There was an error in this gadget

Monday, December 6, 2010

Sudah 10 Bulan!

2hb Disember aritu, Fajar Aduka genap berusia 10 bulan...
La nie dia dah pandai merangkak dah...
Duduk sendiri pon dah pandai...
It just gigi jek tak tumbuh-tumbuh lagi...
Tido jangan cakap la...
Lasak ya rabbi!!!
Mommy punyer territory kecik jek...
3/4 daripada katil tu sume conquered by him!!!
Huhuhuuuuuu....
Moga Fajar Aduka lekas-lekas tumbuh gigi yer...
Cepat berjalan dan bijak!
Aminnnnnnn........

"SELAMAT ULANG BULAN KE-10, ADUKA!!!"



Playing @ Playground....

Tarikh : 5hb Disember 2010
Waktu : 5.30pm
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Aktiviti : Sajer Bawak Family Jenjalan Petang....


 Andy takot nak jalan kat atas benda alah tu...


 Puas dak daddy ajar main gelongsor..Andy still takot nak turun! Haishhh...


 Last-last berjaya gak turun..tu pon melalak kejap! hahaha...


 dah penat. gi beli eskrem pulak....


 Andy makan eskrem sikit jek..tak leh bebanyak, nanti sempot!


 dalam pada nak turun gelongsor tu, leh lak dia layan menung dulu kannnn...


 Andy marah mommy hayunkan benda alah nie lelaju...tu yang senyum kelat jek tu! ekekekee...


Abang dah kepenatan....si adik rileks2 jek dalam stroller..tak leh wat ape sangat...



i-City.....

Tarikh : 4 Disember 2010
Waktu : 8.00pm
Tempat : i-City, Shah Alam
Aktiviti : Sajer Bawak Family Jenjalan...


Kabonyer dedulu i-City nie masuk free...
Tapi la nie dah kena bayar RM10/car...
Halemak aiii......
Bayaran tu including masuk rumah sejuk..
Tapi hapah tak leh masuk...
Punyer ler ramai makhluk tuhan kat situ...
Nak-nak ujan lak tu..
So xder ler lelama lepak jenjalan kat i-City tu...
Kat situ yang aku tengok selain daripada macam-macam rupa bentuk lampu yang digubah macam bentuk pokok ler...bentuk binatang ler, ada gak aktiviti jualan makanan dan juga aktiviti kesenian...
Kata Encik Belo, ala-ala 'the buskers' la...
Then kalo nak letak duit kat topi diorang tu ke...kat sapu tangan diorang tu ke..kat mana-mana la ke...
 sila ler letak duit yer...
Katanyer laaaaa.....
Tapi aku tak nampak lak 'buskers'nyer...
Stage performance ader ler..
Ermmmm.....
Lagi satu....
Erkkk..ape yang 'i'-nyer ek???
Ermmmm.....


 Encik Belo tengah layan stage performance...
Andy tengah layan air kelapa mommy yang dibuat macam air sendiri...
Aduka sedang buat dekkkk jek!


 Tiga beranak jenjalan....


 Andy ber'possing' maut...ekekekee...


 Dua beradik.....


 Penat mommy soh Andy berpossing kat pokok-pokok...last2 dia dok menyangkung jek!


 Mommy pon nak possing gak! ekekekeee...


Kami 4 beranak yang sehati sejiwa - tema kaler merah pada hari itu!
Ekekekee......

Perihal Budak Kecik Neh!!!


Nie kat Splender Restaurant, Carrefour Wangsa Maju...
Tengah-tengah makan, tetiba datang pulak mengantuknyer...
Dalam pada menyusu tu, boleh pulak tertido....
Haishhhh....blasah jek la, kecik oiiiii......