There was an error in this gadget

Thursday, September 23, 2010

Hard Rock Cafe...

Tarikh : 19hb September 2010
Waktu : 4.30pm hingga 6.00pm
Tempat : Hard Rock Cafe
Aktiviti : 'Open Table' By Bro Ezmy... (Thanks,bro!)






 















Friday, September 17, 2010

Sudah Angkat Punggok!

Aduka sudah nak start angkat punggung dah...
Dia dah pandai ekjas2 kaki untuk nak start merangkak...
Bravooooooo....!!!
Hero mommy nie memang terror!!!


Now amat payah nak pakaikan Aduka baju especially pas mandi..
Asal terlentangkan jek, dia pusing nak meniarap...
Terlentangkan balik, dia pusing meniarap balik!
Camno nak pakaikan baju cenggitu?!?!



Terpaksa ler mommy pakaikan dia baju cepat2 before dia mengamok sebab takleh nak pusing meniarap...
Ekekekeke....
Macam-macam hal ler budak comel neh!!!

Corat-Coret Hari Raya @ Melaka...

Tarikh : 10hb September 2010 hingga 14 September 2010
Waktu : dari pagi sampai ke tengah malam...
Aktiviti : Berhari Raya Di Melaka... (Masjid Tanah+Merlimau+Muar)


Day 1

buat julung kalinyer bergambar sefamily!


budak encem nie sangat menarik perhatian orang ramai...hehehe...



Andy takot nak main bunga api..so dia just tengok dari jauh sepupu2 main...


dak daddy tengah main mercun 'thunder clap'...mengalahkan budak2!


yang kecik...yang beso...sumer main bunga api...berasap umah nenek!


Day 2

This 'little Belo' is ready to ROCK da world! hahaha...


daddy & mummy berchenta kat sunset tepi laut Pantai Klebang...


budak kecik ini asik sengih jek...good! :-)


owh...Merlimau panas...terpaksa berlenggeng!


Day 3

budak ini suka buat onar time beraya kat umah orang...


sudah dapat air sedap...susu dipinggirkan begitu sahaja!



p/s: malas nak menaip panjang2...bubuh gambo jek dah ler... :-)

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya!!!

Sahabat sekalian....
Esok semua umat Islam akan menyambut Hari Raya...
Oleh itu aku,
Nofa a.k.a LaDy rAzOr, Encik Belo, Andhika & Aduka
 ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada kesemua sahabat-sahabat yang membaca blog aku nie secara langsung mahupun tidak..
Semoga selamat perjalanan pulang ke kampung masing-masing...
Ingat.. "DON'T DRINK & DRIVE" keh!!!



p/s: esok pagi pas smayang raya gerak balik Merlimau...

Wednesday, September 8, 2010

Datang Giler Lagi....

Malam tadi datang giler meroyan aku....
Tetiba rajin ya amat sangat!!!
Lantas ke dapur, try buat kek coklat kukus moist...
Aku pernah belajar wat kek coklat kukus moist nie ngan Echa masa zaman skolah menengah dulu...
3-4 kali blajar buat baru berjaya...
La nie datang balik giler aku nak wat kek coklat kukus moist tu...
Aku tengok resepi sikit-sikit...
Pastu aku try wat ikot suka hati aku...
Bubuh ler macam-macam bahan ikot sesuka hati mak nenek aku....
Pastu kukus ler kek coklat tu barang sejam...
Pastu tadaaaaaaaaaaaaaaaaa..................


Lagi skali..presentation agak hodoh!(ada aku kesah?!?!)
Aku bubuh sebanyak-banyaknyer coklat topping tu sampaikan dah tak nampak rupa sebenar kek aku neh...
Ekekekkee...
Kata nak moist kan....

