There was an error in this gadget

Monday, August 3, 2009

Setahun Tidak Berjumpa.....

Tarikh : 2 Ogos 2009

Waktu : 10.45pm
Tempat : Red Chair Restaurant, Gombak.


Malam tadi lepak kat Red Chair Restaurant kat are umah aku...
En.Ayid dah balik dari UK...
So decide nak jumpa dia ler....ditemani oleh Cik Ayu yang hanya akan ada kalo En.Ayid ada sama....
Hehehehee......
Panjang borak diorang nie...
Maklum ler...setahun tak berjumpa...
Tapi sebenornyer takder la tepat2 setahun pon....
Andy pun baru 10 bulan...
So 10 bulan ler tak berjumpa sebenornyer...!
En.Komak & family baru tiba dari Melaka...diorang balik kampung.
En.Ayun & family tak dapat join pasal diorg masih lagi on the way dari Kulai.....
Melaka pun tak masuk lagi katanyer....
Takpela...next time leh lepak sma-sama lagi...




Pn.Eima & Cik Ayu tengah makan, En,Komak tgh dukung anak,
En.Belo & En.Ayid tgh isap rokok sambil berborak!



Andy segan biler ada awek cun kat sebelah...hehehe....awek nie namanyer Batrisya!

Johnson&Johnson Baby Contest...

Andy wat muka dekkkkk jek.......!

Andy tak sporting ar....

Penat jek Mummy soh sengih kat depan photographer tu....

Dia leh wat dekkk jek!!!

Dekat 10x gak ler photographer tu amik gambo Andy....

Agah dia...geletek dia...semata-mata nak bagi dia sengih sebab nak amik gambo....

Dia leh sengih sikit jek....pastu xmor sengih lagi dah...

Dia leh wat dekkk jek bila Mummy agah dia...

Huhuhuuuuuu......

"Camno nak menang contest nie, Andy?!?!"

Huh....tensen Mummy nak bagi Andy sengih....

Last-last Mummy redha jek la gambo Andy yang tak berapa nak sengih tu dimasukkan dalam contest...

Boring ar Andy nie....

Tanak ar kawan ngan Andy!

Huh!




Petang Yang Tidak Sia-Sia....

Waktu petang pas balik keje aku ngan En.Belo akan membawak Andy jenjalan naik motor...

Andy memang sangat suker naik motor petang-petang...

Masa Khamis last week, seperti biasa aku and En.Belo bawak Andy jenjalan sambil mencari pasar malam berdekatan...

En.Belo memang muker pasar malam....

Di mana ada pasar malam, di situ lah ada beliau!

Ekekekeee....... (jangan mara aaaaa......)

Nak dijadikan story, jumpa ler pasar tani...

Pastu sajer ler jenjalan kat pasar tani tersebut...

Kat pasar tani tu siap ada peraduan lak...

En. DJ tu bagi soalan, pengunjung-pengunjung kena jawab untuk dapatkan hadiah..

Pastu kitorang kebetulan lalu kat depan meja DJ tu....

DJ tu tanyer soalan terbuka kepada semua pengunjung...


"Di manakah dan bila pasar tani diadakan selain di Gombak Setia ini, di sekitar Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur?" camtu la lebih kurang soalannyer...

Dengan segera aku cakap "I tau....kat Danau Kota setiap hari ahad!"

Tapi DJ tu tak dengar aku cakap....

Pastu aku paksa En.Belo bagitau jawapan kat DJ tu...

En.Belo pun memberanikan diri tampil di hadapan DJ tu dan sekaligus melontarkan jawapan dengan nada yang kuat supaya dapat didengari oleh DJ tersebut.

Dan ternyata DJ itu mendengari jawapan En.Belo tersebut...

Pastu assistant DJ tu bagi En.Belo adiah...

Uiks....ada adiah gak!?!?

En.Belo dapat hamper...

Dalam hamper tu ada sebekas kuih mazola, sebungkus kerepek pisang dan sebungkus kerepek ubi...

Ermmmmm........jadik ler tu...

Pastu terasa macam ala-ala klakar ler plak...

Niat nak jenjalan sesaja jek kat pasar tani tu...nak bawak Andy tengok-tengok dunia luar...

Pastu leh jawab soalan, leh dapat hamper ler plak!

Hahahahaaa......

Tak sia-sia bawak Andy jenjalan petang tu....





Nie ler hamper 'kemenangan' hasil daripada En.Belo menjawab soalan...hahahaa....