There was an error in this gadget

Tuesday, May 31, 2011

Praktis Bola Sepak Bersama Harimau Gombak Lagi!!!

Tarikh : 22 Mei 2011
Tempat : Taman Tasik Titiwangsa
Aktiviti : Training Bola Sepak Lagi!



Lagi aktiviti hujung minggu dengan anak-anak....
Daddy kata mau training bola sepak ngan 'The Putras' lagi...
Tapi tak dapat training lama kali nie...
Skarang nie time petang jek, KL mesti hujan punyer!
So dapat la dalam sejam jek training bola...
Pastu dah gerimis, terus gerak balik...
Jadik ler tu....

 

Konon nak tendang bola lelaju ler tu...


Ada style jadik pemain kebangsaan tak??? ekekekee.....


Daddy ajar Andy tendang bola....


Fajar pon nak tendang bola jugak.....


Tapi bila dah jatuh, melalak plak tu!


Ok...nie idea dak daddy keh! :-)

Mari Berkelah!

Tarikh : 16 Mei 2011
Tempat : Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor
Aktiviti : Bawak Anak-anak Berkelah!



Daddy & Mommy baru terperasan...
Kami tak pernah bawak anak-anak nie pegi berkelah kat mana-mana sungai kat Malaysia nie...
Pernah la dulu bawak Andy gi Lata Kinjang kat Perak..
Tu pon just singgah mandi jek sebab on the way balik dari Perlis ke KL...
Masa tu si Fajar nie dalam perot lagi....
Baru 8 bulan masa tu....
Now Fajar pon dah 1 tahun 3 bulan...
So daddy kata nak bawak anak-anak gi mandi sungai...
Nak bawak gi Ulu Yam, cam bahaya lak rasanyer kat situ..
So decide gi Sungai Congkak jek la...

Mesra la konon dua beradik nie.....kalo tak, asik bergaduh jek!


Daddy nak biasakan Andy ngan air sungai...


Jenuh daddy melayan dua orang skali...


dahaga ler tu pas penat mandi sungai...

Andy sajer buat muka...


Masing-masing dah puas mandi...
Anak-anak dah puas main air...
Mommy pon puas berendam...
Daddy pon puas berendam gak...
So dalam kol 3.00pm lebih kurang, packing barang mau balik...
Tapi singgah Jusco Bandar Mahkota Cheras dulu..
Mau makan....lapo ler pulak!
Pas makan, gerak balik...
Anak-anak sumer bantai tido dalam keta..
Kepenatan sangat ler tu...
Termasok ler mommy gak bantai tido!
Hahahhaaa.....
Next time boleh bawak anak-anak gi mandi sungai lagi!
:-)

Sepetang Bersama Skuad Harimau Gombak!

Tarikh : 15 Mei 2011
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Aktiviti : Bawak The Putra's Training Bola Sepak....

Weeken cam biasa ler..
Takde ape nak buat sangat...
So bawak la anak-anak nie jenjalan petang...
Daddy kata nak main bola sepak ngan anak-anak..
So ke Kepong la kita yer... :-)







Si abang dengan penuh bergayanyer training sepak2 bola...
Sepak sana...sepak sini...
Tapi si daddy yang berpeluh lebih!
Hahahahaaa......




Si adik pon nak main bola jugak....
Tapi tendang sekali, jatoh sekali...
Tendang lagi..jatuh lagi...
Maklum ler...kaki baru lesen 'L'....
Hahahahaaa......

Monday, May 30, 2011

Aku Gilerkan Kalian!!!

Makin lama makin meroyan aku nengokkan kalian ini!!!
Di mana-mana sajer aku nampak kalian..
Di showroom...di atas jalan raya...di parking kereta...
Di mana-mana!!!
Argghhhhhh......
Mau kasi target dapatkan semua ini!!!
Tapi tak leh sapu sumer...
Kena slow-slow kayuh....
Satu-satu kasi settle dulu...
Then baru bole angkat satu per satu....
Waduhhhhhhh......
Gegar jantung!!!


