There was an error in this gadget

Friday, April 15, 2011

Camno Tu?!?!

Okey...
Aku tengah memikirkan macam mana nanti...
Mana nak letak hero2 aku nie...
On 29th April - 2nd May, aku kena gi Sabah..
Ada bengkel yang dianjurkan oleh division aku nie...
Then on 6th May - 14th May, aku kena gi Terengganu plak..
Ada Sukan Badan-Badan Berkanun Malaysia...
So agak lama la nak tinggalkan hero2ku itu..
Daddy dah pening kepala dok pikir takkan dia lak yang kena jaga hero berdua tu kan???
Memang berpusing 360 darjah ler nampak gayanyer rutin kehidupan daddy nanti!
Hahahhaaa...
So we decided nak anto Andy or dua2 skali ke kampung...
Kalo anto Andy jek, daddy kena jaga Fajar lak...
Waktu siang anto Fajar ke umah babysitter...
Petang pas balik keje, daddy leh amik Fajar...
Camtu ler rutin harian...
Kalo anto dua2 skali balik kampung, jawabnyer daddy senang banyak ler!
Daddy jadik orang bujang balik  ler..while mommy outstation and anak2 kat kampung...
Herrrrrmmmmmm....
So keputusannyer??
Nak Andy sorang jek ke or dua2 skali ke kampung???
Camno tu??

Athma Attack Again!!!

Tarikh : 10 April 2011
Waktu : 12.30pm
Tempat : Klinik Idzham, Genting Klang
Misi : Bawak Andy Amik Nebulizer....


Maybe sebab semalamnyer Andy main puas2 kat taman permainan, so esoknyer Andy kena asma...
Kesian Andy...
Asyik meragam jek...menangis jek...
Kalo gelak pon, tersekat2 gelak dia...
Then asyik batuk2 jek...
Risau sangat tengok keadaan dia..
So bawak dia gi sedut nebulizer kat Klinik Idzham...

Cian mamat encem nie..asal aktif jek, terus kena asma...
                                                
Sempat lagi buat 'peace' tu....

Kali nie Andy dah tak takot nak pakai mask nie...
So mommy & daddy tak payah nak peluk dia kuat2 supaya dia tak meronta2 time sedut nebulizer nie...

Multitasking -sambil meng'nebulizer'kan anak, sambil ber'BB'...

Aktiviti Di Waktu Weekend Yang Bosan....

Tarikh : 9 April 2011
Hari : Sabtu
Tempat : Taman Rekreasi Kepong
Aktiviti : Bawa Anak-anak Jenjalan Petang


Biasa ler....
Asal weekend jek, kepala buntu dok umah lelama...
Pagi sampai tengahari boleh ler tahan lagi..
Masok petang, kalo still dok kat umah lagi, mula ler kepala pening, bontot panas..
So moh ler bawak anak2 jenjalan kat Taman Rekreasi Kepong...

Sejak 2 minggu lepas, Fajar dah pandai jalan! Yeayyyy....

Si abang yang agak malas mau jalan...mau dok dalam stroller jek!

Si adik sudah malas mau jalan...mula meragam tak tentu pasal..

Si daddy melayan si abang tengok orang memancing ikan...

Andy dah berani sket nak turun gelongsor...tapi teragak2..tengok orang sebelah dulu...

Nie 1st time mommy bagi Andy panjat tinggi2...the best part is Andy tak takot langsung! Andy berjaya naik sampai atas! Bravo,boy!!!

Si kecik nie pon sama nak panjat cam abang jugak! Surprisingly Fajar pon tak takot panjat tinggi2!!!Dia panjat sendiri w/o pertolongan mommy pon! Fajar panjat sendiri sampai atas! Bravo, adik!!!

Hebat hero-hero mommy nie!!!
Diorang tak kesah pon panjat-panjat nie...
Sikit pon tak takot...
Mommy yang takot lebey...over!!!
Hahahahaaaa....
Tapi peliknyer, Andy tak takot pon panjat tinggi2, tapi takot turun gelongsor, especially gelongsor yang pusing2 tu...
Errrmmmm....
Mau kena ajar lagi supaya dia tak rasa takot lagi nanti!

Belated Birthday

Oppssss....
Entry ini sudah basi barangkali...
Akibat kesibukan yang melanda..
Tak sempat nak upload ketika masih baru...
Hehehhee..

04.04.2011...
It was my birthday...
Terima kasih banyak2 kepada kawan2 dan sahabat handai yang wish thru FB and SMS...
Thanks for the present...
Thanks pada yang belanja makan gak..
:-)
Such a nice frens..all of u!!!
BTW, brownies cake from Secret Recipe..
Kejutan dari daddy...
Mommy penat masak (on my birthday..kena masak!hukhukhuk)
Then mommy tergolek kat atas katil sambil watch TV & tidur2 ayam..
Then daddy balik dari beli barang..
Tetiba dia bawak skali kek nie...
And mommy blow the candle kat atas katil jek!
Hahahahaa...
Cam klakar lak rasanyer!
Pastu daddy kata....
"adiah postphone dulu ek...portion utk beli present U dah wat betulkan keta ler..."
Hehehehe..takpela...
Betulkan kereta lagi penting dari belikan prezzie mommy...
Kalo keta rosak, langsung payah nak gerak ke mana2 nanti...
Mommy ok jek...
Mommy tunggu jek la prezzie dari daddy walaupon sampai ujung tahun!
Hahahhhaaaaa....
Ape2 pon...thanks, daddy!
I love U!
:-)