There was an error in this gadget

Tuesday, December 15, 2009

One For U....One For Me....


Yang kiri untuk mommy.....
Yang kanan untuk daddy.....
Mesti daddy suka, kan???
Mesti daddy tak sabar nak main spray2, kan???
Mommy beli untuk daddy....
Dah lama sangat dah mommy takde belikan apa-apa untuk daddy.....
Nah....hamek!!!
Untuk mommy ngan daddy jek...
Untuk Andy?!?!?!
TAKDER!!!
Ekekekeke.......

Demam + Selsema + Batuk = Full Package!

Hari Sabtu malam Ahad...aku dah rasa tak sedap tekak dah...
Tekak aku rasa perit....
Hidung aku rasa tak best jek...
Aku bajet nie mesti nak datang penyakit nie...
Memang yer pon....
Sangkaan aku tepat sekali!
Esoknyer, hari Ahad aku demam+selsema+batuk....
En.Belo bawak aku gi Klinik Idzham....
Aku bagitau Doc yang aku batuk, selsema then rasa panas badan....
Doc bagi macam-macam ubat...
Tapi aku tak puas hati...
Nape dia tak bagi aku antibiotik???
Pastu nape dia tak bagi aku ubat batuk???
Doc just bagi ubat hisap untuk tekak jek!

Malam tu aku tak boleh tido baring...
Aku tido duduk jek...
Memang tak selesa....
Kejap-kejap bangun....kejap-kejap bangun...
Aku rasa sesak nafas....
Semalam, Hari Isnin aku MC....
Pepagi kol 8.00am En.Belo dah bawak aku gi lagi skali ke Klinik Idzham...
Aku bagitau Doc (Doc nie tak sama ngan Doc smlm) yang aku still batuk-batuk...
Then Doc tanyer aku.....

"Nape awak tak dapat antibiotik???"
"Ntah...Doc smlm tak bagi pon...saya tak leh makan antibiotik ke, Doc???"
"Boleh....saya bagi awak antibiotik nie....sakit awak tak surut nie..."
"Doc...saya alergi antibiotik Augmentin Coamax"
"Antibiotik yang lain awak boleh?"
"Boleh..."
"Ok...saya bagi awak antibiotik Erymin...."
"Doc.....doc smalam tu tak bagi saya ubat batuk cecair...dia just bagi saya ubat hisap untuk tekak jek...saya takleh makan ubat batuk cecair ke, Doc???"
"Boleh...ok, kali nie saya bagi awak ubat batuk cecair yang awak boleh minum..."
"Ok....time kasih, Doc"

Pastu amik ubat, En.Belo bawak aku gi sarapan kat kedai mamak berhampiran....
Aku tak lalu sangat nak makan...
Capati yang diorder pon tak abis makan...separuh pon tak luak!
Tapi air teh panas sampai 2 gelas aku order!
Pastu balik umah, aku makan segala ubat yang Doc bagi....
Pastu bantai tido....
Andy merengek pon aku buat tak layan jek...
Aku dah tak bermaya....
En.Belo lak takder, gi servis keta pas anta aku balik....
Mak yang layan Andy...
Nasib baik mak ada....
Aku bantai selubung diri dalam comforter...
Letak bantal kat kepala, kiri dan kanan badan....
Bubuh minyak angin kat dada....
Then tido!
Berpeluh aku tido selubung dalam comforter....
Lebih kurang kol 12pm lebih, En.Belo pon dah balik dari servis keta...
Aku still lagi layu...
Malam tadi baru aku gagahkan diri...wat keje sket2...
Aku basuh baju....sidai baju....memalam!
Pastu layan Andy main....
Tapi Andy baik la malam tadi...
Dia tak buat perangai pon...takder merengek2 pon....
Main jek kejenyer....
Maybe dia tau mommy tak sehat kot...tu yang dia baik jek!
Ekekekekekeeee........

Hari nie aku masuk opis macam biasa....
En.Belo soh aku MC lagi arini...
Takmor ar...
Dah banyak kali aku MC nie....
Demam dah takder...tinggal batuk ngan selsema jek....
Nasib ar kalo ada orang kat opis nie yang berjangkit ngan aku pasni...
Ekekekkee.....

Sakit, Dowh!!!

