There was an error in this gadget

Monday, September 14, 2009

Imaginasi Aku-kah??? atau........

Hari Sabtu malam Ahad....
Mak takder...gi terawikh...
Abang lak berbuka kat luar, macam biasa....
En.Belo lak keje sampai malam...
Aku tinggal berdua jek ngan Andy....
Aku tengah dok relaks dalam bilik dengan Andy sambil tengok TV...
Pastu abang call....
"Weh...bawak Andy kuar..aku nak bawak dia jenjalan naik moto..."
Aku dukung Andy then bawak dia kat abang aku yang tengah tunggu kat luar...
Then abang aku bawak dia jenjalan naik moto...
"Alang-alang Andy takder nie, baik aku solat Isyak dulu...kang Andy dah ada, payah lak!" aku cakap ngan diri aku sendiri...
Aku tutup pintu grill...then sliding door aku bukak sket jek...
Just to ensure yang abang aku balik kang, aku dengar bunyik moto dia...
Aku gi ke bilik air...
Sempat lagi toleh ke sliding door....konfom aku bukak pintu sikit...!
Boleh la kot nak tengok view luar umah lagi....
Pastu aku ke bilik air...amik air smayang...then solat kat ruang tamu...
Aku solat kat ruang tamu sebab senang nanti abang aku dah balik, dia mesti bunyik hon soh amik Andy...
So aku ready jek la...
Aku solat.....
Sampai rakaat terakhir, aku terdengar seperti sliding door tertutup...
Aku bajet maybe abang dah balik...
Or maybe En.Belo dah balik...
Aku solat sampai tahiyatulakhir...
Aku bagi salam....
Aku toleh ke sliding door...
"Aik....pintu sliding tutup?!?!"
Aku heran....
Setahu aku, tadi aku bukak sikit pintu....
En.Belo balik kah???
Takder dengar bunyik motor dia pon....
Abang dah balik kah???
Takder dengar bunyik hon motor dia pon...
Tak sampai seminit kemudian, bunyik hon motor abnag aku...
Aku keluar....amik Andy...
Aku tanyer abang..
"Tadi orang dengar bunyik pintu sliding kena tutup...abang balik ke?"
"Mana ada la...aku baru sampai nie!" abang aku balas...
"Aik....then camner pintu sliding tu leh tutup???Orang bukak sikit pintu tu tadi...." aku lagi heran...
"Ntah...takder lak aku nampak banyang-bayang orang nak masuk umah ke...kot la ada orang nak mencuri ke..." abang aku cakap...
Ermmm....musykil nie....
Tak lama pastu mak pon balik dari terawikh....
Aku citer kat mak apa yang aku alami tadi....
Dengan selamba jek mak aku cakap..." ayah ko ler tu...dia balik, tolong tutupkan pintu!"
Erk....aku terkedu...
Dan-dan tu jugak bulu roma aku naik...
Aku terdiam...
"Abang pon rasa macam yang mak cakap tu la...." abang aku cakap kat mak...
Erkkkkkkk......lagi skali aku terkedu....
Aku dok termenung dan fikir balik....
Konpom aku bukak sikit sliding door tu...
Konpom! sebab aku siap toleh ke pintu lagi sebelom gi toilet...
Tapi camner leh tutup lak ek???
Itu imaginasi aku ker...atau........

Weekend Yang Meng'kesian'kan.....

