There was an error in this gadget

Friday, August 12, 2011

Welcome To UiTM, Nofa!!!

Semalam lebih kurang kol 11.45am, tengah aku kelam kabut nak anto anak-anak ke umah babysitter...aku dapat panggilan dari UiTM....

"Cik Fariza ada apply untuk PJJ dulu kan?"
"Adaaa.....tapi kene reject!"
"Bukan reject Cik Fariza...tapi kita kekurangan student untuk course yang cik amik tu...now dah cukup 30 orang satu klas so baru kita boleh bukak klas tu skarang...."
"Oooo....ye ke...."
"So Cik Fariza nak tak tawaran nie lagi?"
"Course ape yer saya apply aritu? saya dah luper la..kalo tak salah saya ada 2 pilihan kan??"
"Yer betul....kalo ikut kepada permohonan tu, Cik Fariza memang layak untuk course Tourism Management.."
"Oooo...yer...yang lagi satu course saya apply tu Business Management kan??"
"Yer...so Cik Fariza terima tak tawaran nie?Kalo Cik Fariza terima, pendaftarannya pada 20hb Ogos nie dan klas bermula pada 20hb September nanti..."
"Ermmmm....kalo saya terima, berapa yuran saya perlu bayar?"
"Yuran lebih kurang RM1K++....for more details Cik Fariza boleh view website UiTM dan tengok apa yang perlu Cik Fariza sediakan untuk hari pendaftaran nanti..."
"Ok....saya terima!!"
"Ok...thanks yer, Cik Fariza! Anything else Cik Fariza boleh call kami or view website jek la..."
"Orait....thanks ek!"

Hati tros berbunga-bunga......*wink wink*
Alhamdulillah.....impian nak sambung degree hampir berjaya.....
Pasni aku bergelar student PJJ ler nampak gayanyer.....
Hoyeaaaaaaa........jadik student balik!!!
Terasa cam jadik kanak-kanak ribena balik dah!
Hahahahaa......

Tapi.......


Persoalannyer.......


Adakah aku mampu untuk study balik???
Mampu di sini beerti adakah otak aku yang dah bertahun-tahun berkarat nie mampu di'polish' balik?!?!?
Adakah aku mampu untuk terima balik suasana pembelajaran yang dah hampir 8 tahun aku tinggalkan?!?!
Adakah aku punya masa untuk study+assignment+business+housewife?!?!?
Adakah aku dapat membahagi-bahagikan masa untuk semua itu?!?!?

Tetiba semangat menjadi kendur seketika.....
Aku takot aku tak leh nak coop jek nanti....
Dalam masa yang sama aku rasa tercabar nak melakukannyer...
Pepatah ada mengatakan 'kalo tak dipecahkan ruyung, mana kan dapat sagunya' kan???..
So aku rasa better aku cuba dulu.....
Kalo agak-agak 1st semester aku tak leh nak coop dah, aku blah jek la!
Tapi mesti nanti akan rasa menyesal di kemudian hari...
Takpe!!! Kita cuba dulu papepon!!!

Impian+Azam+Tekad+Tawakal = InsyaALLAH berjaya!!!

Chayo', Nofa!!! 

U CAN DO IT!!!


Demi segulung ijazah!!!
Papepon.....Alhamdulillah.....syukur, ya ALLAH!!!

Saturday, August 6, 2011

SELAMAT BERPUASA!!!

Lama dah tak update blog....
Maklum ler....masok jek Ramadhan nie, aktiviti semakin kencang....
Agak busy setiap hari....
Masa rehat pon agak terbatas...
So agak tiada masa nak update blog....
Dear all...mommy skang nie dah bukak gerai meniaga puding kat Bazaar Ramadhan Desa Pandan...
Sambutannyer amat menggalakkan....
Alhamdulillah....

Selama 5 hari mommy meniaga nie, 2 perkara yang mommy rasa best sangat!
1- dapat bertukar2 juadah ngan peniaga2 lain kat situ...hari2 dapat makanan sedap2...best!hehehee
2- apabila customer yang sama datang tiap2 hari sebab puding sedap katanyer...alhamdulillah....

Frankly, bila dah ramai customer yang cakap camtu, besar hati mommy menerima pujian mereka tu....
It's complimentary for me....
Rasa syukur sangat sebab rata-rata customer puji.....
Alhamdulillah.....

Masa memula meniaga aritu, risau gak kot2 la ada customer yang datang balik gerai then marah2 ke...mana ler tau tak sedap puding mommy nie ke kannnn....
Dah la mommy nie orang baru meniaga kat situ....
Kalo kena marah or complain ngan customer, malu rasanyer...
Tapi alhamdulillah...semuanya berjalan lancar setakat ini.....
Jemput datang ke gerai mommy kat Bazaar Ramadhan Desa Pandan tu yer...
Khemah No.19, Gerai No.113.....

MOH RAMAI2!!!


Dikesempatan ini jugak mommy nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua sahabat handai mommy yang disayangi sekalian....
Selamat menjalani ibadah puasa dengan sempurna hendaknya.....
Aminnnnnnnnnnn............