There was an error in this gadget

Thursday, September 2, 2010

Tido Tengahari Lagi......Kan Dahhhhhh.......

Owhhh....
Sebelum lunch hour tadi, aku layan baca citer-citer seram...
Sajer meng'google' "CERITA SERAM YANG BENAR"....
Skang bulan puasa...so aku berani jek nak baca kesah-kesah hantu neh...
Macam-macam kesah hantu aku baca...
Dalam pada syok layan...aku dah ngantuk..
Owh...dah pukul 1.00pm....dah lunch hour rupanyer!
Memandangkan takder nak gi kuar makan ke hape time poser nie, maka aku bantai layan tido kat bawah meja...
Siap ada kusyen sofa 2 bijik lagi okek!
Memang heaven ar...
Ekekeke...
Dalam pada tido tu, aku telah bermimpi hantu pontianak....
Huhuhuuu....seram siot!!!
Aku mimpi aku bersama dengan En.Belo telah menyewa satu rumah yang tidak berpenghuni...
Kononnyer kami baru berpindah masuk rumah tu...
Tengah sajer nak sight-seeing umah tu, tetiba muncul satu makhluk yang snagat hodoh dan menakutkan telah muncul dari pintu dapur umah sewa tinggal tu...
Makhluk hodoh tu adalah PONTIANAK!!!
Aku sangat terkejut dan dengan kadar segera menarik lengan En.Belo yang sedang membelakangi PONTIANAK itu...
Sambil itu mulut aku terkumat kamit membaca surah Kursi berulang-ulang kali...
Aku sangkakan PONTIANAK tu tak berani dah datang hampir kitorang...
Rupa-rupanya selamba jek dia datang dekat ngan kitorang lantas mencakar bahu dan lengan kiri En.Belo dengan kukunyer yang panjang dan tajam tu....
Dah tengok En.Belo kena cakar, lagi ler aku tarik tangan beliau dan cepat-cepat beredar dari situ sambil mulut aku membaca ayat Kursi dengan terang,kuat dan jelas!
Pastu PONTIANAK tu leh mengilai lak....
Lagi ler aku baca ayat Kursi kuat-kuat dan mengulangi beberapa potong ayat berulang kali...
Hawok tol!
Pastu aku terjaga....
Owh...dah pukul 2.45pm ler!
Aku dah terlajak tido rupanyer....
Dengan keadaan terpisat-pisat, aku bangun dari 'sangkar'ku dan menuju ke toilet...cuci muka...
Fuhhh...nasib baik mimpi!
Padan la orang2 tua pesan jangan tido tengahari...
Huhuhuuuu....
Tu la...tido tengahari lagi....kan dah mimpi hantu...
Ekekekekeeeeee......

p/s: pinjam gambo orang lain bubuh kat sini....mahap yer! :-)

Ha?!?!?! Perlu Ke???

Baru beberapa saat tadi ada awek cleaner berbangsa India datang ke tempat aku...
Tujuannyer untuk amik sign dan cop..menandakan dia dah beres membersihkan floor 24th nie...
Aku pon sign jek ler....beserta ngan cop nama skali...
Pastu tetiba awek India tu cakap begini...

"Kak, kalo akak nak pakai inai...cakap ngan saya yer..."
"Pakai inai???U ada wat ape?"
"Saya ada wat andaman..."
"Oooo...untuk wedding ke??"
"A'ah.."
"Ooo...ok!" (akak dah kawin,dik...tak perlu pakai inai lagi....)
"Kak..kalo akak nak, bagitau awal-awal yer....skarang nie dah 60 orang booking..."
"60 orang??ramainyer.....untuk wedding ke??" (biar betol...ramainyer!)
"Tak la...untuk raya nie..."
"Untuk raya nie 60 orang pakai inai???" (giler!)
"A'ah..."
"Inai yang lukis-lukis kat tangan tu ke??"
"A'ah...."
"Ooo....ok"
"Nanti kalo akak nak, bagitau awal-awal ek!"
"Ok!"