Yang putih-putih tu ekceli aku bubuh whipe cream...
Tapi lelama jadik cenggitu lak...
Ilang rupa bentuk whipe creamnyer...
Lantak ler!!!
Aku bagi sket kat akak-akak kat opis nie...
Ada yang tak poser tu, try ler rasa...
Depa kata sedap!
Tak manis sangat...tak pahit jugak coklatnya...
Sedang-sedang elok jek kata depa...
Wahhh....aku terharu!
Alhamdulillah....
Percubaan aku berjaya!
Pastu akak-akak nie ada plak yang nak menempah kek coklat kukus moist aku neh untuk majlis hari raya nanti...
Depa nak esok gak!
Giler la...mana sempat aku nak masak malam nie...
Banyak lagi urusan aku nak wat malam nie...
Malam nie nak pi uptown Danau Kota, last kopek shopping!
Pastu depa kata takpa la...tunggu pas raya nanti baru depa tempah lain...
Waahhhh....dah jadik cam bisnes lak neh!
Tapi aku tanak jadikan kek nie sebagai bisnes aku...
Bisnes aku concentrate on puding & trifle saja...
Kek coklat nie lain citer...
Takpela...janji orang seronok nak makan kek buatan aku...
Aku ok jek! :-)

Tuesday, September 7, 2010

Kegilaan Terbaruku!!!


Entah kenapa, sejak dua menjak nie aku sangat teruja apabila melihat kenderaan ini menyusur laju di celah-celah kota metropolitan ini...
Aku tak heran kalo ko bawak Mercedes Bent C class ke...S class ke...hape2 class ke...
Aku tak heran gak kalo ko bawak BMW 3 series ke....5 series ke...berSeries2 ke...
Tapi aku akan jadik sangat teruja kalo ko bawak kenderaan kegilaan terbaruku ini!!!


Setiap kali terlihatkan kegilaan terbaruku ini di atas jalan raya..aku terasa adrenalinku membuak-buak untuk memilikinya....
Melihatkannya meluncur laju dengan megahnya di atas jalan raya ibarat 'Raja di Jalanraya'...
Perggghhhh.....
Keterujaan yang melampau neh!!!
Target mission : next 3-4 years agaknyer dah leh angkat satu kot! :-)

Huh....Klise....

Kebiasaan yang lazim ketika lagi 3-4 hari nak raya...

"nofa...slamat hari raya...maaf zahir batin..."
"nofa..mintak maaf kalo ada terkasar bahasa secara sengaja atau tak..."
"kak nofa..mintak maaf ek...0-0 ek...."
"kak...mohon maaf ujung rambut sampai ujung kaki...slamat hari raya..."

lagi....lagi....lagi....dan lagi....

Senang cerita.....

Takyah guna ayat-ayat klise tu kat aku tak kisah ler melalui sms, mms, email, comment FB, post-wall, ym dan sebagainyer...

Sebab setiap kali aku baca, aku akan terfikir "ko penah wat salah ngan aku ke sampai nak bermaaf bagai..." "ape salah yang ko dah wat kat aku sampai nak mohon maaf neh?!?!"
Bagi aku, kalo ko tak penah wat salah ngan aku...takyah nak mintak maaf ngan aku...
Kiranya ko tak berhutang ape-ape ngan aku...
Aku pon sama camtu gak...
So masing-masing leh beraya dengan tenang tanpa ada rasa sekelumit perasaan bersalah ke hape...
Ilek-ilek sudaaaa....

Melainkan kalo ko memang ada wat salah giler babi ngan aku sampai rasa cam nak mati pon terseksa jiwa raga....maka ada baiknya ko memang kena mintak maaf ngan aku secepat yang mungkin la...
Aku tanak nanti hantu ko folow jek aku tak kesah maner aku gi...
Kang idop aku lak yang tak aman....

Yer...aku tau...mintak maaf tu amalan mulia...
Tapi saranan aku adalah tak perlu tunggu raya untuk mintak maaf bagai...
Hari-hari lain pon bole ape....



p/s: merepek lagi 3-4 hari mau raya...layan kan ajek!

