There was an error in this gadget

Tuesday, January 26, 2010

Miss Her Sooooo......Much!!!

2 hari lepas, dapat called dari UK...
Sooooo...surprise!!!
It was my bestfriend!
Ms. Ayu tepon jejauh...
Rindu kat dia sesangat....
Now she's kat UK...
Ikot hubby dia...
Hubby dia keje sana...
I know her coz her hubby is En.Belo's closed friend...
Since that, kami jadik closed...
Kitorg slalu lepak kat mamak sama-sama...
Lepak kat jamming studio sama-sama...
Lepak memancing kat tasik sama-sama...
Every year akan gi vacation sama-sama..
This year punya vacation tak tau lagi camner...
Since diorang ada kat UK...
So tak dapat nak plan vacation lagi...
Tunggu diorang balik, then baru leh plan...
Ayuuuuu.....
Rindu la kat Ayu! :-D



2007 - vacation kat Pulau Pangkor...


2008 - vacation kat Pulau Langkawi...
(me preggy 5 month for 1st baby masa nie)


2009 - vacation kat Pulau Redang....
(me preggy 3 month for 2nd baby masa nie)


This year plan nak vacation kat pulau maner lak???
Perhentian???
Sibu???
Karambunai???
Sipadan???
Balik ler Malaysia cepat..
Leh plan vacation yang best2!
Heheheeee.....

Thanks, Mommy Zara! :-D


Thanks to Mommy Zara for da prezzie....
Tak sangka lak dapat...
Ingatkan Andy tak menang, so tak dapat pape...
Luper lak rupa2nyer ada adiah saguhati untuk Top 10 ek...
Time kaceh....!
:-D

Makan....Makan....Makan...Orang Blanjer!!!

Tarikh : 21hb Januari 2010
Waktu : 1.15pm
Tempat : Restoran Murtabak Singapore, Muar
Acara : Abah Belanja Makan!


Memang tekak nie teringin nak makan murtabak Singapore yang marvellous tu..
Tapi takder la cakap kat sapa-sapa kannn...
Pastu tetiba lak bapak mertua aku offer nak blanjer makan murtabak tu kan....
Ape lagi...ON jek la!
Rezeki jangan ditolak, beb!!!
Aku ngan abah makan murtabak Singapore...
En.Belo ngan omaknyo makan nasi lauk asam pedas...
Sedap asam pedas sini!
Tapi memandangkan tekak aku lebih prefer murtabak Singapore tu...
So aku tak pandang sangat la asam pedas nie....



Andy skang tanak kena suap dah.....
Dia prefer nak makan sendiri...



Bagus anak mommy nie nak makan sendiri..
Tapi sambil buat sepah...
Lagi bagus!!!


Burpppppp....
Alhamdulillah....
Kenyang makan murtabak Singapore yang superb tu!!!
Kalo kalian tak tau camner rupa murtabak Singapore tu...
Sila la rujuk kepada Incik Google, yer!
:-D

Mari Bershopping Merata Tempat!

Tarikh : 20hb Januari 2010
Waktu : 11.00am - 8.00pm
Tempat : Jusco Air Keroh, Mahkota Parade Mall, Dataran Pahlawan Mall & Tesco Melaka
Misi : Shopping Barang-Barang Untuk Newborn Baby & Andy...


Sampai jek kat Jusco Air Keroh, Andy dah tido...
Ek ele...
Tak leh bawak berjalan la dak Andy nie...
Asik nak tido jekkk.....


Baru jek sampai dah kena bubuh dalam troli Jusco nie...

Tengah berjalan-jalan survey baby carrier, skali Andy bangun tido..
Cessssss...
Baru jek nak bersenangan shopping tanpa ada gangguan....
Skali dah bangun lak 'pak plekok' nie...
Andy lagi suka dok dalam troli daripada stroller...
And that's why ler aku dah tak bawak stroller lagi setiap kali kuar...
La nie stroller tu tersimpan camtu jek la...
Since Andy dah pandai jalan masa dia umur 11 bulan dulu...
Memang dia dah takmor dok dalam stroller dah...
Nasib baik ada alternatif lain....
Guna troli!!!
Kan senang....
Ekekekeeee....



Andy nak cawan Barney ek???
Mintak kat daddy ek.....

Tapi Andy tak betah lama-lama dalam troli...
Pastu dia akan merengek, mintak kuar dari troli...
Dia prefer nak berlari-larian ke sana ke sini...
Yang jadik mangsa keadaan adalah dak Daddy!!!
Of cos la daddy yang kena kejar Andy sana-sini, kannnn....
Takkan la mommy yang kena kejar lak, kannnnn....
Ekekekee...
Kat Mahkota Parade Mall, takder troli..
So terpaksa ler lepaskan Andy berlari sana-sini....
Andy tanak kena dukung...
Kesian daddy...penat kejar Andy...



Dah penat aksi kejar mengejar, dok atas bahu daddy lak!

