There was an error in this gadget

Monday, November 1, 2010

Genap 9 Bulan....

 Esok...2hb November 2010...
Genaplah Aduka berusia 9 bulan...
Sekarang Aduka dah mengensot dengan cepatnyer...
Punggong memang dah boleh angkat dah...
Tapi merangkaknyer still tak boleh lagi..
Gigi pon belom tumbuh lagi....
Tapi dah pandai buat perangai...
Tak boleh tengok mommy gi mana-mana...asik melalak jer!
Kononnyer mommy nak tinggalkan dia ler tu!
Akibatnyer..amat sukar mommy nak gi wat keje kat dapur...
Tunggu daddy ada baru mommy senang sket nak gi wat keje kat dapur ke...wat keje umah ke....
Aduka skang dah tak berapa suka nak tido dalam buaian lagi dah...
Dia lagi suka tido kat atas katil...
Luassssssss gamaknyer!
Kalo dia mengamok, abis satu katil dia guling-guling tanda protes!
Hahahahaaaa......
Aduka dah kuat minum susu.....
Bayangkan...weekend aritu dia tido dari pukul 2pm sampai 5pm...
4 botol susu abis dia minum!!!
Huhuhuuuuu....
Mengikut jejak langkah abangnyer yang kuat minum susu gamaknyer neh!
Papepon....moga Aduka sehat hendaknyer...
Mommy doakan yang terbaik untuk Aduka...
Aminnnnnnnnnnn.....

"Selamat 'Ulang-Bulan' ke-9,Fajar Aduka Putra!!!"


Bluezoo For Aduka....

Si abang dapat boots...
Si adik dapat kasut...
Kasut untuk baby yang sangat cute...
Kecik jek saiz...
Ekekekkee.....
Ayu & Ayid belikan Bluezoo Baby untuk Aduka..
"Thanks, aunty ayu & uncle ayid" aduka berkata....
:-)




Phua Chu Kang???Puss In Boots???

2 Oktober 2010 yang lepas, Ayu & Ayid balik dari UK...
Diorang belikan untuk Andy boot...
Diorang beli masa kat UK tengah winter...
Actually mommy & daddy puas carik boot ala-ala Phua Chu Kang untuk Andy..
Sebabnyer mommy & daddy terpengaruh dengan iklan Drypers kat tv...
Nampak cam cute jek budak-budak dalam iklan tu pakai boot....
So mommy & daddy pon puas ler merayap gi carik boot cam dalam iklan Drypers tu...
Tapi tak jumpa-jumpa pon..
Bila Ayu & Ayid call kami dari UK, teros kami tanyer pasal boot tu..
Sebabnyer kami terpikir, kat sana mesti ramai budak-budak pakai boot nie..
Pasal kat sana ada musim winter ngan spring time...
Usually diorang pakai boot sebab senang nak bergerak...
And Andy was so lucky...
Ayu & Ayid belikan untuk Andy....
Thanks, guys!




Andy sangat suka ngan boot nie...
Hehehheee...
Here the 'Phua Chu Kang'....
or 'Puss In Boots'?!?!

Lambaian Kaabah......

Tarikh : 16hb Oktober 2010
Hari : Sabtu malam Ahad
Tempat : Kelana Jaya
Aktiviti : Hantar Mak Pegi Haji...

Akhirnyer tercapai hasrat mak nak gi menunaikan haji tahun nie...
Tapi mak tak pegi ikut package Tabung Haji...
Suppose nama mak belom ada lagi dalam list Tabung Haji untuk tahun nie...
Tapi mak nak gi gak...tanak tunggu lama-lama...
So mak daftar dengan UTAS Travel....
Kiranyer nak pegi under private package dengan UTAS...
Harga pon 2x ganda daripada harga Tabung Haji...
Ikot market sekarang, kos dengan Tabung Haji dalam anggaran RM9000-RM10000 jek...
Tapi memandangkan mak pegi ngan private package, so harganyer jadik RM18000++
Mak aih....banyaknyer!
Tapi takpela....mak banyak duit!
Ikot suka dia ler nak gi ngan mana-mana agensi pon....
Hahahhahaaaaa........
Moga perjalanan mak selamat pergi dan balik...
Moga beliau mendapat haji yang mambur...
Aminnnnnnnnnnnnnnn.................


p/s: tiada sebarang gambar yang diambil sebab luper!!! eheheheee.... :-)

Cerita September 2010....

Tarikh : 25hb September 2010
Hari : Sabtu
Waktu : 12.00pm - 10.00pm
Aktiviti : Majlis Rumah Terbuka Hari Raya cum Birthday Party Andy


Birthday cake Andy...kongsi ngan sepupunyer, Haziq!

Birthday boy....

Mommy & Andy...

Beautiful smile from birthday boy...


Sementara si abang sedang seronok dengan partynya...si adik lak wat hal sendiri....


Fajar Aduka Putra & Seri Diani....

"Kawan-kawan tau....jangan gadoh-gadoh...."