Thursday, September 2, 2010

Tido Tengahari Lagi......Kan Dahhhhhh.......

Owhhh....
Sebelum lunch hour tadi, aku layan baca citer-citer seram...
Sajer meng'google' "CERITA SERAM YANG BENAR"....
Skang bulan puasa...so aku berani jek nak baca kesah-kesah hantu neh...
Macam-macam kesah hantu aku baca...
Dalam pada syok layan...aku dah ngantuk..
Owh...dah pukul 1.00pm....dah lunch hour rupanyer!
Memandangkan takder nak gi kuar makan ke hape time poser nie, maka aku bantai layan tido kat bawah meja...
Siap ada kusyen sofa 2 bijik lagi okek!
Memang heaven ar...
Ekekeke...
Dalam pada tido tu, aku telah bermimpi hantu pontianak....
Huhuhuuu....seram siot!!!
Aku mimpi aku bersama dengan En.Belo telah menyewa satu rumah yang tidak berpenghuni...
Kononnyer kami baru berpindah masuk rumah tu...
Tengah sajer nak sight-seeing umah tu, tetiba muncul satu makhluk yang snagat hodoh dan menakutkan telah muncul dari pintu dapur umah sewa tinggal tu...
Makhluk hodoh tu adalah PONTIANAK!!!
Aku sangat terkejut dan dengan kadar segera menarik lengan En.Belo yang sedang membelakangi PONTIANAK itu...
Sambil itu mulut aku terkumat kamit membaca surah Kursi berulang-ulang kali...
Aku sangkakan PONTIANAK tu tak berani dah datang hampir kitorang...
Rupa-rupanya selamba jek dia datang dekat ngan kitorang lantas mencakar bahu dan lengan kiri En.Belo dengan kukunyer yang panjang dan tajam tu....
Dah tengok En.Belo kena cakar, lagi ler aku tarik tangan beliau dan cepat-cepat beredar dari situ sambil mulut aku membaca ayat Kursi dengan terang,kuat dan jelas!
Pastu PONTIANAK tu leh mengilai lak....
Lagi ler aku baca ayat Kursi kuat-kuat dan mengulangi beberapa potong ayat berulang kali...
Hawok tol!
Pastu aku terjaga....
Owh...dah pukul 2.45pm ler!
Aku dah terlajak tido rupanyer....
Dengan keadaan terpisat-pisat, aku bangun dari 'sangkar'ku dan menuju ke toilet...cuci muka...
Fuhhh...nasib baik mimpi!
Padan la orang2 tua pesan jangan tido tengahari...
Huhuhuuuu....
Tu la...tido tengahari lagi....kan dah mimpi hantu...
Ekekekekeeeeee......

p/s: pinjam gambo orang lain bubuh kat sini....mahap yer! :-)

Ha?!?!?! Perlu Ke???

Baru beberapa saat tadi ada awek cleaner berbangsa India datang ke tempat aku...
Tujuannyer untuk amik sign dan cop..menandakan dia dah beres membersihkan floor 24th nie...
Aku pon sign jek ler....beserta ngan cop nama skali...
Pastu tetiba awek India tu cakap begini...

"Kak, kalo akak nak pakai inai...cakap ngan saya yer..."
"Pakai inai???U ada wat ape?"
"Saya ada wat andaman..."
"Oooo...untuk wedding ke??"
"A'ah.."
"Ooo...ok!" (akak dah kawin,dik...tak perlu pakai inai lagi....)
"Kak..kalo akak nak, bagitau awal-awal yer....skarang nie dah 60 orang booking..."
"60 orang??ramainyer.....untuk wedding ke??" (biar betol...ramainyer!)
"Tak la...untuk raya nie..."
"Untuk raya nie 60 orang pakai inai???" (giler!)
"A'ah..."
"Inai yang lukis-lukis kat tangan tu ke??"
"A'ah...."
"Ooo....ok"
"Nanti kalo akak nak, bagitau awal-awal ek!"
"Ok!"