Masuk kat Toys World....
Mak aih....
Andy la makhluk paling sronok skali kat situ!
Sumer mainan kat situ dia nak usik...
Ada staff kat situ tengah wat keje susun-susun toys kat rak...
Dengan selamba jek Andy punggahkan balik!
Wakakakaaaaa.....
Notty boy!!!
Daddy pancing Andy ngan motorbike...
Andy nampak macam suker jek ngan motorbike nie...
Daddy bagi pilihan either skuter or motorbike...
And Andy choose motorbike!!!
Wahhhhh.....
Kecik-kecik lagi anak mommy nie dah rugged!!!
Ekekekekeeeee.......
Leh jadik jejaka kasanova neh!
Hahahahaaaaaa.....



"Daddy.....Andy nak motorbike nie! Belikan laaa!!!"


Pastu kami berjalan kaki ke Dataran Pahlawan Mall lak...
Nasib baik dekat jek ngan Mahkota Parade Mall tu...
Lepaskan Andy kat padang Dataran Pahlawan tu...
Andy sangat sronok merayap dan berlari-lari sambil kejar burung-burung yang ada kat situ...
Ekekekeee...
Mommy tak sempat nak amik gambo Andy kejar burung sebab cepat sangat scene tu....
Jenjalan kat Dataran Pahlawan Mall tu sampaikan mommy rasa nak muntah dah...
Mana taknyer...
Seharian berjalan...
Dari pagi membawak ke petang...
Nasib baik kaki tak krem sepanjang hari nie...


Andy baru pas kejar burung...kejar daddy kat depan lak!

Tapi kat Dataran Pahlawan Mall tu takder ape sangat....
Cam boring jek shopping complex tu....
Barang yang nak dicarik pon takder...
Jenjalan sesajer jek la gamaknyer...
Pastu decide gi Tesco Melaka lak...
Tu last destination la kiranyer...
Sebab mommy dah penat tahap kronik dah nie!
Demi nak mencarik barang-barang keperluan punyer pasal....
Mommy gagahkan diri jugak!



Andy dah penat...tido dalam troli jek...
Mommy pon penat gak....agak2 muat tak mommy tido dlm troli nie???
Ekekekkeeee......

Kat Tesco Melaka, dapat la carik barang-barangnyer...
Alhamdulillah....
Dah carik itu ini...so decide balik jek la...
Hari pon dah malam....
Andy pon dah asik melalak jek...
Maybe dia penat sangat then tak selesa...
Dia dah wat prangai dah...
So tanpa berlengah, pas beli barang kami balik jek la.....
Alhamdulillah....
Barang-barang untuk preparation newborn baby nie dah settle...
Tinggal sikit jek lagi barang untuk mommy...
Tapi takper...tu mommy leh carik slow-slow...
So berakhir lah sudah aktiviti shopping sepanjang hari kami!
 :-D

Andy Kat Kampong....

After hantar mak gi umrah aritu, kitorang trus shoot balik Merlimau...
Sebabnyer nak anto Andy balik kampung...
Sedia maklum, Andy tak biasa dok ngan orang yang dia tak kenal...
Aku penah try anto dia kat baby sitter kat area umah tu...
Tapi Andy bantai melalak kaw-kaw punya sampaikan aku dah lambat gi keje....
Disebabkan tanak peristiwa tu berulang, maka awal-awal lagi aku & En.Belo dah plan anto jek Andy balik kampung...
At least dia ada ngan atuk & neneknyer...
So takder la dia meragam lebih...
Kalo Andy meragam pon, at least atuk & nenek dia pandai nak handle...
Kalo kat baby sitter, ntah pandai ke tidak nak handle Andy nie sebab banyak lagi baby lain yang baby sitter nie kene jaga....
Ntah-ntah dia abaikan jek Andy melalak...
Huhhuuu...
Tanak ler camtu!
So ada baiknyer Andy dok relak2 kat kampung jek!
Mommy & daddy pon takder la risaukan sangat....
:-D



Nie 1st time mommy bagi Andy merayap kat depan umah nenek...



Andy sangat teruja dapat main kat laman umah....
pastu jakun tengok batu-batu banyak... :-D




Pastu nampak nenek tengah sapu laman umah...
Jeng...jeng...jeng....ada ler onar dia nak buat tu!!!



Ooooo...rajinnyer dia nak tolong nenek sapu sampah yer?!?!
Ekekekkeee.....


Smalam call kampung, nak tanyer keadaan Andy...
Mana ler tau kot-kot dia demam ke...meragam ke...wat prangai ke...
Tapi mak mertua cakap Andy relaks jek...
Main jek keje dia...
Pastu dah penat main, nak susu lak...
Tapi tak banyak makan...
Dia takmor makan...nak susu jek...
Pastu dah penat, tido...
Pastu bangun tido, mandi...
Pastu main lagi dan lagi dan lagi....
Sikit pon dia tak melalak!
Waaaahhhhhhhh.....
Pandai betol anak mommy ne blajar berdikari yer...
Good boy!!!
Sikit pon dia tak teringatkan mommy....
Mommy jek melalak sorang-sorang ingatkan dia...
Huwaaaaaaaaaa.....
Tak aci!!!
:-(