There was an error in this gadget

Friday, November 26, 2010

Seribu?!?!?! Wow!!!

Bermula malam ini, aku dan Encik Belo kena berhempas pulas...
Hempas pulas untuk menyiapkan 1000 unit puding yang ditempah oleh customer untuk weddingnyer....
Weddingnyer kat Batu Caves, Ahad nie...
Hari nie Encik Belo cuti...
So hari nie beliau terkejar-kejar membeli barang-barang dagangan...
Maklum ler...sumer barang-barang niaga bukannyer ada dalam satu tempat jek....
Ada yang kat Kedai Pemborong Selayang, ada gak kat Tesco Ampang...adakalanyer kat Chow Kit...
Ada gak yang perlu dibeli kat kedai supplier barang-barang kek & pastri kat area umah jek..
So memang lah perlu terkejar-kejar ke sana ke mari....ala-ala Amazing Race gitu!
Bila barang-barang dah lengkap, baru ler senang nak wat keje...
Nak mendapatkan momentum wat puding pon satu hal gak...
Adakalanyer bila dah lama tak wat puding, bila nak start tu..alahai...azabnyer!
Kalo dah MALAS mengatasi segalanyer..memang ler satu hape pon tak jalan..
Disebabkan tempahan kali nie dalam kuantiti yang sangat banyak (1000 unit~rekod paling banyak tempahan stakat nie!), maka kena ler lakibini nie cargas mempudingkan diri!!!
Time management pon harus betol....
Sebabnyer chiller yang ada kat rumah tu tidak mampu memuatkan 1000 unit puding sekali gus!
Kami perlu pandai membajet masa supaya pembuatan puding dari awal hingga akhir adalah 'on time' dengan majlis perkahwinan customer tu...
Moga-moga kami dapat buat dengan successnyer...
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..............

Sudah Ketentuan...

Result TO dah keluar...
Dikhabarkan hanya 2 orang RO jek yang dapat post TO tu...
Ermmmm.....
Dan ternyata post itu sudah tentu bukan milik aku...
Dah 5 tahun kat Tourism...
Susahnyer nak tukar status 'kontrak' kepada 'tetap'...
Dah 3-4 kali attend interview...
Dah macam-macam soalan dijawab...
Macam-macam panel yang dihadap...
Tapi tetap tak dapat post tetap itu...
Memang dah termaktub rezeki aku bukan di Tourism gamaknyer....
Mungkin rezeki aku sudah tertulis Illahi berada di tempat lain dan bukan di Tourism...
Aku redha jek la..
Mungkin itu yang lebih baik untuk masa akan datang....
Aku doakan masa depan aku cerah di kemudian hari....
Aminnnnnnnnnnn.....................