Awek cleaner berbangsa India tu pon blah dari tempat aku...
Tetiba aku terkesima seketika....berfikir sejenak....
60 orang pakai inai lukis-lukis kat tangan tu untuk hari raya nie?!?!?
Pakai inai lukis-lukis kat tangan.......untuk hari raya.....!!!
Boleh ek camtu???
Aku ingatkan untuk wedding jek pakai inai...
Untuk beraya pon pakai inai gak???
Dan yang paling menjadi tanda tanya.....
Perlu ke?!?!?!
Perlu ke pakai inai untuk kelihatan jelita di pagi raya????
Mungkin trend anak-anak muda skang nie kot....
Sesunggohnyer aku amat ketinggalan sekali dalam meniti arus pemodenan dalam pemikiran anak-anak zaman sekarang nie....
Entah ler....
Owhhhh....dan yang pasti sesunggohnyer aku terlalu tua untuk itu semua....
Macam-macam.....
Errmmmmm......

Genap 7 Bulan!

Hari ini, 2hb September 2010..
Genap Aduka berusia 7 bulan...
At this age, Aduka sudah pandai meniarap dan mengensot backward...
Hehehhe....sekali dia gostan daaaa........
Sambil meniarap tu, Aduka dah pandai alihkan badan 360 darjah..
Sambil tu mulut dia kecoh bercakap...
Hanya dia saja yang faham apa yang dia cakap tu...
Hehehehee....
Aduka dah pandai memilih orang...
Hanya orang yang dia kenal jek yang dia nak didukungi...
Kalo orang yang dia tak kenal...dia akan melalak...
Tido pon dah makin lasak....
Kalo letak atas katil, abis dia conquer da whole katil tu...
 
Aduka kuat minum susu...
9ml botol Avent tu adakalanya habis dia minum...
Amboi...dahaga sunggoh amak mommy nie yer...
Style Aduka tido lak...dia suka tutup muka dia ngan tangan...
Mommy teringat dedulu mommy suka tido camtu...
Mommy suka tido sambil tutup muka ngan tangan or bantal...
Now Aduka lak mengikut...
Ekekekeke.....
Aduka nie agak 'mahal' senyumannyer...
Kadang2 amat payah nak tengok dia senyum apatah lagi gelak...
Kadang2 tu penat mommy and daddy mengagah dia...tapi dia wat dekkkk jek!
Kadang2 daddy sajer mem'badut'kan diri untuk wat dia gelak....
Tapi Aduka ilek2 jek tengok daddy ngan pandangan yang takde respon...
"Apahal tebiat orang tua nie..??" mungkin itu kata-kata Aduka di dalam hatinya...
Heheheheheee.....

Selamat 'Ulang-Bulan' ke-7, Fajar Aduka Putra!
Moga anak sayang mommy nie membesar dengan sihat, bijak dan cergas...
Nanti bila Aduka dah besar sket, leh main wrestling2 ngan abang Andy keh!!!
Cayang dia...
Muaaaaahhhhhhhhh.......

Owh Yeaaahhhhh....Kek Batik Is Coming!!!



As mommy had mentioned before...mommy nak wat kek batik kan...
So setelah berhempas pulas dok mengulit kat dapur malam tadi...
Ini lah hasilnya!!!
Tadaaaaaaaaaa...........



Nampak sangat melazatkan...kan???
Owhhh...mommy is a chocolate lover...
Dats why ler kek batik nie nampak moist jek...
Penuh dengan coklat yang lembap, basah serta cair di mulut ketika makan...
Nyummm nyummmmm......
Mau???mau???mau???
Meh datang umah...kot ada lagi saki baki la..
Ekekekekekeeee.....
Dah tinggal setengah talam dah...
Mommy dah wat agihan kepada kawan-kawan....
Yang dok ada kat umah tu untuk dingap oleh orang2 umah jek...