Hari Jumaat lepas aku dah sesema dah...
Asik sok sek sok sek jek da whole day...
Biler petang nak balik keje, ujan lak...
Nak ke parking lot, terkena ler sket ujan renyai-renyai...
Biler sampai umah, dah rasa tak best dah badan nie....
Menjelang malam aku rasa panas badan....
Asik terbersin jek...
Aku rasa dekat 50 kali gak ler aku dok terbersin jek...
Huhuhuuu....kesian,kan???
Tunggu Mr.Belo balik dari keje then baru pergi Klinik Idham kat Medan Idaman tu...
Macam-macam ubat doc bagi...
Sesungguhnyer ubat batuk memang memengantukkan....
Hari Sabtu adalah hari paling paiseh skali....
Paling lemau ler kiranyer sampaikan 'tuang' puasa aku!
Aku dok terbaring jek...tak mampu nak buat ape2 pon....
Sampaikan aku tak larat nak bangun biler Andy menangis nak susu....
So terpaksa ler Mr.Belo bangun buatkan susu untuk Andy...
Hari Ahad, operasi kemas umah...
Terpaksa aku gagahkan diri...
Kesian tengok mak kemas umah sorang-sorang....
Kemas umah punyer pasal, sampai kebah terus demam aku!!!
Skang nie dah tak demam dah....
Tinggal batuk ngan sesema jek....
Alhamdulillah....
Andy ngan Mr.Belo tak berjangkit pon....
Harap-harap diorang sihat ler hendaknyer...
Jangan berjangkit ngan aku....
Nak raya dah nie, weh!



p/s: barang Andy tinggal lom beli kasut jek lagi!!!

Paling Penyabar-Lah!

Tension betol la....
Raya dah nak dekat nie....
Macam-macam lak hal yang datang bertindih....
Pas satu....satu....
Pas hal kereta, nie hal credit card lak!
Bodo betol la Maybank nie.....
Dari pagi tadi aku call credit card center diorg...
Pas sorang, sorang diorg pas kan telefon nie...
Sudahnyer, aku tak dapat gak nak bercakap ngan person incharge!
Ape punyer BABI la customer service Maybank nie.....
Macam-macam nombor dah diorg soh aku call untuk bercakap ngan person incharge...
Mula-mula suara amoi cina-tak-reti-cakap-melayu-sangat..pastu sambung ke suara mamat-kontrol-suara-bajet-kacak-ar!...pastu sambung ke suara pompuan melayu...pastu sambung ke suara pompuan melayu lagi...
pastu dia cakap soh call direct to Cik Faizah....
Ok....aku sabo bebanyak nie....call ler Cik Faizah tu...
Tak berjawab....engaged.....call lagi....
Pastu suara pompuan melayu jawab....
Aku kata aku nak cakap ngan Cik Faizah pasal credit card aku nie....
Alih-alih dia tanyer aku balik, "kenapa cik call Cik Faizah pulak? Sepatutnyer Pn.Rahimah yang handle kes nie?!?!"
Aku cakap "one of your collegue yang bagi saya nombor nie utk saya call..."
"Eh...salah nie cik...Pn.Rahimah yang incharge sebenarnyer..."
Adehhhh.......what da FUCK-lah!!!
Pompuan tu bagi nombor Pn.Rahimah....
Aku call.....sabo lagi nie,beb!
Aku dail banyak kali walaupun tak berangkat dan adakalanyer engaged....
Dail lagi...sampai aku dah naik hafal nombor makcik nie!
Dari pagi membawak ke tengahari, keje aku mengadap telefon jek...
Aku rasa hari nie aku ler manusia yang paling tinggi tahap kesabarannyer...
Dail punyer dail...tak jugak dapat...
Balik-balik suara mesin yang jawab!
Aku give-up!
Last skali....

BABI PUNYER MAYBANK!!!
ADER JUGAK AKU PEGI BAKAR OPIS KORANG KANG!!!

Tengok Ler Tu!

Andy semakin mengganas!
Tidurnyer semakin buas!
Bukannyer dia hiraukan pon Mummy letak dia tertib-tertib....
Dia blasah tido sampai 'round' satu tilam tu....
Style tido dah macam orang tua...
Tido mau kena ada bantal busuk...
Tu....bantal kaler merah tu la!
Perhatikan bucu-bucu bantal tersebut....
Basah dan lembap sepanjang tahun!
Ekekekeee.......