There was an error in this gadget

Monday, August 16, 2010

Cian Aduka....

Seminggu selepas Andy demam, Aduka lak demam....
Demam panas...
Mommy cam biasa amik Aduka kat umah babysitter...
Then babysitter tu cakap Aduka demam masa kol 3pm...
Malam tu mommy teros bawak Aduka gi Klinik Idzham..
Serious badan dia panas!!!
Pastu asalkan minum susu jek, muntah!
Pastu terberak-berak jek..
Dalam sehari, lebih kurang 10x Aduka terberak...
Agaknya perut dia rasa tak sedap kot...
Mommy tuamkan badan Aduka dengan tuala yang direndam ngan air sejuk...
Then mommy bukak aircond...
Then mommy bagi Aduka ubat segala macam yang doktor bagi...
Pastu Aduka muntah lagi!
Cian....
Tapi skang nie Aduka dah pon sihat...
ALHAMDULILLAH....

6 Bulan Sudah!

Genap 2 Ogos yang lalu, Aduka sudah genap berusia 6 bulan....
At this age, Aduka sudah boleh mengereng dan meniarap dengan successnyer!
Pastu tangan dah tegap nak tahan badan ketika meniarap...
Pas meniarap lelama, dah letih..
Then mula ler melalak kaw2 punya!
Tapi kalo mommy biarkan jek Aduka melalak, sedar-sedar jek Aduka dah tertido dalam keadaan meniarap...
Alolololooo...cian dier!
Mommy bukan kejam yer...tapi kena settlekan hal urusan rumah dulu...
Heheheheee.....
Mulut pon dah makin becok!
Dok bercakap bahasa yang hanya dia sorang jek yang paham...
It's ok....mommy layankan jek!!!
Hehehheee.....

Athma Attack!!!

Dua minggu lepas Andy demam+asma+selsema+batuk!
Mommy and daddy bawak Andy gi Klinik Idzham kat Jalan Genting Klang...
Dah jarang gi Klinik Medivirion....
Nak save time, gi yang dekat jek..

Balik jek dari keje, mommy and daddy teros tergesa-gesa bawak Andy gi klinik...
Cian Andy...
Tapi walaupun ada asma, Andy tetap cergas!
Malah, cergasnyer semacam jek!
Macam takde asma lak keaktifannyer!
Kadang-kadang mommy pelik...
"Andy nie semput ke tak nie?!?!cergas semacam jek!!!"
Daddy pon tak tau nak jawab camne...
Ermmmm.....
Takpelah....
Asalkan Andy selamat dan sihat, ALHAMDULILLAH......

Apabila Sang Lipas Menguasai Meja.....

Ini adalah sekeluarga lipas!
Lipas-lipas ini mendiami keyboard kat opis aku nie...
Bukan main ramai lagi diorang nie...
Yang besar ader...yang kecik ader...
Dari pangkat Tok membawak ke cucu....
Sumer menjadi mangsa jerangkap samar yang aku bubuh kat bawah keyboard nie...
Walaupun ada bubuh ubat lipas sebagai tarikan, tapi aku rasa ubat lipas tu tak berapa nak 'kick' ar...
So, aku bubuh gak maruku!
Lipas suker makan maruku!

Sesungguhnya aku bukan lah penternak lipas yang berjaya....
Tapi aku telah membela mereka secara tidak sengaja...
Dari mana datangnya mereka pon aku tak tau...
Koloni mereka amat berleluasa kat tempat aku nie...malah kat tempat bos-bos gak!
Dan aku rasa koloni lipas ini telah bermaharajalela kat seluruh PWTC nie!!!

Sebulan sekali aku tukar perangkap lipas nie....
Dan setiap kali tukar, memang banyak jumlah 'makhluk tuhan yang paling seksi' nie yang terperangkap.....
Dan aku memang tak pernah nak bagi chance...
Memang aku seronok apabila mereka terperangkap!!!
Padan muka ko, lipas!!!
Hahahahaaaaaa.......