Jumaat last week aku dapat MC...
Aku kena gi HKL untuk further check-up pasal bleeding aku tempoh hari....
Pepagi lagi aku dah terpacak depan Klinik Hospital Bersalin tu....
As usual, terlalu banyak kerenah birokrasi perlu dihadap....
Kaunter pendaftaran lain...kaunter bayaran lain(belom jumpa doc lagi dah kena bayar dulu!)...kaunter 'booking' lain(tertanya2 gak..nak booking ape ek?? booking wad or doc ke???)...kaunter check air kencing lain...kaunter check BP lain....
Adeh....banyak sangat kaunter la hospital gomen nie!!!
Bayangkan....aku sampai kat klinik hospital bersalin tu kol 8.00am dan abis sumer dalam kol 11.00am!!!
3 jam untuk sumer urusan, siot!!!


Memula gi kaunter pendaftaran...pastu gi kaunter bayaran...pastu gi kaunter booking...
Aku siap tanyer kat nurse tu "kaunter booking nie untuk booking ape ek???? nak booking bilik wad ke????"
Nurse tu balas "taklah...kaunter nie untuk buat buku merah nie....buku check-up"
"OOOOOOO........kaunter book-king, kaunter wat buku yer!..."
Oooooo....baru ler aku paham!
Pas kaunter booking tu, gi lak kaunter check BP....
Memandangkan aku tak breakfast lagi, maka BP aku pon rendah....
Takder hal la tu....


Yang jadik halnyer bila dah kena panggil untuk masuk bilik scan...
Nurse tu soh aku baring atas katil untuk scan...
Pastu Doc pun sampai....Doc pompuan, berbangsa India....
Dia scan perot aku nie sambil membebel....
"Kenapa baru sekarang U datang sini wat check???U tau tak baby boleh mati kalo bleeding???"
Aku terkesima seketika....
Erkkkk....
Doc check baby dalam perot nie ok jek...baby tak songsang, uri tak ke bawah....
Pastu dia soh aku dok kat luar dulu sementara tunggu nama dipanggil lagi....
Dah tunggu about 15-20minit, nama aku kena panggil...
Aku kena masuk bilik doc yang ada satu ruang kecik untuk katil, yang ditutupi dengan langsir...
Nurse soh aku baring untuk wat check...
Aku tertanya-tanya dalam hati ..." nak check ape lak nie???"
Nurse tu soh aku bukak seluar dan mengangkang....
Aku buat jek la seperti yang disuruh sambil blur2...
Pastu datang lak Doc Junior, masukkan satu alat macam muncung itik ke dalam faraj nie...
"Tahan sakit sikit yer..." kata Doc Junior tu...
Adehhh.....agak sakit sikit la...tapi leh tahan lagi....
Actually diorang nak check punca aku bleeding tempoh hari...
Pastu Doc Junior tu macam wondering..there's something inside my servix..
Alamak hai....amende lak tu ek...
Pastu Doc Junior tu refer kat Doc Senior - Doc yang sama yang scan sambil membebel kat aku tadi..
Then Doc Senior tu datang then dia belek2 serviks aku nie sambil dok godek2 alat muncung itik tu..
Adoiiiiiii...............sakitnyer!!!
Pastu dia tekan dendalam alat tu pastu ntah hape yang dipulasnyer ntah!
Maybe dia nak tengok dengan jelas amende kat dalam serviks aku nie...
Nak tengok, tengok jek la...aku tak kesah....
Tapi.....sakit la, siot!!!!
Aku dah meleleh air mata dah....
Doc Junior tu cakap bebaik ngan aku "sabar ek...memang sakit, tapi U jangan la menangis...."
"I tak tahan sakit....i rasa sakit macam nak terberanak jek!" aku balas...
"Tahan sikit yer...U jangan stress...kalo U tress lagi U rasa sakit" Doc Junior tu cuba tenteramkan aku lagi...
Yer...memang aku stress!
Kalo dah anu ko nie kena godek-godek dengan ganasnyer, mahunyer ko tak stress!!!
Mengalir lagi air mata duyungku ini....
Pastu Doc Senior nie cakap "Dalam serviks U ada luka sikit....tapi luka nie lain macam sikit...But we will see how....U bleeding banyak nie...U pakai pad dulu then tunggu 30 minit, then kita tengok macam mana...." pastu dia blah...
Adehhhh.....aku terasa darah keluar banyak dari anu aku nie....
Nurse tu bagi aku pad...aku pakai then aku berdiri, pakai seluar macam biasa....
Tapi pinggang aku rasa sengugut- perasaan yang sama masa aku bleeding tempoh hari...


