There was an error in this gadget

Friday, August 3, 2012

Moga Ada Jodoh.....

Ok....aku dah isi borang keje kosong kat Tourism Malaysia (TM)....
Tarikh tutupnyer Isnin next week jek...(6 Ogos 2012)
Aku mintak tolong member baik aku submitkan since dia pon still staff TM...
Frankl, aku memang berharap sangat la kali nie ada jodoh antara aku ngan TM...
Setelah before this takde jodoh sangat...
So biarlah kali nie berjodoh...
Banyak pengalaman yang aku kutip since bekerja dengan travel agency nie....
So aku harapkan dengan pengalaman yang aku ada nie, aku akan diterima bekerja...
Sebab apa aku nak sangat kejer kat TM???
Banyak sebabnyer....
Tapi yang paling utama, aku perlukan 'sesuatu' yang boleh menyokong kedudukan kewangan keluarga aku...
Setiap tahun memang ada kenaikan gaji....ada bonus....boleh claim macam-macam...
Itu yang paling penting!!!
Private kampeni jangan harap la nak camtu....
Melainkan kampeni tempat bekerja tu ada dalam senarai Bursa Saham BSKL, then you can claim whatever you want!
You can ask bonus with any amount that you want!
Second is aku perlukan jaminan dari segi kesihatan aku dan keluarga...
Since aku kejer ngan travel agency nie, all medical expenses ditanggung sendiri oleh aku...
Kampeni tak tanggung pon...
Sedih tau...
Kalo ada emergency case, time2 tu lak fulus tak bape nak ada, so camner nak bayar perubatan???
So disebabkan itu la aku perlukan kampeni yang ada panel perubatan...
Dua sebab utama tu dah cukup kuat bagi aku untuk menyatakan keinginan aku nak keje ngan TM...
Actually not pointing on TM jek la, secara generalnyer adalah keje ngan gomen or semi-gomen...
Banyak dah aku apply keje gomen...tapi takde satu pon yang melekat!
Agaknyer memang aku tak berjodoh ngan gomen ke???
Tapi harap2 aku masih berjodoh ngan TM....
Doakan yang terbaik sajer....
Aminnnnnnnn........

No comments: