There was an error in this gadget

Wednesday, April 25, 2012

Al-Fatihah.....

 ~ Edrian Zemier Elyyas ~



Anak kecil berusia 1 tahun 4 bulan.....
16 April 2012 ~ adik Edrian dimasukkan ke Wad ICU Pediatric, HKL
Adik Edrian terjatuh dari dukungan babysitter ketika selesai mandikan beliau....
Seminggu lebih adik Edrian cekal bertarung nyawa.....
Akibat komplikasi darah beku di dalam kepala, adik Edrian terpaksa bergantung hidup kepada mesin yang membekalkan oksigen ke dalam badan beliau....
Turun naiknya bacaan bagi denyutan nadi dan jantung membuatkan kami semua meletakkan harapan yang positif agar adik Edrian kembali sembuh seperti sedia kala....




Hari ini.....25 April 2012
Tepat jam 10.05 pagi....
Adik Edrian telah kembali ke rahmatullah di atas riba ibu beliau...
Sesungguhnya ALLAH yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk beliau....
Hayatnya hanya seketika sahaja berada di dunia ini, namun berkekalan di alam syurga....
ALLAH telah menjanjikan syurga bagi kanak-kanak yang meninggal dunia ini.....


Al-Fatihah......



Buat adik Edrian....
Aunty Nofa sayang Edrian.....
Edrian kini berada di syurga....
Pasti Edrian tunggu mommy & daddy datang....
Aunty Nofa doakan Edrian bahagia di sana.....
Aminnnnnnnnnn......

Tuesday, April 24, 2012

Tunggu Tempoh Bertenang....

Okayyyy....
Musim bercuti dah abis...
Now get back to work!!!
Skang mommy tengah busy....
Tunggu tempoh masa untuk bertenang suatu masa nanti...
Then baru mommy leh update kesemuanya story yang tertangguh itu nanti yer!
Til then.....
Daaaaaaaaaaaa..............

Thursday, April 12, 2012

Hantar Budak-Budak Balik Kampung....

Hari Selasa aritu aku amik MC.....
Balik melaka...
Bawak budak-budak skali...
Tujuan balik adalah sebab nak anto diorang dok kampung...
Sebabnyer next week (19hb april) aku kena pi Medan, Indonesia...
Aku pergi atas urusan kerja...
Tapi hubby ikot skali...
Boss pon bagi jek...so ok la tu!
:-)
So terpaksa ler anto budak berdua tu balik kampung...
Biar atuk & nenek yang jaga diorang....
Kalo kat KL ni, yang ada nenek jek...
Tak larat lak si nenek nak jaga sensorang budak berdua nie....
Kalo kat kampung ada atuk & nenek, ada mak uda & pak uda, ada kakak Sabrina & kakak Fazira...
So diorang sumer leh main-main ngan budak berdua nie....
Tetiba rindu lak kat budak berdua tu....
:-(
Tadi biras aku bagitau, si Fajar carik aku tapi takder....
Then dia cakap "mommy gi work..."
Alahai ciannyer kena tinggal....
Tapi nak wat camner...
Dah terpaksa....
Cukup bulan nanti mommy balik kampung amik kalian yer!
Mommy miss u both!!!
:-(

Friday, April 6, 2012

Dido - White Flag


Love this song so much!
Never get bored listen to it over and over and over again......

Thursday, April 5, 2012

Tamat Sudaaaaaaa......

Hari ini, 5 April 2012.....
Berakhir sudah episod cerita Bella Calamidades!
Walaupon aku dah tau ending cerita dia (sebab tengok kat youtube)
Tapi aku tetap mengikuti gak seperti biasa....
Dan of cos la ending dia adalah happy ending!
Dah tentu lah Marcelo Machado bersama dengan Lola Carrero....
Hehehehee....
Nie la cerita Latin yang aku paling layan....
Aku jarang layan cerita Latin....
Last skali aku layan La Usur Padora, tahun bila ek???
Tak ingat ler plak...
Mau kena google nanti baru tau! :-)
Sebab aku bukan kaki cerita Latin.....
Ntah macam mana Bella Calamidades nie plak aku layan tanpa missed pon!!!
Giler hardcore...
Hahahahaaaaa....
Ok....start next week, no more Latin soap opera...
No more hensome & charming guy like Marcelo Machado....
No more beauty lady like Lola Carrero...
Gonna miss them both!
Hukhukhuk... ;-(

bole meroyan tengok muscle dia tu! hehehee....

My Birthday.....


~ 04.04.2012 ~
Terima Kasih kepada kesemua sahabat handai dan rakan-rakan Facebook yang wish besday...
Semoga doa-doa kalian diberkati ALLAH dan menjadi realiti suatu hari nanti...
Aminnnnnnnnnnn.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
This year;
~ tiada birthday cake
~ tiada prezzie
~ tiada ape-ape surprise
~ tiada ape-ape special dinner

Sebab;
~ aku jatuh sakit....
~ tiada mood nak celebrate bagai....
~ terbaring jek kat katil....
~ saving money for trip to Medan on 19hb April nanti....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ok..
Pasrah jek la....
'3 Series' nie memang suatu yang tidak best....
Aku pernah alami perasaan yang sama ketika muda remaja dulu....
Ketika dari belasan tahun menginjak ke '2 series'....
Masih sama perasaan itu.....
Perasaan tidak best!!!
Tapi dah lumrah...
Terima jek la seadanya....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Suatu permulaan yang tidak begitu baik.....
Jatuh sakit pada ketika hari lahir sendiri....
Mungkin Tuhan sedang memberi peringatan...
Makin aku menginjak usia, makin aku perlu lebih rapat kepada-NYA...
Moga sakit ini tidak memudaratkan dan tidak kekal lama...
Aminnnnnnnnnn..............


Tuesday, April 3, 2012

Alaaaaaa......Aaron Aziz Keeeeee?!?!?!

(sila abaikan awek berbaju kurung putih yang macam entiti sesat tu yer!)

Jumaat last week, after wat passport..
Tetiba hubby ajak tengok wayang...
Katanyer dah lama tak layan tengok wayang berdua...
Last skali tengok wayang masa tengah menunggu hari nak bersalinkan si Fajar...
Giler lama dah tu.....
Cool, kan???
Ekekkekeeeee....
So, ok la...
Takyah gi jejauh...KL Festival City yang sekangkang kera dengan umah nie jek dah cukup!
Ada MBO di situ!
Heheheheee.....
So tengok senarai cerita yang ada, yang best nak layan pon satu citer jek...
Ok la...proceed ngan citer Wrath Of The Titans...
Ada tempoh 40 minit jek lagi sebelom tayangan...
So, kami jenjalan buang masa dulu...
Tetiba tengok cam ramai jek orang dok tengok kat satu tempat nie..
Owh....ada orang shooting rupanyer....
Kebetulan la kami lalu kat tempat diorang shooting tu...
Pastu teros ternampak Aaron Aziz!
"Owhhhh....ada Aaron Aziz la!!!"
Hubby soh pi bergambar ngan sang artis itu..
Memula aku tanak...Aku kata "kalo Adiputra nak ler gak!"
Tapi dia soh gak..
Ok la.....pergi jek la...
Tanpa perlu beratur ataupon berhimpit-himpit macam semut kerumun gula, aku pegi jek la kat sang artis nie...
"Excuse me..Aaron, bole kita amik gambo bersama tak??"
"Bolehhhhh..." jawab beliau dengan mesra sekali!
Cool.....
Hubby standby ngan Blackberrynyer...
1...2....KLIK!!!
(Blackberry...standard ar...gambo tak sharp!!!)
Ok la tu daripada takder......heheheehe....
Owh my.......
Kenapa la bukan ADIPUTRA yang berada di depan mataku pada saat itu!!!!
Why?!?! Why?!?! Why?!?!
Kalo la Adiputra yang ada kat sebelah aku time tu, memang aku PENGSAN!!!
Owh my......
I wish I can see him anywhere at anytime....
My wish!!!

Monday, April 2, 2012

Tarikh : 1hb April 2012
Tempat : Tasik Raub, Pahang
Waktu : 7.00am - 12.00pm
Aktiviti : Pelancaran CC1M Bicycle Tour oleh Tourism Malaysia


Trip to Raub nie adalah fully sponsored by Tourism Malaysia...
Aku mewakili agensi aku....
Puan Boss tak dapat nak gi...
So memandangkan aku sensorang jek, so bawak la hubby skali...
Kami dok kat Hotel Jelai....
Hotel murah tapi sangat selesa!!!
Maybe sebab hotel tu baru lagi kot...
Baru jek tahun lepas start operation...


Gerak dari KL kol 12.30pm and sampai lebih kurang 2.00pm
After check-in hotel, gi jenjalan pekan Raub...
Motif; nak carik tempat makan terkenal kat Raub neh....
Puas tawaf pekan tu 5-6 kali...
Last2 brenti gak kat Restoran Ratha, restoran kari kepala ikan yang paling famous skali kat Raub neh!
Try makan kari kepala ikan dia....memang marvellous!!!
Perggggggghhhhhhhhh.........
Ayam goreng dia pon sedap!!!
Aku rasa dia letak ganja la dalam makanan dia...nak bagi sedap la katakan!!!
Ekekekekkeee......
2 nasi + kari kepala ikan (size 2 orang punyer makan) + 1 ketul ayam goreng + 2 minuman = RM40++
Berbaloi.....sebab sodap!!!
(recommended!!!)


Booth Landini Travel....
Aku sorang jek dok situ...
Nasib baik la jumpa kawan-kawan lama TM..
So takder la boring sangat...



Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen baru mai...
Event habis kol 10.30am lebih kurang la...
Nak tunggu cabutan bertuah, cam lambat jek nak abis...
Hubby dah lapo..dia nak makan yang best-best kat Raub nie...
So kami pegi makan kat Gerai Awiera Tomyam...
Nasi ayam dia sedap!!!
(lupa lak nak amik gambo...)


Babai Bentong....

Disebabkan Raub takder signboard beso cenggini, so amik gambo signboard Bentong pon jadik ler...
Oh yer...jalan depan sket dari signboard nie, sebelom nak masuk ke hiway Karak tu, ada gerai jual pisang goreng & keledek goreng (sebelah masjid) yang sangat rangup and sedap!!!
Kalo korang pi sana...cuba ler!!!
:-)

Cerita Tertangguh (Part 3) ~ Renew Passport!


Kiri ~ Tahun 2007        Kanan ~ Tahun 2012


Ok...perbezaan yang MELAMPAU!!!
Perlu lakukan sesuatu yang drastik neh!
MELAMPAU sangat neh!!!
Tu jek nak cakap....ok bai!

Cerita Tertangguh (Part 2) ~ IPad For Kids!






Daddy mengorder dari kawan beliau...
Diluar jangkaanku....
Selalu tengok orang dok post kat FB pasal IPad nie...
Pada jangkaan aku, IPad nie jenis educational (of cos) tapi jenis pic slide...
Kiranyer sebijik cam IPad tu la...tapi dia just slide pichas untuk pembelajaran kanak-kanak la...
Kiranya kanak-kanak still boleh gunakan dengan cara touch the IPad screen tu utk change picha ke...hape ke...
Itu pada jangkaan aku pada mulanya....
Tapi bila dah dapat, rupa-rupanyer lain!
Rupa-rupanya, dia jenis tekan-tekan jek!
Lebih kurang cam Lappy for Kids la....
Tekan nombor or huruf, ada kuar suara untuk nombor or alphabet tu...
Tekan lagu, keluar la lagu kanak-kanak....
Tu jek????
Halamakhaiiiiiii.......
Yang kelakarnyer, puas la si Andy dok touch screen tu kononnyer nak change picha ler...
Sehabis tekan la dia...tak jugak bertukar-tukar...
"Camne nie mommy...dia tanak tukar gambar pon!"
Give-up jadiknyer budak tu....
Ekekekkee.......
Soh la daddy beli real IPad punyer!
Nak tak nak, depa dua beradik main gak ler IPad tu....
Tapi ada gunanyer jugak....
Walaupon diluar jangkaan, still can use for one of educational method!

Cerita Tertangguh (Part 1) ~ F1 Sepang 2012

Wokeh....
Baru ada masa nak cerita ceriti taik mata buat inti! (motif?!?!)
Ekekkekekkeee......
Bermula dengan Cerita Tertangguh Part 1...


Nampak tiket di atas???
Yeahhh....aku dan hubby gi tengok F1 masa 25hb Mac aritu...
Dapat tiket FREE katanyer!
So rugi ler kalo tak pegi kannnnn.....
Walaupon dapat tiket Hill Stand...blasah jek la...
Dah ler Hill Stand, tak berbumbung lak tu!!!
(komplen lebey....terima jek la kenyataan tiket free!!!ekekekeee)
Maka, kami lakibini berkampung la kat atas bukit nuuu....
Bawak payung, bawak tikar....dah macam berpiknik dah kami kat situ...
Siap berjajan and air minuman lagi....
Ala-ala sun-bathing ler gayanyer...
Cool kan???
Hahahhaaaa......


Panas rentung tau tak?!?!?
Nasib baik la kulit aku nie jenis tahan lasak, cam kulit tenggiling......
Stakat sun-burn cenggini, tak jadik hal lah.....
Hehehheheee....


Dalam pada berpanas-panasan tu, tetiba lak datang awan nano-nano-nano-nano...
Nampak gelap dan mendung jek dari kejauhan...
Tanda-tanda mau ujan  neh!


Jadi, semua pengunjung hadirin dan hadirat sekalian telah standby dengan payung memasing....
Sambil tunggu race yang ter-delay gara-gara ujan....
Tak lama pastu, ujan turun renyai....pastu lebat....pastu lagi lebat...lebat lagi dan lagi dan lagi!
Tapi kami tetap kaku tak berganjak dari tikar kami!
Berteduh di bawah sekaki payung, yang memasing bajet cam kecik sangat la badan tu nak share payung berdua!
Hahahahhaaaa.....
Tapi kami ok jek....walaupon kebasahan dari paras bontot ke bawah...kami tetap cool!


Disebabkan race tertangguh sampai kol 5.00pm lebih...so kami rilek2 dulu...berteduh sambil lelap!
Bila ujan dah reda, baru ler race bersambung kembali...
Dan kami nengok ler race tu sampai ler abis!


Selesai sudaaaaa race...
Dan juaranyer adalah Fernando Alonso dari team Ferrari!!!
Hoyeaaaaaa.........
Clap! Clap! Clap!
Alonso meninggalkan jauh kereta-kereta dari team lain....
Beliau hebat!!!
Tahniah!!!


Okeh...ini hubby cakap gambo Lewis Hamilton & aweknyer, Nicole....
Korang leh nampak tak ke'BETOL'annyer di situ???
Hahahhahaaaa........
Aku taknak cakap!


p/s : anak-anak tinggal kat umah babysitter. reason taknak bawak : kesian diorang kena berhujan berpanas cam kami lak!