There was an error in this gadget

Tuesday, December 27, 2011

Arguing Make Us Closer????

Aku & hubby.....
Kami berdua sangat suka argue...
Masing-masing memang suka nak menang.....
Dari isu-isu yang besar seperti masing-masing punya ideologi politik (yang mana beliau lagi terror dalam bab2 politik nie) sehinggalah kepada isu yang kecik seperti pampers anak!
Kadangkala kami keep on arguing sesuatu perkara tu sampaikan leh jadik gaduh...
Hahahahaaa.....
Memang takde keje kan?!?!?!

Hari tu kami argue pasal ending citer Tentang Dhia....
Hubby cakap endingnyer sumer orang mati....tinggal watak-watak jahat jek idop!
Aku tak bersetuju....
Memang citer tu nanti sad ending....tapi bukan ler sumer watak baik-baik tu mati....
Akan ada yang mati tapi tak semua!
Ntah hape-hape ntah kitorang nie kan?!?!?
Hahahahaaa.....

And the lastest one yang kami tengah argue skarang nie adalah tentang senarai unsur logam aktif....
Baru jek kami bertelagah pasal hal nie semalam, dalam kereta,hiway tengah jem...otw balik dari Melaka ke KL....(sempat lagi bertekak tu!)
Aku memberitahu beliau senarai logam-logam aktif (aku still ingat lagi sampai skarang subjek kimia tu!hahahaa) seperti Kalium, Natrium, Calsium, Magnesium etc.....
Ada sesetengah unsur yang aku dah lupa....
Hubby pula menerangkan pada aku Magnesium dan Zink adalah unsur yang sama!
Katanyer "magnesium tu zink la....zink tu magnesium la..."
Hah?!?!?! aku tak bersetuju dengan pernyataan beliau tu.....
Kalo Magnesium dan Zink tu sama...how come they have their own formula?!?!?!
Formula untuk Magnesium is Mg.....and Zink is Zn....kan???
Aku dah start tak puas hati dah....
Usually aku akan matikan pertelagahan kami nie dengan ayat "I akan google nanti untuk dapatkan fakta yang betol!"
Tu jek ayat mati aku....
Sebabnyer...aku selalu cakap/argue berdasarkan fakta yang betol...
And my hubby lak suka cakap/argue ikot sukahati dia jek...

Naik juling bijik mata aku menggoogle kes...
Hahahahhaaaa.......
Bahan bukti yang aku jumpa adalah magnesium bukanlah zink....zink pon bukan magnesium...
Tapi kedua-dua unsur nie boleh dicampurkan dengan Besi (Ferum) untuk dijadikan bahan aloi...
Haaaaaaaa......kan!!!!
Nie yang buat aku rasa cam nak menang untuk kesekian kalinyer nie!!!
Balik kang aku nak bagitau dia pasal nie....
Sebab dia tau aku rajin google benda-benda yang aku musykil or tak puas hati.....
Dan aku tau dia memang malas nak menggoogle...
Dia lagi suka tengok aku bersusahpayah menggoogle untuk carik kebenaran sebab dia kata muka aku cam beria-ia jek nak menang & betol!
Mesti ler nak menang!!! Huh!!!
Pastu nanti dia mengiakan semua fakta yang aku berikan sambil senyum.....

Sebelum nie pulak, kami argue pasal Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zaity Aziz....
Fakta aku ialah Zaity nie adalah anak tunggal kepada Professor Diraja Ungku Aziz.....
Hubby lak menafikannya...dia kata mereka tiada pertalian...
Kebetulan jek nama bapa Zaity tu sama ngan nama Ungku Aziz....
Aku cam musykil jek ngan statement tu...
Aku tak puas hati lalu aku google...
Dah konpom jawapannya mereka adalah anak branak!!!
Dengan bangganyer aku bagitau hubby...
Dengan selambanyer dia jawab " ek??"
Tu jek!!! ek ele.....

Macam-macam perkara lagi ler kami berdua suka bertelagah dan argue...
Kadang-kadang memang betol nak carik jawapan....
Kadang-kadang lebih kepada sajer nak carik pasal....
Kadang-kadang lebih kepada sajer nak membuli pasangan (selalunyer aku ler yang kena!)
Dah kerap argue, kekadang tu kalo tak bertekak, rasa cam sunyi jek....rasa cam tak sronok jek...
Ekekekekeeeee.......

Mungkinkah disebabkan prangai kami itu, membuatkan kami semakin rapat????

From Me With Love....

Tiada apa yang dapat diberikan....
Hanya macaron heart shape nie jek yang mampu....
Heheheheeeeee.....
Macaron heart shape nie aku order dari Angel Cupid Kitchen 
(sila klik kalo nk tau lagi banyak product beliau!)
Thanks, Rina sebab sudi melayan request nofa yang banyak songeh nie!!!
Next time jangan serik lagi yer!
Ekekekkee.....

