There was an error in this gadget

Wednesday, December 23, 2009

Wah....Kreatifnya Kamu!Huhuhuuu......

Huhuhuuu......nampak tak ape yang berlaku?!?!
Sedih....siot!



Mommy baru pas amik pen kat tangan Andy....
Andy tergamam seketika.....


Pastu leh relaks jek...wat muka tak bersalah ek!!!


Yer....anak bujang mommy nie memang kreatif orangnyer!
Bagus!
Ini ler salah satu caranya kanak-kanak ekspresikan perasaan diorang...
So jangan salahkan kanak-kanak kalo diorang conteng dinding umah lak....
Kreatif beb....kreatif!
Creative in their own way la kan....
It's ok....
Kisahnyer......
Mommy tengah leka belek muka kat cermin....
Andy dendiam jek wat keje....
Mana ntah dia dapat pen nie.....
Tau-tau jek dah berconteng dashboard mommy!
Huhuhuuuuu....
Camno nak bagi ilangkan lakaran pen tu ek???
Huhuhuuuu.....
Andy....
Pasni mommy nak kena belikan Andy drawing set plak ke?!?!?!

Andy's First Tri-Cycle!



Kelmarin, masa pas gi Carrefour Wangsa Maju ngan Jaya Jusco Wangsa Maju, singgah ke butik Manjaku di Medan Idaman....
Rupa-rupanya ada jualan mega akhir tahun ler kat situ...
Maka ramai ler mak-mak dan bapak-bapak yang datang membeli untuk anak kecik masing-masing...
Kami pon singgah ler....
Tujuannyer nak beli sikit barang-barang untuk newborn baby nanti....
So beli la baju-baju dan blanket...
Then En.Belo ternampak tri-cycle yang sememangnyer dah lama kami carik untuk Andy...
Test try bubuh Andy dalam tri-cycle tu...
Andy sangat seronok!
Maka tanpa berlengah lagi kami pon panggil pekerja kat situ....
Pekerja tu cakap tinggal tu satu jek tri-cycle yang ada...
Yang lain dah abis!
Huk aloh!
Setelah difikir-fikir, amik jugak la...
Sebab dah tinggal tu satu jek!
Alhamdulillah.....rezeki Andy ler tu...
Then bila sampai jek kat umah, Andy sangat seronok main ngan tri-cyclenyer tu...
Hehehheee.....
Pasni tiap-tiap petang, leh la mommy bawak Andy jenjalan naik tri-cycle tu...
Kalo daddy cuti nanti, kita gi Tasik Titiwangsa then bawak Andy jenjalan keliling tasik naik tri-cycle nie ek!

Anniversary's Present For En.Belo!


En.Belo's favourite brand...


Suit?!?!
Like it?!?!

Kasut yang En.Belo idamkan....


Semalam lepas keje straight gi The Mall...
Tujuannyer nak carikkan kasut untuk En.Belo....
En.Belo dah berkenan ngan kasut Adidas David Beckam nie...
Asik dok sebut jek...
Sajer jek nyebut banyak-banyak kali ek...
Aku bukan boleh dengar orang dok sebut banyak kali nie...mesti nak belikan gak!
Salah satu kelemahan aku, tu ler dia....
Mesti nak cuba tunaikan apa saja orang yang disayangi tu idamkan walau macammana sekalipon!


Try carik kat The Mall......size lak takder!
So aku gi lak ke Jaya Jusco Wangsa Maju....
Gi butik Adidas kat situ....
Alhamdulillah....
Nasib baik ada!
Tanpa berlengah lagi, aku pon terus beli!
Konon nak buat surprise untuk beliau ler....
Pas beli tu merayap ler sekejap ke ruangan pakaian kanak-kanak...
Hajat hati nak belikan baju dan seluar kodroi untuk Andy....
Tapi tetiba macam tak pandai lak nak tengok size untuk Andy...
Aku dah berkenan dengan satu kodroi nie..
Tapi teragak-agak lak size seluar tu ngan size Andy...
Sudahnyer aku tak jadik nak belikan Andy ape-ape....


Terus ler gi parking lot...
Hajat hati nak bayar parking kat autopay machine..
Tapi yang ada duit syiling jek...
Machine tu lak tanak telan duit syiling aku nie...
Sombong betol la machine nie!
Aku dah tak tau nak wat ape dah....
Nak gi tukar duit, kena masuk ke shopping area balik...
Ditakdirkan ALLAH, ada 3 wanita tengah menuju ke kereta depa...
Depa nak balik ler tu kot...
Salah sorang daripadanya gi kat autopay machine tu...
Aku pon sapa depa...


"Kak, tumpang tanya...ada tukar duit kertas RM1 tak???"
"Kenapa?"
"Machine nie tak boleh terima duit syiling saya nie la....puas dah try banyak kali, tanak telan gak!"
"Oooo...takpe..saya ada JCard.....bak sini ticket awak..."


Aku pon hulurkan ticket aku...


"Ok dah...!"
"Time kasih...nah saya ganti RM1 akak...."
"Eh....takyah la....bukan kena bayar ape pon...."
"Eh...takpelah...amik la..."
"Eh...takyah....takpe..."
"Ermmmm....time kasih kak eh...."
"Sama-sama...."


Sesungguhnya akak itu memang berhati mulia...
ALLAH telah meng'cool-down'kan kecuakkan aku akibat keengganan machine tu nak terima syiling aku...
Serious aku jadik blur time tu sebab tak tau nak balik camner...
Tak tau nak kuar dari parking area tu camner sebab machine bodo tu!
Nasib baik la ALLAH permudahkan hal nie dengan men'jodoh'kan aku dengan akak bertiga tu...
Terima kasih yer, akak semua!
Hanya ALLAH jek yang dapat balas budi akak tu....


Tanpa berlengah lagi, aku pon balik ler umah....
Dah kol 7.30pm dah time tu....
Usually En.Belo balik kol 8.00pm lebih (kalo shift pagi)...
Dengan senang hatinyer aku balik ke rumah sebab dapat belikan En.Belo adiah yang diidamkannyer tue!
Tak tau la En.Belo rasa surprise ke tak....
Tapi macam dah tak surprise jek...
Sebab beliau dah ternampak plastik bag ADIDAS nie masa tengah kemas bilik malam tadi...
Huhuhuhuuuu....
Takpela....
As long as aku dah berjaya tunaikan apa yang diidamkan tu, dah kira ok ar tu....
Moga En.Belo berpuas hati la yer.....!




p/s: sori I tak beritahu/mintak izin U nak merayap pas keje....kalo bagitau awal2, tak surprise ler! hehehhee.....sori yer!




***I rasa kasut nie lagi nampak smart ar, dear.....serious smart!***