga sebab aku banyak dosa dengan dia...dan tak sempat nak minta maaf sebelum dia pergi selamanya...

Abang....
Orang rindu......
:-(