There was an error in this gadget

Thursday, June 23, 2011

So Long, Tourism.... Wait For Me, MyIPO!!!

30hb Jun 2011...
Tarikh terakhir aku berkhidmat dengan Tourism...
Tapi aku keje sampai esok jek...
Next week aku amik cuti 4 hari...
Peghabihkan cuti sebelom tamat kontrak...
Kiranyer esok adalah last day aku kat Tourism nie...
Ramai yang tanyer "ko tak sedih ke, nofa???"
Jawapan aku :
 "Nak sedih watpe...hidop perlu diteruskan...menangis sampai penuh tempayan pon bukannyer ko dapat TETAP!!!"
Aku ok jek..maybe sebab aku dah tau tarikh aku tamat riwayat kat sini...
Bukannyer aku kena brenti secara drastik!
Ada ler brader2 yang cakap "pasni dah takde sape aku nak ajak gurau dah...."
Ada gak yang cakap "pasni aku dah takde orang nak ajak bermanja...nak sakat..."
Ada gak yang kata "ko dah takde, dah tak best dah...."
Ada yang kata "rindu la kat ko nanti...."
Ishhhh.....macam la aku nie nak pegi mati....
Kalo korang rindu aku, roger jek,beb!
Pasni aku ada banyak masa terluang....konpom aku datang punyer!!!
Tapi yang pasti, pasni aku pon akan rindu kat korang gak....
Pasni aku pon akan merindui ngan suasana 'family' kat sini....
Serious,beb!!!

Isnin next week aku kena attend interview kat Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)...
Interview untuk jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran & Pentadbiran.....
Aku tak tau la camne aku nak hadap interview nie...
Jiwa aku half-half....
Half rasa macam nak try jek...mana tau ada luck!
Half lagi rasa cam malas...pikir nak dok umah & buat bisnes jek!
Aku pon tak tau la camne....
Tapi aku rasa tak salah mencuba...mana tau rezeki aku kat sana ke...
Moga ALLAH permudahkan segala urusan aku nanti....
Aminnnnnnnnnnnn..................