There was an error in this gadget

Monday, April 2, 2012

Tarikh : 1hb April 2012
Tempat : Tasik Raub, Pahang
Waktu : 7.00am - 12.00pm
Aktiviti : Pelancaran CC1M Bicycle Tour oleh Tourism Malaysia


Trip to Raub nie adalah fully sponsored by Tourism Malaysia...
Aku mewakili agensi aku....
Puan Boss tak dapat nak gi...
So memandangkan aku sensorang jek, so bawak la hubby skali...
Kami dok kat Hotel Jelai....
Hotel murah tapi sangat selesa!!!
Maybe sebab hotel tu baru lagi kot...
Baru jek tahun lepas start operation...


Gerak dari KL kol 12.30pm and sampai lebih kurang 2.00pm
After check-in hotel, gi jenjalan pekan Raub...
Motif; nak carik tempat makan terkenal kat Raub neh....
Puas tawaf pekan tu 5-6 kali...
Last2 brenti gak kat Restoran Ratha, restoran kari kepala ikan yang paling famous skali kat Raub neh!
Try makan kari kepala ikan dia....memang marvellous!!!
Perggggggghhhhhhhhh.........
Ayam goreng dia pon sedap!!!
Aku rasa dia letak ganja la dalam makanan dia...nak bagi sedap la katakan!!!
Ekekekekkeee......
2 nasi + kari kepala ikan (size 2 orang punyer makan) + 1 ketul ayam goreng + 2 minuman = RM40++
Berbaloi.....sebab sodap!!!
(recommended!!!)


Booth Landini Travel....
Aku sorang jek dok situ...
Nasib baik la jumpa kawan-kawan lama TM..
So takder la boring sangat...



Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen baru mai...
Event habis kol 10.30am lebih kurang la...
Nak tunggu cabutan bertuah, cam lambat jek nak abis...
Hubby dah lapo..dia nak makan yang best-best kat Raub nie...
So kami pegi makan kat Gerai Awiera Tomyam...
Nasi ayam dia sedap!!!
(lupa lak nak amik gambo...)


Babai Bentong....

Disebabkan Raub takder signboard beso cenggini, so amik gambo signboard Bentong pon jadik ler...
Oh yer...jalan depan sket dari signboard nie, sebelom nak masuk ke hiway Karak tu, ada gerai jual pisang goreng & keledek goreng (sebelah masjid) yang sangat rangup and sedap!!!
Kalo korang pi sana...cuba ler!!!
:-)

Cerita Tertangguh (Part 3) ~ Renew Passport!


Kiri ~ Tahun 2007        Kanan ~ Tahun 2012


Ok...perbezaan yang MELAMPAU!!!
Perlu lakukan sesuatu yang drastik neh!
MELAMPAU sangat neh!!!
Tu jek nak cakap....ok bai!

Cerita Tertangguh (Part 2) ~ IPad For Kids!






Daddy mengorder dari kawan beliau...
Diluar jangkaanku....
Selalu tengok orang dok post kat FB pasal IPad nie...
Pada jangkaan aku, IPad nie jenis educational (of cos) tapi jenis pic slide...
Kiranyer sebijik cam IPad tu la...tapi dia just slide pichas untuk pembelajaran kanak-kanak la...
Kiranya kanak-kanak still boleh gunakan dengan cara touch the IPad screen tu utk change picha ke...hape ke...
Itu pada jangkaan aku pada mulanya....
Tapi bila dah dapat, rupa-rupanyer lain!
Rupa-rupanya, dia jenis tekan-tekan jek!
Lebih kurang cam Lappy for Kids la....
Tekan nombor or huruf, ada kuar suara untuk nombor or alphabet tu...
Tekan lagu, keluar la lagu kanak-kanak....
Tu jek????
Halamakhaiiiiiii.......
Yang kelakarnyer, puas la si Andy dok touch screen tu kononnyer nak change picha ler...
Sehabis tekan la dia...tak jugak bertukar-tukar...
"Camne nie mommy...dia tanak tukar gambar pon!"
Give-up jadiknyer budak tu....
Ekekekkee.......
Soh la daddy beli real IPad punyer!
Nak tak nak, depa dua beradik main gak ler IPad tu....
Tapi ada gunanyer jugak....
Walaupon diluar jangkaan, still can use for one of educational method!

Cerita Tertangguh (Part 1) ~ F1 Sepang 2012

Wokeh....
Baru ada masa nak cerita ceriti taik mata buat inti! (motif?!?!)
Ekekkekekkeee......
Bermula dengan Cerita Tertangguh Part 1...


Nampak tiket di atas???
Yeahhh....aku dan hubby gi tengok F1 masa 25hb Mac aritu...
Dapat tiket FREE katanyer!
So rugi ler kalo tak pegi kannnnn.....
Walaupon dapat tiket Hill Stand...blasah jek la...
Dah ler Hill Stand, tak berbumbung lak tu!!!
(komplen lebey....terima jek la kenyataan tiket free!!!ekekekeee)
Maka, kami lakibini berkampung la kat atas bukit nuuu....
Bawak payung, bawak tikar....dah macam berpiknik dah kami kat situ...
Siap berjajan and air minuman lagi....
Ala-ala sun-bathing ler gayanyer...
Cool kan???
Hahahhaaaa......


Panas rentung tau tak?!?!?
Nasib baik la kulit aku nie jenis tahan lasak, cam kulit tenggiling......
Stakat sun-burn cenggini, tak jadik hal lah.....
Hehehheheee....


Dalam pada berpanas-panasan tu, tetiba lak datang awan nano-nano-nano-nano...
Nampak gelap dan mendung jek dari kejauhan...
Tanda-tanda mau ujan  neh!


Jadi, semua pengunjung hadirin dan hadirat sekalian telah standby dengan payung memasing....
Sambil tunggu race yang ter-delay gara-gara ujan....
Tak lama pastu, ujan turun renyai....pastu lebat....pastu lagi lebat...lebat lagi dan lagi dan lagi!
Tapi kami tetap kaku tak berganjak dari tikar kami!
Berteduh di bawah sekaki payung, yang memasing bajet cam kecik sangat la badan tu nak share payung berdua!
Hahahahhaaaa.....
Tapi kami ok jek....walaupon kebasahan dari paras bontot ke bawah...kami tetap cool!


Disebabkan race tertangguh sampai kol 5.00pm lebih...so kami rilek2 dulu...berteduh sambil lelap!
Bila ujan dah reda, baru ler race bersambung kembali...
Dan kami nengok ler race tu sampai ler abis!


Selesai sudaaaaa race...
Dan juaranyer adalah Fernando Alonso dari team Ferrari!!!
Hoyeaaaaaa.........
Clap! Clap! Clap!
Alonso meninggalkan jauh kereta-kereta dari team lain....
Beliau hebat!!!
Tahniah!!!


Okeh...ini hubby cakap gambo Lewis Hamilton & aweknyer, Nicole....
Korang leh nampak tak ke'BETOL'annyer di situ???
Hahahhahaaaa........
Aku taknak cakap!


p/s : anak-anak tinggal kat umah babysitter. reason taknak bawak : kesian diorang kena berhujan berpanas cam kami lak!