There was an error in this gadget

Thursday, August 27, 2009

Kehilangan Yang Penuh Misteri....

Sumer orang kecoh.....
Kecoh sana...kecoh sini...
Tapi ada yang berdiam...
Keadaan mencemaskan....
Situasi penuh mendebarkan....
Keadaan penuh tanda tanya....

"Apa kes,bro???? "

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seorang member baik kat Tourism nie dah meng'hilang'kan diri.....
Kata sumber-sumber terdekat, beliau ambil cuti tanpa gaji selama setahun....
Beliau terus tetiba jek tak datang opis sejak minggu lepas....
Aku sedari perkara itu sebab kebetulan aku memang tengah mencari beliau masa last week...
Sebabnyer adalah beliau merupakan pemgumpul koleksi lagu-lagu lama...
So ada lagu-lagu lama yang aku nak amik daripada beliau...
Tu pasal ler aku mencarik beliau...
Tapi sejak masuk opis kelmarin, aku terus bertanyakan tentang beliau pada sahabatnya..
Malangnya sahabatnya pun tak tahu ke mana perginya beliau....
Cuba hubungi talian mobile, tidak dapat dihubungi...
Peliknyer!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Agaknyer ke mana peginyer gerangan beliau tu ek??
Setahu aku, beliau tu dah nak kawin...
Tu pasal ler beliau mem'borong' kebanyakkan barang-barang rumah aku sewaktu aku nak pindah umah tempoh hari...
Beliau beli secara lumsum....sebab aku pun tolak kat beliau secara pukal!
Aku menjadi hairan bin ajaib....
Ke mana peginyer gerangan beliau itu ek?!?!?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aku musykil nie....
Nampak gayanyer aku dah tak dapat nak rasa nasi lemak 'best' beliau lagi selepas raya nanti....
Ermmmmm.......
Musykil.....sunggoh musykil!
Misteri.....sunggoh misteri!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Anda tahu ke mana beliau meng'hilang'kan diri?!?!?



p/s: 'beliau' di sini adalah saudara En. Apai (nama timangan) dan merupakan salah sorang kawan baik aku kat Tourism nie....

Transformasi......


Sedang berusaha....

Doakan yang terbaik.....

Moga kekal dan kebal di hati.....

Menerima apa jua dugaan dan cabaran.....

Perlukan kekuatan dan semangat dari dalam diri......

Moga termakbul apa yang dihajati......

Aminnnnnnnnnnnnnn.................


16 Minggu Sudaaaaa.....




Panjang baby : 9 cm
Umur : 16 minggu
Placenta : Upper



Berat ibu : 72kg
Ujian glukose dalam urine : -ve
Tekanan darah dalam badan : 100/70
Ujian darah : tak boleh buat lagi...tunggu berat naik baru leh buat!



Alhamdulillah....baby dalam keadaan sihat...Doc Ros kata uri dah naik ke atas balik dah...dah tak dekat ngan pintu rahim lagi dah...Masa tengah tengok monitor scan tu, tetiba hati aku terdetik "macam lelaki jugak jek...." tapi aku diam jek la....Ntah kenapa aku terasa baby nie jantinanyer lelaki sedangkan jantina tak dapat dikenalpasti lagi time nie....Bila dah abis scan, aku gi kat En.Belo yang tengah dok sedut ubat asma (ntah hape namanyer ntah!) kat bilik sebelah... Then suddenly En.Belo bersuara "I rasa kali nie pun dapat lelaki la, B...." Aku pun ala-ala terkedu seketika... "Aik...u pun cakap camtu? I pun cakap ngan diri I gak tadi pas tengok monitor scan tu...I pun rasa lelaki..." aku berkata.... "So kena la carik nama lelaki pasni..." aku kata lagi... "Chewahhhh...cam konpom jek memang lelaki...kena tunggu 5 bulan nanti baru leh konpom jantina..." aku berkata lagi sekali....En.belo still dok sedut ubat asma tu....ape ke namanyer...nebulizer ek??? ntah ler....bunyiknyer camtu ler lebih kurang....
Tak kesah ler ape jantinanyer pun...janji dia sihat walafiat dan sempurna sifat sehingga kelahirannya nanti...Doakan yang terbaik saja....aminnnnnnnnnnnnnn.................