There was an error in this gadget

Thursday, March 29, 2012

Busy! Busy! Busyyyyyy Like A Beeeeeeee!!!

Owhhh...my....
Banyak benda yang nak diupdatekan...
Banyak benda yang nak diceritakan.....
Tapi takder masa nak buat tu sumer....
Gara-gara sumer keje mau kena cepat!
Siapkan keje untuk ke Raub lagi...
Untuk ke Medan lagi......
Arrrggggghhhhhhhhhh.........
Panadol actifast pleaseeeeeeeee............
Ada masa mommy update yer!
Daaaaaaaaaa...........

Wednesday, March 21, 2012

Moh Ke Medan!!!

Pagi tadi Puan Boss mai tempat aku....

Puan Boss : on 19th until 22nd April....Narasindo ada wat FAM Trip...ko gi, bole???
Check kalendar jap.....

Aku : Ok....boleh! (boleh-kan ajer!!!)

Puan Boss : Semuanya ditanggung kecuali flight ticket!Flight ticket ko beli sendiri laaa...
(pasrah jek la...kampeni kecik, tanak cover airfare aku!)

Aku : Ok...kena check AirAsia cepat2 la camni..
(kena check PTPTN gak..lepas ke dak aku pi keluar Malaysia neh!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ok...itu adalah sangat menterujakan dan sangat menyeronokkan!!!
Tak sabarnyer nak gi Medan....
Sempat lagi nie sebelom passport mati!
Passport mati bulan Ogos nanti...
Hehehheeee....
Cun ah tu!!!
Kumpul duit untuk shopping jek la...since ground handling sumer ditanggung!
Hoyeaaaaaaaaa........

Tuesday, March 20, 2012

Pagi tadi Puan Boss datang tempat aku.....

Puan Boss   : 1hb April nanti ko gi Raub...
Aku            : Ada apa puan??
Puan Boss  : Ko ingat tak Bicycle Tour yang ko wat aritu??
Aku            : Ahaaa...
Puan Boss  : Latifah ( orang Tourism) call sayer pagi tadi, diorang ada bukak booth kat Raub on that date..so diorang bagi kita 1 booth percuma..so boleh la kita bawak sumer pakej yang kita ada..leh la promote nanti!
Aku           : Owh...ok...
Puan Boss : Sayer tak dapat nak pegi sebab sayer ada banyak keje nak kena buat nie...
Aku           : Owh...ok.." 

Tetiba cam nervous lak!
Camner nak promote pakej ek???
Kalo bukak gerai meniaga puding, tu aku expert la....
Kalo bukak booth untuk jual package percutian nie...aku tak tau la camner gayanyer nanti...
Dah ler aku sensorang jek!!!
Takde sesapa nak teman....huwaaaaaaa.....
Mau kena paksa hubby temankan neh!!!
Kena soh dia cancelkan appointment ngan sesapa...tak kira!!!
Dah ler kat Raub.....sensorang lak tu!
Huhuhuuuuu....
Takpe...chayo'!!!
Kalo tak try, tak tau!
Kalo tak mengalaminya, takder pengalaman!
Pengalaman berharga tu...boleh digunakan di masa akan datang!
Chayo', Nofa!!!


Wednesday, March 14, 2012

Amboooiiiiiii.......

Minum susu pon nak ada style....
Cam anak orang kaya jek!
Bukan main lagi kaki tu....
Ekekekekeeee......
Fajar....Fajar....
Macam-macam pe'el anak bujang mommy neh!
:-)

Keterujaan Yang Melampau! Ekekekkeee.....

Ini adalah kereta Fahrin Ahmad!
Yer!!! Betol!!!
Nie kereta pelakon kacak kegilaan ramai tuuuuu.....
Pelakon yang jadik kegilaan aku jugak tuuuuuuuuu....
FAHRIN AHMAD!!!
Sangat teruja bila ternampak Fahrin Ahmad nie okek!!!