Walaupun 'presentation' agak huru hara sket...
Tapi itu tak penting...
Yang penting rasa coklatnyer yang menusuk ke kalbu ketika makan,beb!!!
Hehehehheee.....
Balik kang mommy nak blasah kek batik nie..
Hehehehee....

Wednesday, September 1, 2010

Kek Batik...



Mission mommy malam nie adalah mahu membuat kek batik!
Balik kang nak pi singgah kedai sat...
Nak gi beli biskut merry...
Bahan-bahan yang lain dah ader dah...

So tugas daddy adalah menjaga anak-anak supaya mission mommy dapat dilaksanakan dengan jayanya...
Kerjasama anda amatlah saya hargai...
Sekian...Terima kasih!!!



p/s: sedapnyer kek batik...nak letak coklat byk2 sampai jadik moist...nyum nyummmm....

Malam Merdeka @ Dataran....

sambung......


Pas dah rileks2  mengeteh tu, kami pon start berjalan ke Dataran Merdeka..
Punyer la ramai makhluk kat situ....
Yang menjual vuvuzela tiup-sampai-semput-bisng-cam-nak-terkeluar-gegendang-telinga nyer lain....
Yang menjual aksesori berlampu lip-lap-lip-lap nyer lain....
Yang menjual air tin, air botol sejuk nyer lain....
Yang menjual bendera Malaysia nyer lain....
Yang couple berdating main-pegang-tangan-pegang-bahu-pegang-sumer2-yang-boleh-dipegang nyer lain...
Yang mat rempit dok 'weng-weng' macam-la-bunyik-moto-ko-paling-best-kat-dunia-nie nyer lain....
Yang makbapak bawak anak-anak jenjalan macam-dah-takder-tempat-lain-korang-nak-gi-lagi-ke?? nyer lain (termasuk ler kami...)
Pendek kata....macam-macam mahkluk ler ada!!!
Sampai dah macam ada pesta pulak kat situ sedangkan jalan tak bertutup..tiada raptai hari kebangsaan pon...tiada sambutan ape2 pon...tapi tetap macam ada pesta!
Kami anak branak amik 'pot' yang menarik untuk diduduki...
Padang basah sebab ujan renyai2 sebelomnyer...
Tapi ramai jek ilek2 dok atas padang...tak kesah pon basah ke hape...


1st picha bersama....


Andy telah di'ngorat' oleh awek Cina yang dok geram ngan Andy, namanyer Mitchell...


Comelnyer anak mommy pakai tlinga Mickey Mouse neh!!!ehehhee...


Daddy kena control dua2 hero yang lasak..ekekeke....


Tunggu punya tunggu..akhirnya tiba juga detik 12 malam itu...
Tapi cam pelik lak....awat jam kat Bangunan Sultan Abd Samad tu tak berbunyik pon?!?!
Kot ye pon takde sambutan ape2...takkan jam sebesar2 alam tu pon tak leh nak berbunyik?!?!?!
Ramai pengunjung dah tertunggu2...
Masing2 dah get ready nak main sembur2 air la....sembur2 spray apekejadahnyer tu ntah!
Mommy tertunggu2 gak...tapi sampai ke sudah takde pape...
Ek elehhhh....wat rugi jek datang lepak sini....
Rupanyer takde pape langsung!
Nak balik, jalan konpom jem!
Mat2 rempit dah reramai cenggitu, konpom masing2 dah bertindak liar....
Pakat wat aksi reramai kat tengah-tengah jalanraya tu...
Polis tak takder...
Naik syeikh ler diorang!
Macam-macam aksi mat2 rempit nie wat untuk menarik perhatian pengunjung kat situ....
Daddy dan mommy dah risau dah...
Kami cepat2 lintas jalan then berjalan menuju ke opis daddy yang terletak kat sebelah dataran tu jek..
Kami parking keta kat opis daddy jek...
F.O.C!!! Hehehehee.....
Masing2 pon dah letih....
Decide balik umah jek...
Dan akhirnya kami ZZZzzzzzzzzzzzzzz.................sampai keesokkkan harinya....


