There was an error in this gadget

Wednesday, December 30, 2009

Citer Klakar Yang Buat Aku Rasa Best!!! :-D

Nak dengar satu citer klakar yang best tak???
Ekekekee.....
Citer nie terjadik masa lunch time tadi....
Aku kuar lunch ngan bestfriend aku kat opis nie, si Shasha...
Pastu kami ke The Mall...
Aku temankan Shasha gi Parkson, beli barang-barang sket...
Pastu kami terus ke tingkat 4 The Mall, ke Medan Hang Tuah (foodcourt)
Kami dok la kat satu tempat nie...
Aku order mihun tomyam dan kopi 'o' ais...
Shasha lak order kuey teow kungfu ngan air jus kedondong...
Best wooooo.....


Tengah aku syok makan, aku macam ada terperasan something...
Aku macam terperasan ada sepasang mata yang sedang mengekori pergerakkan aku...
Ape jek aku buat, sepasang mata tu akan pandang....
Dan akhirnya aku dapat tangkap dah empunya sepasang mata tu!
Ianya milik seorang lelaki yang lebih kurang berumur lewat 30-an dan awal 40-an...
(Should aku gelarkan 'abang' ke 'pakcik'?!?!?)


Abang/Pakcik tu ngan kawan dia duduk meja bertentangan dengan meja aku...
Kiranya aku memang clear giler la leh nampak dia....
Even kalo dia tengah korek idong sekalipon, aku dengan clearnyer leh nampak!
Abang/Pakcik tu dok pandang-pandang, senyum-senyum kat aku yang tengah makan sambil bercerita ngan Shasha....
Aku wat cam biasa jek la...
Tapi dalam hati dok pelik "apsal orang tua nie dok senyum, pandang  aku jek nie...."
Sampai la aku dah abis makan....borak-borak ngan Shasha lagi sambil abiskan minuman lak...
Abang/Pakcik tu still dok usha aku sambil dia makan ngan kawan dia tu....
Shasha pon perasan gak abang/pakcik tu dok usha aku....
Aku ok jek....biarkan ajer.....


Pastu aku bangun nak bayar makanan....
Tetiba terdengar suara "alah...dia mengandong la!"
Aku tak dengar...Shasha yang dengar!
Shasha teros bagitau aku...
Kitorang teros gelak terbahak-bahak....
Hahahahaaaaa......
Sah-sah la orang tu nak ngorat aku rupanyer!
Hahahahaaaa.......
Ini bukan statement perasan ok....tapi Shasha pon cakap benda yang sama gak!
Bila dah nampak perot aku yang tengah memboyot nie, teros dia tak jadik ngorat!
Hahahahaaaaaaaa.........
Klakar la abang/pakcik nie!
Gelagat dia memang membuatkan aku rasa BEST!!!
Tak sangka....perot dah nak meletop nie pon, ada gak orang nak ngorat!
Hahahahahahahaaaaaaaaaaa.............


Pastu kami terjumpa lagi ngan abang/pakcik tu dan kawannyer kat kedai handphone Ground Floor The Mall....
Still dia dok usha dan senyum-senyum kat aku...
Huk aloh....
Shasha dah gelak-gelak dah.....
Hahahahaaaa.....
Agaknya ini la yang dikatakan "Aura Seri Ibu Mengandong!"
Biar perot memboyot, janji menten jelita...okek!
Hahahahaaaaa.......


Tak kesah la ape-ape pon....
Yang pasti, arini aku rasa BEST!!!
BEST sebab ada gak orang yang tak prasan perot aku yang tengah memboyot nie...ada hati nak ngorat aku konon!
Hahahahahhaaaaaaaa....................
BEST lagi sebab maknanyer aku berjaya me'menten'kan kejelitaan ibu-ibu mengandong walaupun perot dah sarat!
Hahahahaaaaaaaaaaa..................
BEST! BEST! BEST!  :-D
(En.Belo...sila jangan jaki bila membaca entry ini ,yer.... :-D )



p/s : teringat masa pregnantkan Andy dulu....benda sama macam nie berlaku gak...kat tempat yang sama gak!

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

Contest lagi!!!
Ntah hape tebiat mommy ntah...
Nak join contest lagi after view blog Pn.Masz....
Kalo nak join contest nie leh la gi ke blog Mommy Rifqi!
Mari lihat syarat-syarat penyertaan di bawah:-

1. Be my follower and add my blog kat korangnye list.... ~ DONE!

2. Tepek banner yang dicipta khas untuk contest ni kat sidebar korang… ~ DONE!

3. Buat entry tajuk macam entry yang I buat ni.. ~ DONE!

4. Ini paling wajib ni!!!Sila tepekkan pic sicomel korang dengan wajah yang serius...letak pic yang sangat2 serius je...Pastu letak la nama penuh anak korang ,tarikh lahir n umur diaorang sekarang... ~ DONE!


Nama : Farish Andhika Putra bin Mohd Nazri
Tarikh Lahir : 20.09.2008
Umur Sekarang : 1 tahun 3 bulan
Kes Muka Serius : Time nie tengah kusyuk tengok kartun Wonder Pet kat TV9 tanpa mempamerkan sebarang emosi langsung!


5. Make sure ur entry link back to mine.. ~ DONE!
http://rifqizuhairi.blogspot.com/2009/11/serius-baby-2009-giveaway.html

6. Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box.. ~ DONE!




Mari Masuk 'Nangis Contest by Mummy Ariq!'

Tengah view blog bestfriend aku, Pn. Masz tetiba ternampak contest nie....
Sajer tetiba datang angin nak try masuk contest...
Nie kali ke-2 masuk contest nie!
Kalo nak masuk contest nie, kena la gi kat blog Mummy Ariq!
Mari teliti apakah syarat2 penyertaan di bawah....


Antara syarat2 contest :~



Copy banner kat atas ni, letak kat sidebar korang berserta link contest.
Tak de link automatik tak layak k...

~ DONE!

Jadi follower kepada ke-3² blog saya di bawah (WAJIB)

~ DONE!


Add kesemua blog di atas, di dalam bloglist anda (WAJIB)

~ DONE!

Buat n3 & upload HANYA SEKEPING gambar anak anda (no edit²) yang tengah menangis baik punyer.... Letak nama dan umur (kalau anak ada ramai yang nangis, pilih 1 yang terbaik di kalangan mereka yer... letak bebanyak nanti, payah lak nak pilih..)~ Cerita lah sikit, kenapa diaorang leh nangis masa tuh...

~ DONE!

Nama : Farish Andhika Putra bin Mohd Nazri

Umur : 1 tahun 3 bulan

Sebab menangis : Andy melalak kaw-kaw punya (sampai nampak anak tekak!) sebab mommy tak bagi Andy remote TV...Andy nak main tekan-tekan remote TV tu...mommy tak bagi sebab mommy tengah tengok citer best masa tu!Ekekekkee.....

Setelah syarat kat atas ni complete, sila laa tinggalkan link korang supaya senang saya nak menjenguk k)

~ DONE!



***Tarikh tutup contest : 04 Jan 2010 @ 12.00 tengahari***