There was an error in this gadget

Tuesday, January 25, 2011

Erkkkk....Interview?!?!

Handphone berbunyi...aku angkat...
"Hello...nie Puan Nor Fariza yer??"
"Yer..."
"Saya telefon daripada HUKM berkaitan temuduga..kami dah terima email puan..."
"Ok..."
"So Khamis nie puan boleh datang interview yer...ada 4 waktu..pukul 8, pukul 9, pukul 10 dan pukul 11...puan nak pukul berapa yer? buat masa nie yang pukul 8 dan pukul 10 dah ada orang..."
"Kenapa ada waktu pulak ek?"
"Ooo...sebab kita amik yang short-listed jek..."
"Ok...kalo macam tu, saya amik yang pukul 11 la..."
"Ok..then saya lock waktu puan yer...pukul 11, ok!"
"Ok...thanks ek!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uiks...
Agak lama aku tak menghadirkan diri dalam interview since 3 bulan yang lalu...
Last skali interview Tourism Officer bulan Oktober 2010 yang lepas...
Dan konpom2 aku tak dapat!!!
Result pon dah keluar...
Huhuhuuuuu....
Memang 'harapan' laaaaaaa.....

Jawatan untuk interview kali ni adalah Personal Assistant (PA)
Ishhhh....satu lagi kemusykilan nie...
Tak pernah seumur hidup aku kerja jadik pembantu peribadi kepada sesapa pon melainkan jadik pembantu peribadi kepada Encik Belo saje!
Ishhhh...nie yang merisaukan aku nie...
Ape 'job scope' PA nie ek???
Mau kena rajin bertanya kat orang2 yang biasa jadik PA nie...
Mau kena rajin meng'google' jugak!

Huishhhhhh.....
Berdebar lak jantung nie tetiba...
Moga2 dipermudahkan ler interview kali nie...
Doakan aku dapat tempuhi interview kali nie, yer sahabat2....
Aminnnnnnnn......

Saturday, January 22, 2011

Bersawang....

Ok...
Sangat lama tak update ape2 dalam blog nie....
I guess dah bersawang giler!
Ada nampak tak labah2 kaki lapan berjalan2 amek angin kat sini???
Ekekkeekee......

Well....as usual...
Alasan untuk dh lama tak update blog adalah 'mommy tersangat bz ngan anak2' or 'mommy rasa malas giler sejak dua menjak nie'....
Tapi mommy ada alasan yang paling baru iaitu berukband mommy macam haram jadah!
Bole gitu?!?!?!

Ok...lagi seminggu lenih jek lagi besday Aduka...
Kejap jek rasanyer budak kecik nie dah nak masuk 1 tahun...
Tapi still tak bleh berjalan lagi...
Merangkak bukan main pantas lagi!
Gigi bawah dah tumbuh 2 batang...
Gigi atas tumbuh 4 batang skaligus!!!
Hebat,kan???
Ekeekkeeee......

Disebabkan besday Aduka sehari sebelom CNY, so dapat la cuti umum panjang sket...
Bersambung dengan cuti ujung minggu...
So mommy cadang nak celebrate besday Aduka kat umah Merlimau..
Temanyer adalah BBQ Pool Camp Party....
Bole gitu?!?!?
Hahahhaa.....konpius x??
Mana satu sebenarnyer theme nie...
BBQ Pool ke BBQ Camp???
Ekceli sumer2 pon mommy nak buat!
All in one theme!
Aci gitu?!??!
Maklum ler...laman umah nenek kan luas....
So ada baiknyer kita mempergunakan setiap inci keluasan laman umah nenek tu, kan Aduka?!?!
Bijak mommy, kan???
Eheehhheeee....

So next week dah boleh shopping barang2 untuk wat BBQ...
Nak beli chicken wings, lamb, sosej, marinade stuff etc etc....
Ok...nanti kalo ada easy wizzy time, mommy listkan barang2....