Andy tengah tunggu jam berbunyik...


Tiga branak posing sebelom blah dari situ...



p/s: dak Andy & Aduka bangun kol 11am lebih keesokan harinyer....penat sangat ler tu!

Kisah Shopping Raya Yang Panjang.......

Sabtu lepas kami balik ke kampung Merlimau...
Baru berpeluang balik ke kampung dan berbuka puasa di sana...
Jalan kat Air Keroh tu jem giler babi...
Sumer orang2 melaka pakat reramai gi shopping masa tu...
Bertolak dari KL lebih kurang kol 11 pagi...
Sampai kat Melaka lebih kurang kol 1 petang....
Terasa cam awal lak nak terus ke balik ke Sebatu..
So kami decide gi jenjalan kat Jusco AEON yang baru kat sebelah Tesco Melaka tu..
Saje jenjalan nak tengok ape ader kat Jusco baru tu...
Sambil2 tu leh window shopping skali..
Tapi punyer la ramai mahkluk....
Paling ramai skali adalah Cina....
Diorang tak beraya pon ,tapi diorang ler yang paling ramai skali kat Jusco tu!
Jenjalan sana...jenjalan sini....alih2 dah pukul 5 lebih...
Terus gerak gi carik bazaar ramadhan tang terbaek kat Melaka nie...
Tapi harammmm....satu bazaar pon tak best!
Sumer ala-ala suam2 kuku jek...
Beli la sket juadah untuk berbuka....pastu balik ke Sebatu...
Malam tu kami jenjalan kat downtown Banda Hilir...
Cool...barang-barang tak banyak cam uptown Danau Kota la kannn....
Tapi ok la gak...
Dak daddy berkenan ngan sneakers Kappa untuk baby punyer...comel giler!
Beli dua pasang....satu untuk Andy....satu untuk Aduka...

Hari Ahad lak kami decide nak gi shopping baju melayu raya anak-anak dan daddy skali...
Kononnyer theme color adalah hijau...
Maka kami decide nak gi carik baju melayu kat Bandar Muar jek...dekat sket..
Pilih punyer pilih baju kaler ijau..akhirnyer dapat....
Kaler ijau dipilih sebab mommy dah pon tempah siap baju kurung kaler ijau sebelom puasa lagi...
So theme color harus ler ikot kaler mommy!!!
Ekekekekeeeee.....
Alhamdulillah....dapat dah baju melayu untuk anak-anak ngan dak daddynyer skali...
Pastu decide nak gi ke The Store Muar lak...
Nak beli baju2 kasual untuk anak-anak...
Lagi skali punyer la ramai mahkluk....
Andy lak wat prangai time tu...
Dia bantai mengamuk guling-guling kat lantai....
Adehhhh.....dah pandai mengamuk style guling-guling dah budak neh....
Mommy biarkan jek dia guling-guling, mengamuk-ngamuk ikot suker dia....
Dah penat dia guling-guling...dia bangun ler balik...pastu mintak dukung...
Heheheheheee.....
Dah pilih macam-macam baju....then nak gi beratur..
Punyer la panjang queue...giler lah!!!
Kaunter ada dua jek...
Mommy lari ke kaunter lagi satu....
Leh lak cashier tu cakap... "kak, kaunter tutup! sampai had akak baju merah nie jek!"
"Ha?!?! Tutup???" aku terkedu....
Then mommy bagitau daddy...
Daddy bengang giler...
"Dah la kaunter ko ada 2 jek...leh lak ko tutup satu...bodo ape!!!" dak daddy sudah hangen.....
Pastu dak daddy mengomel sendirian...mommy wat dekk jek la...maleh nak pikir...
Kami tak jadik beli dah....
Letak jek balik baju2 untuk anak-anak nie then blah dari situ...