Kesahnyer Jumaat aritu aku pi Menara Axis, Ampang untuk amik keta dari client...
Aku gi ngan Puan Boss...
Tengah dok lepak dalam kereta sambil tunggu client, tetiba Puan Boss bersuara...
"Eh...Fahrin Ahmad la tu!"
Aku pulak terbangak-bangak...melilau-lilau mata mencarik...
"Mana??" aku tak prasan lagi nie...
"Nie depan kita nie haaaa...ko tengok mane???" kata Puan Boss...
Teros mata aku focus kat lembaga kacak kat depan keta aku nie...
"OMG!!! OMG!!! OMGGGGGG!!!!!!!"
Keterujaan aku yang melampau itu telah membuatkan aku seperti tak percaya ngan apa yang ada kat depan mata aku time tu!
Fahrin bergegas masuk ke dalam kereta...
Aku cepat-cepat amik henpon....nak amik gambo dia curik-curik la konon!
Lembap ler plak Nokia N95 nie nak bukak application cameranyer tuh!!!
Then camera dah ready....SNAP!!!
Huk aloh....
Sempat amik gambo kereta beliau jek....
Errrmmmmm...takde rezeki nak amik gambo tuan punya badan yang kacak itu....
Takpela....
Tak dapat amik gambo tuannyer, amik gambo keta pon jadik ler...
Yang penting, aku takyah bersusah payah, berhimpit2 untuk amik gambo seperti sesi artis bertemu peminat...
Dok dendiam dalam keta....'rezeki' yang datang bergolek!
Ekekekkeeeee.....
:-)

Monday, March 12, 2012

Training The Champions!!!

Aktiviti Hujung Minggu!

Tempat : Taman Metropolitan Kepong
Tarikh : 10 Mac 2012
Masa : 6.00pm
Aktiviti : Training The Champions Session!









Aktiviti hari Sabtu dipenuhi dengan sangat berkualiti sekali!
Sebabnyer hari Ahad, daddy dah busy dengan client & insurancenyer...
Mommy lak busy ngan tempahan pudingnyer....
So selagi ada masa terluang, selagi tu la bihabiskan untuk anak2...
Asalkan diorang happy!
:-)

New Spectacle!

Last 5 years, power mata aku adalah 125 kiri dan kanan....
Setelah mata dan kepala sakit sokmo about 2 minggu berturut, maka last week gi check mata..
After check...guess what???
Power mata kiri naik ke 175, mata kanan 150!
Ok...maybe bagi sesetengah orang, itu adalah rendah.....
Tapi bagi insan macam aku, itu adalah tinggi!!!
So nak tak nak, kena ler wat spek gak...
Total frame + cermin - discount = RM320 jek!
Ok...aku pasrah jek...
Kali nie aku memang kena pakai spek selalu....
Especially time nak drive memalam...
Kalo tak, bahaya untuk diri sendiri dan penumpang!

kat kedai optometri.....

Thursday, March 8, 2012

Aries - Wanita API!!!

Just sharing....
Got it from my FB wall, shared by my friend.....


Wanita api dilahirkan di bawah lambang

Aries(21 Mac-20 April),

Leo(24 Julai-23 Ogos) dan

Sagittarius(23 November-21 Disember).


*Dilahirkan sebagai pemimpin

*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain
walaupun ianya benar.

*Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak 
pemalu.

*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh 
mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan
sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.

*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi 
merasa sedih dan terhiris.

*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.Wanita api harus
diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus 
berkesan.

*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.




p/s : and...yup! that is ME!!!

Wednesday, March 7, 2012

Apa Saja....

Daddy MC arini...
So beliau dok kat umah dendiam...
Owh..tak jugak diam rupanyer...
Baru lepas call beliau....
Katanyer tengah lipat sikit2 kain baju yang ada 2 bakul tu!
Good daddy!!!
:-)

Esok mak dah nak balik dari Bangkok....
Umah tersepah, tak berkemas lagi!
Malam nie kena kasi operasi satu umah ler gamaknyer...
Sebelum orang tua tu balik nanti then membebel umah macam tongkang pecah bagai....
Baik ler operasi kemas umah dijalankan malam nie gak!
Heheheheee......

Tuesday, March 6, 2012

Good Kids! :-)

For the first time in my 4 years marriage;
Aku dan anak-anak pi shopping barang2 keperluan tanpa incik hubby!
Tetiba terasa kagum dengan diri sendiri....
Hehehheee....
Maybe bagi orang lain itu adalah perkara biasa...
Tapi bagi aku, ini adalah kali pertama!
Sebab since kahwin, tak pernah aku keluar gi beli barang2 umah sensorang....
Selalunyer hubby akan ikot sama dan kami akan shopping sama-sama...
Tapi malam tadi hubby tak sehat....
So terpaksa ler mommy angkut anak-anak skali gi shopping!
Kalo anak-anak nie tinggal kat umah, tak leh nak rehat ler daddy diorang nanti!
So it's better to bring them along...