Target gua mau jadik 'minah bikers'!!!
Gua memang meroyan giler tengok this killer machine neh!

 
Target dah abis bayar Gen2 nanti, mau angkat ini pulak ler!
Sajer mau tambah utang!
Hahahahaaaaaa.......
'Family Car' terbaek bagi pandangan mataku!


Nie kalo bisnes dah kencang bole ler angkat sebijik!
Adehhhh....
Gugur bulu roma gua bila tengok this giant machine meluncur laju on the road!
Senang nak angkat kotak-kotak puding nanti!



Giler lahhhhhh!!!!!
Aku meroyan!!!!!!!!
Setakat nie, mampu tengok jek dulu on the road.....
Pas settle satu per satu nanti, baru leh angkat bubuh kat umah pulak!
Yuhuuuuuuuu.........

Wednesday, May 25, 2011

My Last Sukanun With Tourism.....

Tarikh : 6 Mei 2011 hingga 14 Mei 2011
Tempat : Kuala Terengganu, Terengganu
Aktiviti : Menyertai Kejohanan Sukan Badan-Badan Berkanun Malaysia.....

mau gerak ke K.Terengganu...


lawan ngan JCorp...memang kena lauk!

gua tak cukup tinggi la....

lawan ngan MPSJ...konpom kena lauk lagi!

mesti la bergambo walaupon kalah!hahaha....

mau kena possing dulu sblm dinner...

kami cute kan???hehehee....

sokong team bola sepak tourism...tapi kami yg gedik bergambo!hahahaa...

1 gold medal...jadik ler,nok!

Nie last sukan aku join.....
Pasni dah takde dah sukan2 neh...
Aku pon dah 'pencen' pasni....
Dok umah..ternak lemak la...pe lagi!


Tuesday, May 24, 2011

My Last Retreat With Tourism.....

Tarikh : 29 April 2011 - 2 Mei 2011
Venue : Le Meridien Hotel, Kota Kinabalu, Sabah
Aktiviti : Bengkel Pemantapan Kajian-Kajian Bahagian Penyelidikan Tourism Malaysia

Day 1

Firefly yang tak best!huh!

Mau masuk bilik dulu.....

Jenjalan petang hari di KK....

Superior Room....

Nice gak la....


Day 2

Sepanjang hari aktiviti bengkel dilakukan di dalam bilik seminar...
So tak banyak gambar yang diambil...
Memandangkan aku pon menumpang camera orang jek, so aku takde la possing maut mana pon...
Lagipon dalam kelas kan....banyak discussion yang dilakukan..all bosses pon ada..
So takdelah memasing gelojoh bergambar sakan!
Hahahahaa....


Day 3

Group dibahagi kepada 2 kumpulan....
Yang muda belia nie rata-ratanyer di Pulau Manukan & Pulau Mamutik...
Yang golongan agak tua, kategori pakcik makcik tu lak gi Kinabalu Park...

nak gerak ke bas...

tengah tunggu bot, sempat lagi bergambo...

geng muda belia...

3 aweks...dua orang lagi tu still available!hehehe...


Kitorang memang suker possing bajet ala-ala model!hahaha...

gua memang sakai beb!hahahhaa....

it's time for snorkling.....

puas bersnorkling, bergambo pulekkkkk.....

melompat lebih tinggi!!!

duyung terdampar...

bajet kacak jek mamat-mamat neh!

giler sakai aku neh!cam kalah judi jek!


Pada malamnyer plak, dinner dengan tema 'Retro & Bling-bling'....
Tapi Mak belasah jek..tak ikot tema pon!
Mak nak jadik 'hot chick' jek!
Hahahahaaa.......
Koserrrrrrrr............

The Hot Chick & The Sengal Boys!

Sarah, rakan se'pencen'...ekekeke.....

kumbang sekoq!

Research Family!


Day 4 (Last Day)

otw ke KK Airport....

Gua bagi blakang jek!

Naik MAS, sodap la sket dari Firefly!