Then kami decide gi Jusco AEON kat bandar Melaka lak...
Orang2 kat sini kata Jusco lama....sebab Jusco baru yang kat sebelah Tesco tu...
Puas hati dapat shopping kat sini!!!
Beli itu...beli ini...mcm2 beli untuk anak....bila bayar bil sampai RM120++
Hamek ko!!!
Baju 2-3 pasang sorang pon dah sampai seratus lebih...
Akibat geram kat The Store Muar ler neh!!!
Pas dah shopping, tengok jam dah pukul 5.00 lebih...
Ok la...decide gi bazaar ramadhan before balik ke Sebatu...
And again...takde satu pon bazaar ramadhan yang best kat Melaka neh!!!
Tapi beli jek la ape2 pon untuk juadah berbuka...then balik Sebatu...
Malam tu plak kami decide gi Tanjung...ermmm...???? Ape ek nama tempat tu??? Tetiba tak hengat lak!!!
Tapi somewhere area Muar ler.....kat tepi sungai Muar.....
Kat situ pon ala-ala cam downtown gak...
Tapi luas dan banyak pilihan...
Havocnyer macam uptown danau kota gak!
Kat situ dak daddy rembat baju bundle...
Owhh...dak daddy memang suker beli baju2 bundle neh...
Mommy memang tak suker....hishhh....baju lusuh-lusuh...ntah sape2 yang pakai sebelom nie ntah....hishhhh.....tak cantik langsung!!!
Tapi dak daddy suker....itu memang dah taste dia...so biar la dia beli baju-baju untuk dia jek...
Mommy tak campur...hehehehe.....

Esoknyer hari Isnin macam ala-ala tak larat jek...so mommy MC....
Doctor kat klinik Merlimau yang bagi...
Pas balik dari klinik, packing barang-barang then balik ke KL...
Sampai KL baru teringat malam nie adalah malam merdeka...
So daddy punya plan tersendiri...
Daddy kata "jom kita berbuka posa kat HomeTown Yong Tau Foo nak???pastu kita terus gi jenjalan carik baju kat Jalan TAR...pastu trus celebrate Merdeka kat Dataran...nak?!?!"
Ermmm...cam menarik idea tu......OK!!!
So petang tu kami pon gi ler berbuka kat tempat yang dah dipersetujui tu...
Dan ikutlah seperti yang diplan oleh daddy itu...
Masa kat Jalan TAR, mommy 'terpaksa' shopping baju kurung untuk raya...
TERPAKSA????
Hahahahaa....al-kisahnyer mommy tersalah tengok color baju kurung yang mommy tempah untuk raya tu...
Bermati-matian mommy ingat baju mommy tu kaler ijau...tu pasal ler daddy dan anak-anak pon beli baju kaler ijau...
Rupa2nyer bila check balik, baju mommy tu kaler coklat!!!
Hahahahahahaaaaa........
Dak daddy dah nak hangen...
Daddy soh beli baju kurung instant kaler ijau kat Jalan TAR yang murah2 jek!!!
Puas ler kami dok berpusing-pusing kat Jalan TAR tu mencarik baju kurung kaler ijau yang match ngan baju melayu daddy dan anak-anak...
Akhirnyer jumpa gak....
Alhamdulillah....
Takpela murahan pon...janji sedondon di pagi raya!!!
Hehehehheee.......
Padan muka Mommy!!!

Penat jenjalan, decide gi minum kat mamak lak...pekena teh tarik segelas...
Sementara tunggu detik jam 12 tengah malam nie....
Lepak-lepak dulu.....
Hilangkan penat bermarathon seharian neh......


main posing2 maut dalam keta b4 shopping....


Aduka memang cool....ekekeke....



sambung.......