And the good thing is, diorang sangat behave!!!
Selalunyer kalo pi jenjalan maner2 la, si abang ngan adik nie memang out of control...
Boleh jadik hangen satu badan nak kawal diorang kat khalayak ramai neh!
Tapi malam tadi diorang menjadi anak2 yang sangat baik...
(ALLAH permudahkan segalanya)
Si abang tak berlari ke sana ke sini...
Si adik tak melalak buat prangai...
Diorang pon takder nak mintak belikan macam-macam...
Nak jajan ke...nak gula-gula ke...nak eskrem ke...sumer takder!
Diorang just mintak biskut jek....
So as a token for being such a gud boys, aku belikan diorang biskut fav, Chipsmore...
Pas shopping, gi dinner lak....
And again, diorang sangat behave!
Takde nak tumpahkan air ke..main campak2 nasik ke...
Diorang duduk makan quietly & nicely....
Ermmm...so impress!!!

Maybe sebab diorang tahu kali nie mommy sorang2 jek yang handle diorang sambil shopping....
So diorang pon jadik sangat baik!
Balik jek umah, tros excited citer ngan hubby pasal their good behaviour and I have no probs at all masa shopping tadi....
Hubby senyum jek....
Good!!!
After this boleh la mommy shopping lagi dengan tenang...
Sebab diorang sangat baik!!!
Love my kids!
Muahhhhhhhh.........



p/s : pengurangan kebergantungan itu perlu dan amat penting untuk persiapkan diri menjadi 'independent mother' dalam masa terdekat ini!

Monday, March 5, 2012

Anak & Bapak Kaki Fengtau!



Eekekekkekeeeeee........
Anak branak samer jek prangai!

Moh Ke Teluk Intan!

Semalam gi teluk Intan...
Gi wedding one of my fren....
So dah alang-alang ke sana, leh la jenjalan Bandar Teluk Intan jap...
Nak gi tengok Menara Condong 'Pisa' katanyer!
Ekekekkeee.....
Pisa ler sangattttttt!!!
:-)


Salah 'angel' la....patutnyer amik dari arah depan, baru nampak condongnyer....


Andy tunjuk apa kat menara condong tu?!?!


Hubby mengabadikan pic menara condong dalam BlackBerrynyer....
Beliau kelihatan begitu teruja sekali! :-)

Okeh....kali nie takde sesi 'jalan-jalan cari makan'...
Sebabnyer Teluk Intan sangat panas!!!
Koserrrrrr nak gagahkan diri carik tempat makan yang best!
Kepala otak aku ingat nak balik jek....
Sebabnyer, ada kerja perlu diselesaikan....
Mau pergi umah client, bukak pelamin!
Sampai KL dah kol 6pm lebih...tukar baju then tros shoot gi umah client....
Selesai sudaaaaaaaa.......

Kesihatan Itu Penting!

Okey.....
Nak kata kerja kuat sangat, takder la kuat mana pon.....
Nak kata berniaga untung juta-juta sampai tido pon tak cukup....takder la untung mana pon....
Tapi kesihatan itu penting!
Kelalaian menjaga kesihatan....
Akibatnya : sakit kepala + sesema + batuk2 non stop!
Itu adalah satu perkara yang tidak elok!
Sekuat mana pon kita bekerja untuk keluarga....
Serajin mana pon kita berusaha untuk majukan diri....
Seligat mana pon akal untuk merancang perniagaan...
Segagah mana pon kudrat untuk mencari rezeki...
Tapi kalo kesihatan diabaikan, maka semuanya tergendala!
Oh yessss......
Kesihatan itu amat penting!!!


p/s: oh,tuhan....sembuhkan ler aku cepat2....banyak lagi perkara aku kena fikirkan neh!

Friday, March 2, 2012

Kisah Hati - Alyah



Lagu ini sangat terkesan kepada aku lately.......
Syahdu....syahdu....

N'sync This I Promise You...



Fav song in year 2000-2001
And it remind me to my 1st love...
Heh!


p/s: sorry...entry kali ni agak syahdu dan sendu... :-))

'Nsync - For the girl who has everything



Mari bersyahdu di pagi Jumaat yang sendu....
Layannnnnnnnn............



p/s: one of my fav song in year 1998-2000