There was an error in this gadget

Wednesday, December 28, 2011

Bella Calamidades...


Satu lagi siri TV yang membuatkan aku meroyan kalo terlepas cerita!
Hehehehheee.....
Tapi la nie aku dah daftar Tonton.com...
So kalo terlepas siri pon, aku tengok ler balik kat Tonton...
Best!best!best!
Hehehehee.....

Actually aku memang jarang giler layan telenovela nie...
Bagi aku telenovela nie merepek jek...
Sama merepek macam sinetron jugak!
Melalut dan mengarut sampai siri beratus-ratus....
Ape jek yang korang lakonkan sampai beratus-ratus siri tu!!!
Ape jek isu yang didramakan???
Waaaahhhhhhhh.....
Tu dulu.....
Dulu aku mengomel camtu....
Skarang nie tidak lagi!!!
Aku ler peminat setia Bella Calamidades!!!

Yang penting, jejaka kacak yang mainkan watak Marcelo Machado, si Segundo Cernadas tu....
Kacak giler babi, okehhh!!!!
Disebabkan dia kacak giler babi, maka aku tabahkan hati menonton cerita telenovela yang berderet-deret sirinyer tu...
La nie dok main kat TV3 dah sampai siri yang ke-82, if i'm not mistaken la...
Aku akan cuba gagahkan diri lagi menonton siri ini sampai ke penghujungnya....
Dengar kabarnya, cerita nie akan habis masa bulan Mac 2012 nanti...
Wallahualam...tak tau la aku...
Yang penting dah tentu ler happy ending kan.....
Sia-sia jek hero kacak & heroin cantik kalo tetiba sad ending lak...
Memang potong stim!
Hahahahaaaaaa.....

kacak kan??? kacak giler kan???? kaaaaannnnnnnnnn!!!!!!
:-)


*mood : meroyan seketika*

Tentang Dhia....


Dah nak hampir sampai ke penghujungnya....
Esok, tamatlah cerita paling HOT untuk hujung tahun 2011 nie...
Tentang Dhia.....
(Tajuk asalnyer  Zikir Untuk Dhia)

Semua orang suker tengok cerita nie...
Rating kat TV3 pon tinggi...
Aku puji semua pelakon yang berjaya membawa watak masing2 dalam cerita nie...
Yang watak baik tu, baik ler sangat....
Yang watak jahat tu, jahat la sangat!
Watak sampingan diorang pon memainkan plot yang penting gak!
cth : watak orang2 kampung lepak kedai kopi sambil cerita kisah orang lain...
Melalui diorang ler pelbagai nasihat disalurkan....
Korang prasan tak benda tu???
:-)

Ape-ape pon, watak hero & heroin memang sweet....
Nak-nak ADIPUTRA lak tu kannnn...
Jejaka pujaan hatiku....
Perggggghhhhhhhh...
Memang tak berkelip mata aku nengok!
Hahahahaaaaa.....

kacak kan?? kan???? kaaannnnnnnn!!!!!!!
:-)

Drama yang akan menggantikan Tentang Dhia pasni adalah Gemersik Kalbu...
Hero & heroinnnyer adalah Aqasha dan Ayu Raudhah...
Drama ini berdasarkan Novel tulisan Anis Ayuni yang menggunakan judul yang sama..
Memandangkan takde hero pujaan aku dalam cerita tu...
Maka aku rasa cam tak brape eager nak tengok la.....
Tapi tak tau lagi...mana tau memula jek tanak tengok...
Bila dah pertengahan cerita baru aku rasa nak follow lak kannnn......