Awek cleaner berbangsa India tu pon blah dari tempat aku...
Tetiba aku terkesima seketika....berfikir sejenak....
60 orang pakai inai lukis-lukis kat tangan tu untuk hari raya nie?!?!?
Pakai inai lukis-lukis kat tangan.......untuk hari raya.....!!!
Boleh ek camtu???
Aku ingatkan untuk wedding jek pakai inai...
Untuk beraya pon pakai inai gak???
Dan yang paling menjadi tanda tanya.....
Perlu ke?!?!?!
Perlu ke pakai inai untuk kelihatan jelita di pagi raya????
Mungkin trend anak-anak muda skang nie kot....
Sesunggohnyer aku amat ketinggalan sekali dalam meniti arus pemodenan dalam pemikiran anak-anak zaman sekarang nie....
Entah ler....
Owhhhh....dan yang pasti sesunggohnyer aku terlalu tua untuk itu semua....
Macam-macam.....
Errmmmmm......

Genap 7 Bulan!

Hari ini, 2hb September 2010..
Genap Aduka berusia 7 bulan...
At this age, Aduka sudah pandai meniarap dan mengensot backward...
Hehehhe....sekali dia gostan daaaa........
Sambil meniarap tu, Aduka dah pandai alihkan badan 360 darjah..
Sambil tu mulut dia kecoh bercakap...
Hanya dia saja yang faham apa yang dia cakap tu...
Hehehehee....
Aduka dah pandai memilih orang...
Hanya orang yang dia kenal jek yang dia nak didukungi...
Kalo orang yang dia tak kenal...dia akan melalak...
Tido pon dah makin lasak....
Kalo letak atas katil, abis dia conquer da whole katil tu...
 
Aduka kuat minum susu...
9ml botol Avent tu adakalanya habis dia minum...
Amboi...dahaga sunggoh amak mommy nie yer...
Style Aduka tido lak...dia suka tutup muka dia ngan tangan...
Mommy teringat dedulu mommy suka tido camtu...
Mommy suka tido sambil tutup muka ngan tangan or bantal...
Now Aduka lak mengikut...
Ekekekeke.....
Aduka nie agak 'mahal' senyumannyer...
Kadang2 amat payah nak tengok dia senyum apatah lagi gelak...
Kadang2 tu penat mommy and daddy mengagah dia...tapi dia wat dekkkk jek!
Kadang2 daddy sajer mem'badut'kan diri untuk wat dia gelak....
Tapi Aduka ilek2 jek tengok daddy ngan pandangan yang takde respon...
"Apahal tebiat orang tua nie..??" mungkin itu kata-kata Aduka di dalam hatinya...
Heheheheheee.....

Selamat 'Ulang-Bulan' ke-7, Fajar Aduka Putra!
Moga anak sayang mommy nie membesar dengan sihat, bijak dan cergas...
Nanti bila Aduka dah besar sket, leh main wrestling2 ngan abang Andy keh!!!
Cayang dia...
Muaaaaahhhhhhhhh.......

Owh Yeaaahhhhh....Kek Batik Is Coming!!!



As mommy had mentioned before...mommy nak wat kek batik kan...
So setelah berhempas pulas dok mengulit kat dapur malam tadi...
Ini lah hasilnya!!!
Tadaaaaaaaaaa...........



Nampak sangat melazatkan...kan???
Owhhh...mommy is a chocolate lover...
Dats why ler kek batik nie nampak moist jek...
Penuh dengan coklat yang lembap, basah serta cair di mulut ketika makan...
Nyummm nyummmmm......
Mau???mau???mau???
Meh datang umah...kot ada lagi saki baki la..
Ekekekekekeeee.....
Dah tinggal setengah talam dah...
Mommy dah wat agihan kepada kawan-kawan....
Yang dok ada kat umah tu untuk dingap oleh orang2 umah jek...



Walaupun 'presentation' agak huru hara sket...
Tapi itu tak penting...
Yang penting rasa coklatnyer yang menusuk ke kalbu ketika makan,beb!!!
Hehehehheee.....
Balik kang mommy nak blasah kek batik nie..
Hehehehee....