There was an error in this gadget

Friday, September 30, 2011

Musim Sakit....

Alhamdulillah....
Skarang nie kesihatan mommy beransur pulih...
Dah 2-3 hari mommy tak sehat...
Batuk + sesema + demam = collaps!
La nie dah tak bape nak demam dah...
Tinggal batuk and sesema jek....
Anak-anak pon batuk and sesema gak.....
Si Fajar yang batuk2 dulu...then sesema....
Then berjangkit kat Andy lak....
Then berjangkit kat mommy lak!
Tapi cian Andy lagi....ada ulser dalam mulut dia....
Dah 2 hari dia x minum susu, x makan nasik....
Susut sket dah badan dia.....
Nak bagi dia makan aiskrim, dia tengah batuk2 lak...
So mommy bagi dia minum air sejuk jek...
Doc kata air sejuk takper....asalkan bukan ais...
Ais tu yang membuatkan batuk jadik lagi worst!
It's ok la then....
Tiap2 malam mommy bagi diorang nie makan ubat...
Hope anak-anak mommy nie akan sihat macam biasa....
Aminnnnnnnn............

Tuesday, September 20, 2011

Happy 3rd Birthday, Andy!!!

Hari nie 20 September 2011....
Genap Andy berusia 3 tahun....
Tidak seperti tahun-tahun sebelum nie, tahun nie tiada birthday party untuk Andy...
Cian Andy.... :-(
Nak wat camne...bajet lari....huhuhuu...
Mommy kan dah tak bekerja...
So mommy dah takde income....
Nak tunggu gaji daddy, lambat lagi....
Somemore, mommy skang nie sangat busy dengan tempahan puding.....
Sampaikan nak watkan birthday cake Andy pon mommy takde masa....
Sorry Andy.. :-(
But as a replacement, mommy & daddy promise akan bawak Andy gi beli toys weekend nie then kita gi jenjalan and makan besar...keh!!!
Andy nak toys ape....amik jek la!
Andy nak makan ape...makan jek la!
Andy nak wat apepon...wat jek la!
Tapi semua tu time weekend nie la ek....
Today daddy pon keje...
Mommy pon busy nak siapkan tempahan puding yang customer mommy order tu....
Mommy & Daddy say sorry sangat2 ek..Andy!
We both LOVE u....
Mommy&Daddy doakan Andy jadik anak yang baik, soleh, bijak, bertanggungjawab and hensome as always! :-)
Again.....



HAPPY 3rd BIRTHDAY, ANDY!!!

Tuesday, September 6, 2011

Mood Raya vs Mood Meniaga

Masih lagi dalam mood berehat2 setelah sebulan bekerja keras meniaga di bazaar ramadhan...
Tu yang takde nak update ape sangat tu....
Dah sebulan tak connect internet....
Baru smalam online....
Baru smalam dapat bukak FB...
Baru smalam dapat bukak email...
Baru smalam dapat bukak blog...
Baru smalam ada masa nak jengukkan diri ke alam maya....
Ekekekekeke.....
Hari nie pon still ada rasa malas2 lagi....
Now mood berhari raya sambil berniaga...
Now fokus untuk tempahan puding untuk open house pulak.....
Masih lagi malas nak update blog beria2....
Update ala kadar jek la...
Jumpa lagi nanti!
:-)


p/s: kalo ada nak order puding, roger jek keh!!!