There was an error in this gadget

Wednesday, June 30, 2010

Perkara Paling BODO!!!

Semalam sanggup amik AL...
Nak gi LONDON WEIGHT MANAGEMENT punyer pasal....
Kata macam dalam iklan tu "PERCUMA SESI PELANGSINGAN BADAN BAGI PELANGGAN YANG PERTAMA KALI MENCUBA"...
Yer...aku adalah seorang pelanggan yang pertama kalinya mahu mencuba LWM nie...
Walaupun sebelum nie aku pernah wat slimming treatment kat tempat lain dan masih belom habis lagi sesinyer..
Tapi aku seperti tertarik dan agak berminat untuk meng-survey-pakej-sahaja...
Tapi lain pulak jadinyer bila dah sampai kat situ...
Oh yer...the nearest branch adalah di LOT10 Bukit Bintang...
Sampai sana, kena bayar RM18 untuk consultation fee...
Then dia bagi try slimming treatment service yang disediakan...
Pastu diorg memujuk rayu aku untuk membeli pakej beharga RM3900....
Katanyer aku memang perlukan pakej itu untuk kuruskan badan...
RM3900??? Ternyata aku tak mampu!
Dipojoknyer pula dengan pendaftaran yuran keahlian sebagai 'kupon' untuk book tempat di treatment center diorang tu...
Dan yuran itu beharga RM600 sahaja....
Lagi sekali...aku tidak mampu!
Mereka hampir beralah dan hanya bertanyakan berapa jumlah yang ada di dalam bank...
Dan sejujurnya aku mengatakan RM50 sahaja!
Nahhhhh......itu pon juga dirembatnya!
Erkkk.....
Ya...aku BODO!
Diulangi....AKU BODO!!!
PERKARA YANG PALING BODO YANG PERNAH AKU LAKUKAN....DAN AKU TELAH MELAKUKAN PERKARA PALING BODO ITU!!!


p/s: padan ngan muka aku!!! FUCK LWM!!!

Wednesday, June 16, 2010

Entah Ler.....

Bukan nak merungut...
Bukan nak citer belakang....
Tapi kadangkala aku jugak perlukan tempat untuk luahkan perasaan....
Mana lagi tempat yang selalu aku hadap, kalo tak kat blog nie ler!

Sejak dua menjak nie, aku agak stress....
Aku terasa seolah-olah ada satu beban yang sedang tertenggek kat bahu kanan dan kiri aku nie...
Beban nie agak berat...
Tapi insyaALLAH aku masih lagi mampu untuk pikul...
Jika tak berdua, seorang pon boleh jek....

Aku terasa seperti aku terlalu banyak mendiam dan bermuka....
Bukan bermuka-muka......TIDAK!
Tapi aku banyak membuat muka...
Semua perasaan aku eksperikan melalui raut muka...
Aku marah, terserlah marahku di muka....
Aku sedih, terserlah sedihku di muka...
Aku kusut, terserlah kekusutanku di muka...
Aku kalut, terserlah kekalutan aku di muka...

Aku seorang yang berterus terang melalui kata-kata dan muka.....
Tapi kali ini aku lebih banyak mendiam dan beralah...
Ahhh...terasa sangat tua untuk aku melawan kata...
Lagipun nabi kata tak cium bau syurga...
Oleh itu, lebih baik berdiam saja...
Kadangkala diam itu lebih baik dari berkata-kata...

Aku tak kuasa nak membantah....
Aku tak kuasa nak melawan...
Masing-masing sudah terlalu 'masak'...

Aku terus mendiam dan bermuka...
Akan selalunya berterusan begini....
Selagi aku terdaya...
Fikir mana yang baik...
Fikir untung nasib diri...
Fikir buruk baik diri sendiri...
Ahhhhhh....malas nak berfikir lagi.....

Lantak ler ape-ape pun....
Ermmm....
Entah ler.....



p/s: yer...aku memang suka mengarut pepagi buta ini!!!

Tuesday, June 15, 2010

Oh...Tuhan!

Ini bukan entry mengadu domba ke hape...
Tapi aku rasa kelam kabut sangat arini...
Dah lamer snagat dah bercuti..
Masuk jek keje arini, terus hidop jadik huru hara seketika...
Khamis & Jumaat ada MICE Survey kat KL Convention Center...
Esok amik cuti, nak anto Aduka check-up kat HKL...
Dalam pada tu, nak wat puding gak...
Ada order yang banyak...about 70-80 bijik gak ar untuk tempahan esok..
Arini jek la ada chance nak call hotel-hotel di seluruh Langkawi coz ahad nie aku dah fly ke Langkawi untuk Hotel Survey lak!
Aku ada kat Langkawi dari ahad sampai khamis, baru balik KL...
4 hari la kiranyer berada kat Langkawi...
So terpaksa ler Encik Belo menguruskan anak-anak sendirian...
Tapi takder la sendirian sangat pon...
Di bantu oleh mak dan abang ler...
Argggggghhhhhh....dah takder banyak masa lagi nak call sumer hotel2 kat Langkawi tuh!
Ada 96 buah hotel kesemuanyer!
Giler ar!
Rakan setugas aku yang buat sama ada 3 orang..termasuk aku jadik 4 orang....
So 96 hotel dicover oleh 4 orang...
Jadiknyer 24 buah hotel untuk seorang..
Dalam masa satu hari nie jek....leh ke?!?!
Huhuhuu.....leh ler kot!
Chayo'! Chayo'! Chayo'!