Aku kuar dari bilik doc...gi kat mak...
Aku ceritakan sumer kat mak...
Mak cakap rasa sengugut tu sebab impact dari anu kena godek & pulas dek doc tu....
Pastu mak kata kalo nak diikotkan aku takder la bleeding mana pon...tapi Doc Senior tu ganas...godek2 then pulas2nyer alat muncung itik tu....memang ler berdarah anu aku nie jadinyer!
Dah tunggu 30 minit tu, nurse tu mintak pad aku nie...nak tengok separah mana aku bleeding...
Takde bleeding apepon...just ada setitik darah jek kat pad tu!
Aku lega....
Tapi dalam masa yang sama aku hangen!
Sakit, dowh!!!
Aku rasa macam nak terajang jek Doc Senior yang ganas tu!
Time tu mula la aku terfikir pasni aku tanak mengandung lagi ar....
Cukup la 2 orang...Andy + baby dalam perot nie.....
Seksa idop anu kena godek & pulas, siot....
Huhuhuuuuuuu........




p/s: apsal la lelaki pon tak kena pengalaman godek & pulas anu nie ek????

Mari Makan Mekdi!!!

Tarikh : 12 Disember 2009
Waktu : 5.30pm
Tempat : Mc Donalds Persiaran Taman Melati
Ocassion : Belanja Aina Makan Sebab Birthday Dia!



Andy sedang meng'huru-hara'kan neneknya....
Besday Girl yang pakai tudung hitam tu...

Makan! Makan sumer orang...hari nie akak belanja! Ekekekee.....
Andy takder dalam gambo sebab dia tengah merayap!


Andy dengan feveretnyer ~ French Fries...


' Denise The Menace' yang tak reti dok dendiam....


Selamat Pengantin Baru, Echa!

Tarikh : 12 Disember 2009
Waktu : 1.00pm
Tempat : Rumah Pengantin Pompuan kat Taman Setapak Indah
Occasion : Majlis Perkahwinan Bestfriend Aku ~ Echa!


Kami berdua bersama pengantin....




Andy kepenatan - tumpang tido kat atas riba kawan mommy.....
Echa....
Selamat Pengantin Baru aku ucapkan kat ko......
Sori sesangat sebab aku tak datang tolong ape-ape pon kat umah ko....
Ko tau kan keadaan aku yang tak berapa stabil nie....
Dulu aku penah janji kat kau yang aku akan datang tolong kat umah ko 3 hari 3 malam kalo ko nak kawin!
Tapi aku tak tunaikan janji aku tu....
Kesian kat ko....
Nasib baik Gee ada....
Dulu time aku kawin, ko ngan Gee la yang bertungkus-lumus sambil bersengkang mata tolong kat umah aku....
Jangan kata kenduri kawin aku, kenduri kawin abang aku pon korang datang tolong!
Ish...ish...ish...sesunggohnya aku terharu giler!
Tapi bila tiba masa ko lak, aku tak dapat nak buat benda yang sama macam ko buat kat aku dulu...
Thanks sebab memahami keadaan aku yang tengah tak stabil nie....
Disebabkan rasa bersalah yang amat..maka aku dok lelama kat umah ko time ko sanding aritu...
Sampaikan orang catering pon dah bungkus-bungkus barang baru ler aku balik!
Eekekekekkeeee......
Kenduri ko adalah kenduri yang paling lama aku dok lepak!
Aku still rasa bersalah lagi nie....
In future, kalo ko perlukan apa-apa bantuan aku, ko roger jek aku ek!
I always be there for u!
Ekekekekeee.......
p/s : entry nie khas utk bestfriend aku, Echa....even aku tau dia memang tak penah pon baca blog aku, tapi aku tulis gak untuk dia!

'Dennis The Menace' ~ Part 2

Tarikh : 11 Disember 2009
Waktu : 6.30pm
Tempat : Carrefour Wangsa Maju & Secret Recipe, The Mall
Misi : Temankan Mak Beli Barang & Carikkan Tudung Beliau!



Owh.....budak nakal ini sudah mula buat perangai lah!



Kesukaannya - dok atas meja sambil melakukan huru-hara!


Dah penat, baru mau dok dalam baby chair sambil isap susu.....


Penat yang paling kronik!


'Dennis The Menace' ~ Part 1

Tarikh : 9 Disember 2009
Waktu : 6.30pm
Tempat : Pizza Hut, Tesco Ampang
Misi : Shopping Barang-Barang Andy & Sajer Nak Belanja Daddy Makan!


Daddy panggil Andy - 'Dennis'!
Hanya beberapa second jek Andy dok dendiam dalam baby chair nie...




Pastu Andy akan buat perangai...dok atas meja! - memang kesukaan dia!


Daddy tak senang makan melayankan Andy yang suka merayap....


Cuba carik mana si 'Denise'?!?!?