Sebelum gerak ke Melaka, singgah ke Ara Damansara jap pi amik macs nie...
Nama pon surprise..so hubby tak tau ler tujuan aku soh ke Ara Damansara...
Aku cakap nak pi tengok studio Rina kat situ...
Hubby cam pelik...tapi dia diamkan jek...
Aku tau mesti dia hairan apsal tetiba jek aku nak pi tengok studio orang...
Hahahahaaa.....
Aku wat dekk jek!

Gagah ler pi carik Ara Damansara tu...
Ingatkan kat area Damansara Utama....
Rupa-rupanyer dah nak ke area Subang sana tuh!!!
Dah ler lapo...jalan jauh lak tu.. ~hubby mengomel...
Tapi aku diamkan jek....
Surprise punya pasal....
Ekekekkee...

Bila dah jumpa studio, aku tros message Rina, bagitau dah sampai..
Katanyer tekan loceng, nanti assistant dia turun bawak macs....
Rina takde kat studio...
Apabila macs bertukar tangan, aku tros menuju ke kereta balik...
Teros hubby pandang pelik...
"Kata nak tengok studio??" katanyer....
Aku hulur macs kat beliau sambil kata "Happy Anniversary!!!"
Hubby teros terkedu.....
Dalam kereta, dengan jujurnya beliau berkata..
"Ingat nak marah tadi...dah la lapo, jalan jejauh tapi tak pi tengok studio pon...rupa-rupanyer ada surprise...tros tak jadi marah...trima kasehhh... :-)"


Heheheheee.....aku tau dah kamu memang takkan marahkan aku....
Kamu kan tau, isterimu ini suker bagi kejutan!
Aku tahu kamu tak suka homemade choc ~sama macam aku
So aku tak surprisekan kamu dengan itu....
Aku tahu kamu tak suka sangat makan kek...
Jadi aku tidak tempahkan itu...
Aku tahu kamu sangat sukakan macarons  ~sama macam aku jugak
Maka aku tempahkan itu khas untuk kamu!!!


Tiada jam tangan....
Tiada handphone....
Tiada kek....
Tiada kasut...
Tiada perfume....
Tiada baju...
Tiada apa saja aksesori kegemaran kamu untuk kali ini...
Yang ada hanyalah macaron...
Kegemaran kamu...kegemaran aku....
From me with L.O.V.E...



Mari Ke Taman Buaya Melaka!!!

Tarikh : 25hb Disember 2011
Tempat : Taman Buaya Melaka
Aktiviti : Bawak Anak-anak Jenjalan Tengok Boya!!!


Hari Jumaat malam, gerak dari KL....
Mau balik ke Melaka...
Sebabnyer kazen hubby kawin hari Sabtu tu...
Tapi datang weddingnyer kejap jek..tak sampai 2 jam pon...
Selebihnya pi melawat kazen aku plak...
Kebetulan baru kuar hospital...
Baru pas deliver baby boy....
So pi la melawat jap kat umah dia kat Londang...
Dah petang, mau balik ke Merlimau, ikot jalan lama Tanjung Kling-Pantai Klebang....
Lepak jap kat Dataran 1Malaysia....
Hirup angin sepoi2 bahasa kat tepi laut....
Tetiba ujan renyai...
Tros gerak balik ke Merlimau....

Hari Ahad takde aktiviti...
So daddy decide nk bawak kami anak-branak ke Taman Buaya...
Cuaca pon cantik...tak ujan pon...
So....moh ler kita!!!

daddy & Andy....


mommy buat2 berani jek! ekekekee....


cian Andy tak sampai nk tengok boya...tak cukup tinggi lagi...ekeeke...


bagus dua bradik nie..jalan pimpin tangan.. :-)


tengah tunggu aksi boya..tak best pon!


typical crocodile action style!

pintu masuk taman boya..punyer la ramai makhluk!


kereta lembu -lambang kebanggaan negeri melaka....


Balik jek dari Taman Buaya, pi singgah makan kat Perkampungan Kuih....
Lokasinyer kat mana..aku pon tak tau...
Tapi yang pasti, nama restoran tu 'Perkampungan Kuih"!
Ada pelbagai jenis kuih muih kat situ....
Best minum petang kat situ!!!

Malamnyer, si Fajar dah start muntah2, sesema then demam....
Andy lak just sesema jek...
Tido pon dah tak tentu...dok meracau jek...
Tak selesa ler tu...
Cepat2 bagi ubat sesema+batuk+demam.....
Alhamdulillah.....dah kebah keesokkan harinyer....
Skarang nie pon Fajar tak demam dah...just sesema+batuk jek...
Sronok sangat berjalan sampai jatuh sakit...
Alahai.....cian!
Tapi takpe...janji anak-anak mommy enjoy!!!
:-)