There was an error in this gadget

Monday, April 26, 2010

Mommy Yang Mereng!

Sehari sebelum mommy masuk opis setelah 60 hari cuti berpantang, mommy gi salon untuk hi-lite rambut...
Mommy pilih kaler 'paling karat' lar...
Entah ape tebiat entah!
Tapi nyonya tu buat hi-lite nie tak cantik ar...
Budak-budak opis cakap mommy nampak 'tua'!
Cisssss.....
Ada yang cakap rambut cam bulu kucing la...cam hamster la...(ehem...puan anna!)
Ada yang tanya "air paip kat umah ko karat ke,nofa???"
Hawok betol mereka itu!
Ada yang dengan jujurnyer sound "weh...ko gi hitamkan balik rambut ko nie...hodoh aku tengok!"
Adehhhh....terima kasih atas 'kejujuran' itu, kawanku!


Akibat pelbagai kata-kata nista yang dilemparkan, maka dengan cekal hatinya mommy telah ke salon pada Jumaat lepas...
Mommy ke DERRICK & TEAM SALON kat The Mall...
Mommy cakap ngan hair stylist tu "U kasi kaler sumer hitam rambut I nie!"
Hair stylist tu dengan senang hatinyer melakukan tugas seperti yang diarahkan...
Maka, dengan itu terhasillah mommy berimej baru!


TADAAAAAAAAAAAAAA........

Mommy nampak lagi muda dari usia sebenar!
Heheheeee....
Tunggu lagi 2-3 bulan lagi...
Pastu mommy nak wat hi-lite kaler purple lak!
Ekeekeeeee.....

Poor Him...

Ramai yang bertanya kenapa dengan Aduka...
Kenapa Aduka kena operation?
Operation ape?
Actually Aduka kena 'angin pasang' a.k.a Hernia ~ penyakit orang lelaki...
Penyakit nie akan membuatkan penghidapnyer mengalami sakit kat bahagian 'buah'nyer coz 'buah' membengkak dan besar dari size normal, manakala batangnyer pulak akan termasuk ke dalam...

Mommy rasa dia kena sakit tu since dari dalam perot lagi kot...
Tapi baru notice masa dia dah berusia 1 bulan...
Mommy cakap cenggitu sebab ada orang cakap kalo mommy yang tengah preggy selalu kuar malam,'berembun' kata orang tua..nanti anaknyer kena angin pasang...
Wallahualam...
Mommy memang nampak 'buah' Aduka besar since lahir..
Tapi mommy ingatkan it's normal..
Tak tau ler plak actually Aduka kena angin pasang...
Patut ler Aduka asik melalak jek..especially time tengah malam...
That's why mommy tak tido malam sepanjang berpantang tempoh hari sebab waktu Aduka melalak dari 12.00 tengah malam sampai la 7.00pagi....then baru la dia tido...
Mommy sangat tired masa tu...and maybe that's why la berat mommy susut...
Tambahan pulak mommy demam 2x masa time berpantang tempoh hari...

Berbalik cerita Aduka...
Mommy dah pun bawak gi klinik...
And doc cakap kalo nak cepat baik, kena buat operation...
Doc cakap hernia nie terjadi sebab angin dalam usus perut baby dah termasuk ke dalam kantung 'buah'nyer...
So bila buat operation, doc akan buangkan angin yang berada dalam kantung buah tu dan betulkan balik usus perut baby...
Mommy ada jugak bawak Aduka berubat secara traditional kat Merlimau...
Ada pakcik kat kampung Merlimau tu reti pasal benda-benda nie...
Bila pakcik tu urut Aduka, Aduka melalak...
Pastu dia kentut banyak kali...then terus terberak banyak giler!
Fuhhhh...nampak sangat memang banyak angin dalam perut and buah dia...
Gerun mommy tengok...
Pastu pakcik tu bagi daun kecubung dan minyak bawang untuk disapukan kat buah Aduka setiap kali waktu malam...
Alhamdulillah nampak perubahan size buahnyer...
dDah mengecil sikit dari sebelum nie...
Tapi still lagi besar...tak macam size baby...

Ikutkan daddy nak jek buat operation...
Biar cepat sembuh....
Orang kata kalo sekali dah kena angin pasang, tak mustahil untuk kena lagi bila dah besar nanti...
Tu yang mommy takot tu...
Takot bila dah besar, Aduka kena lagi...
Hukhukhuk......kesian Aduka!

Camne nie ek???
Perlu dibuat operation or just teruskan berubat cara traditional?????

Basah!

Tarikh : 20 April 2010
Waktu : 10.00pm
Lokasi : Jusco AEON Keramat AU2




Andy dah jumpa air pancut...
Dia takmor gerak dari situ...
Dia nak main air pancut tu...
Memula dia agak takot nak ke air pancut tu...
Pastu sikit...sikit ...sikit dia gerak ke tengah air pancut tu..
Pastu terus berani main air tu...
Orang ramai kat situ tengok jek gelagat Andy...
Ramai yang gelak-gelak sebab tengok gelagat Andy berlari-lari kejar air pancut yang kadang keluar kadang tak tu...
Daddy banyak kali panggil Andy balik...
Andy takmor..
Sampaikan daddy terpaksa berbasahan sikit sebab nak angkat Andy kat tengah-tengah air pancut tu...
Pastu Andy bantai melalak sebab marah daddy angkat dia...
Dia tak puas nak main air lagi...
Tapi kejap jek dia melalak...pastu Andy dah ok balik..
Nasib baik memang selalu bawak baju extra setiap kali keluar berjalan...
Tukarkan baju Andy kat situ gak..
Pastu seret dia balik... (sebab Andy memang tanak balik!)
Anak.......anak......macam-macam pe'el!