There was an error in this gadget

Wednesday, January 28, 2009

Andy With Play Mat...


Andy dapat play mat yang baru.....

Thanks to Kak Zety (boss mr.belo) for this luvly gift...

Andy dah ada 2 play mats ler nampak gayanyer....

Wahhh....seronoknyer Andy.....

Ada jek orang bagi dia present ek...!

Ekekeke.....

Thanks to everyone yang bagi Andy present since Andy lahir sampai la skang....

Andy sangat seronok!!!





Meniarap....


Tengok tu....Andy dah pandai mengiring...
Dia dah nak meniarap dah....
Tapi selalu tak berjaya nak meniarap sebab tangan dia tak lepas...
Kalo Andy nak meniarap jek, sampai tahap mengiring jek dia lepas...
Pastu bila try nak meniarap tapi tak berjaya, Andy akan mengamuk...
Mula ler dia melalak kaw-kaw punya....
Hahahahaaa......
Pernah sempat sekali jek dia berjaya mengiring then terus meniarap....
Tu jek la sekali yang dia berjaya, yang sempat aku tengok ler....
Pastu dia dah tak berjaya dah...
Hehehe...takper....u can do it, cayang!!!
Chayo' chayo' chayo'!!!

Andy, Kelambu, Mummy & Nyamuk....


Atuk dah belikan Andy kelambu...
Maklum ler...kat Merlimau tu banyak nyamuk...
Beso-beso lak tu nyamuknyer....
Bahaya sunggoh untuk Andy....
So bila Andy dah pakai kelambu, nyamuk tak dapat nak gigit dia dah....
Tapi nyamuk tu dah attack mummy...!
Kurang ajar punya nyamuk!!!
Aku kira sumer gigitan nyamuk yang ada kat tangan kanan aku sahaja...ada 10!!!
Tu lom lagi kira yang kat tempat-tempat lain kat badan aku tuh!
Malam berikutnya lak, aku kira ada 10 gigitan gak....kat dahi belah kanan sahaja!!!
Dah rupa macam jerawat jadiknyer....
Arghhhhhhh.....bodo punya nyamuk Merlimau!!!
Next time balik Merlimau, aku nak bawak ubat nyamuk eletrik tu....
Biar padan muka ngan nyamuk-nyamuk kampung tu...
Hahahahaaaaa...........

Andy Goes To Wedding Ceremony...

Dalam pukul 10am lebih...mummy dah bersiap-siap...
Nak grooming bagi jelita sket...even mummy memang jelita all da times...

Heheheeee........

Sebelum tu, siapkan Andy dulu....

Pas sumer orang dah bersiap..maka berangkat ler kami ke bandar melaka...

Ke rumah Pak Anjang, bapa saudara dear...



"Andy dok ngan atuk kat depan, yer..."


Sampai kat umah Pak Anjang, aku dok ler ngan Andy di satu sudut yang agak terpencil...

Dok ler kami berdua terkulat-kulat tak tau nak watpe...

Mertua aku dah panggil..soh makan dulu sebelum pengantin sampai katanyer....

Aku kata takper ler...lom lapo lagi...




Andy rasa tak best datang kenduri kawin....mummy ok jek....ekekeke......





Andy lak nak susu....

So aku bancuhkan ler susu yang dah memang prepare siap-siap untuk dia....

Dalam pada tu, leh lak dia nak tido....

Ermmmm......tak kira di mana sahaja, apa jua situasi...

Tido tetap tido yer?!?!

Ekekekekeee.........




Andy tengah baring-baring....layan mata nak tido ler tu....

Lebih kurang dalam kol 5 lebih, baru ler kami balik dari kenduri kawin tu...

Sempat gak ler aku ngan Andy tido kat umah sebelah, yang memang dikhaskan untuk orang-orang datang yang nak tukar pakaian ke, nak solat ke, nak restkan badan ke....





Mari Berjalan-jalan....

Hari jumaat aritu aku & dear bertolak balik ke Merlimau dalam kol 12 tengah malam...
Dapat la diskaun 10% bayar tol....time kasih ler kat PLUS...hehehe...
Esoknyer aku & dear bawak Andy jenjalan kat Mahkota Parade...
Tujuannyer nak cari baby car seat ngan baby hanging bag...
Merata berjalan dalam Mahkota Parade tu...
Naik lenguh kaki mummy nie...maklum ler...pakai highheel...hehehe....
Carik punya carik tak jumpa lak baby car seat yg affordable...
Tapi kami jumpa lak hanging bag yang asal boleh la...
Kat Anakku takder...jumpa kat area Pigeon...
Takper...rembat ajer!


tengah try test sumbatkan Andy dalam hanging bag dia..hehehe....



Pastu jenjalan lagi...lapo ler plak...
Berenti sat makan kat Restoran Chicken Rice Shop...



Sempat amik gambo ngan Andy sebelum Andy mengamuk nak tido....



Bila order dah sampai, aku & dear makan ler...
Aku makan sambil pegang Andy di pangkuan....
Dalam pada tu, Andy mengamuk nak tido...
Aishhh...nie yang payah kalo tak bawak stroller nie!!!
Kalo bawak stroller, senang sket mummy & daddy nak makan....
Andy leh tido jek dalam stroller....
Andy dah mengamuk nak tido nie....camner mummy nak makan nie?!?!?




Baringkan jek dia kat bangku....tido terus dia!



Pastu sambung berjalan carik baby car seat...

Pastu dah malas nak jalan dah....

Then we decided gi ke Giant Muar...

Try carik kat sana lak....

Tak sia-sia usaha mummy & daddy...

Akhirnya jumpa gak baby car seat yang dicari....

Alamaksssss.....luper lak nak amik gambo baby car seat Andy tu....

Pastu jenjalan sket kat dalam Giant Muar tu...

Then baru teringat Andy takder baju nak gi wedding Pak Anjang esok....

Ok...mari shopping baju Andy!!!

Hehehehee......


Andy's stuff....

Pastu dalam pukul 8 lebih...kami balik ke umah atok & nenek.....

Esok nak gi wedding ceremony kat umah Pak Anjang lak.....