There was an error in this gadget

Tuesday, September 1, 2009

Sejadah Kecil Untuk Si Comel.....


Yang besar tu mommy punyer...yang kecik tu Andy punyer...ok?!


"Sejadah comel tu nenek belikan untuk Andy....
Biar nanti Andy boleh belajar solat.....
Andy boleh ikot daddy solat....
Andy boleh ikot mommy solat....
Tapi jangan kaco daddy ngan mommy solat tau!"



Sedia maklum...mak aku baru balik dari umrah....
Macam-macam buah tangan dia belikan untuk seisi rumah...
Buah tangan yang 'common' orang balik umrah atau haji beli macam kurma, kismis, kacang-kacang, air zam-zam...
Tu sumer memang banyak mak beli...
Pastu dah agih-agihkan kat jiran tetangga ngan sedara-mara....
Mak pesan kat aku "ko mengandung, banyakkan makan kurma nabi nie....bagus untuk baby dalam perot..."
Yer.....setiap hari aku dok telan kurma 2-3 bijik pas berbuka or sahur...
Kurma memang mempunyai khasiat yang banyak dan semestinyer baik untuk kesihatan kita....
Oleh itu, marilah kita makan kurma beramai-ramai dalam bulan Ramadhan ini...
Heheheheeee.......

Aksi Jejaka Mandi Bogel!

PANAS! PANAS! PANAS!





INI LAH AKSI JEJAKA MANDI BOGEL!







SUNGGOH LA 18SX NYER!



Wakakakakaaaaaaaaa................







Kawan-kawan....Mari Pakai Topeng Muka!



Kawan-kawan.....
Sekarang nie bahaya nak jenjalan or merayap ke tempat-tempat yang ramai orang...
Oleh itu, kawan-kawan hendaklah memakai topeng muka sebagai langkah berjaga-jaga...
Andy kan tergolong dalam kategori kanak-kanak bawah daripada 6 tahun....
Mummy lak dalam kategori ibu mengandung....
Daddy lak dalam kategori penghidap asma....
Kan sekarang banyak kes pasal H1N1 nie....
So marilah kita sama-sama memakai topeng muka...


Andy nak gi jenjalan kat Giant Muar nie...
Andy nak ikot mommy ngan daddy gi beli barang nie...
Tu pasal la mommy pakaikan Andy topeng nie...


Kawan-kawan....

"Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Merawat"

Hebat La Andy!

Last Sunday, aku and En.Belo gerak balik Merlimau...
Rasa teruja giler nak jumpa Andy...
Rindu giler kat dia...
Sampai jek kat kampung, aku terkesima seketika...
"Andy dah pandai jalan la....." En.Belo berkata...
Wah......hebatnyer anak mommy nie!
No more 3-4 steps then jatuh la....
Dah berstep-step dah Andy berjalan....
And no more merangkak-rangkak dah!
Terror la dia!
Sesungguhnya mommy berasa sangat bangga dan teruja!
Heheheheeee........
Then Andy dah pandai salam orang dah....
Tapi kena cakap kat dia.. "aminnn.....meh amin meh!"..
Bila cakap amin baru ler dia salam.....
Bila dah pandai berjalan nie, selamba jek dia menyangkung sambil amik barang mainan dia yang jatuh kat lantai...
Andy dah pandai balancekan kaki ngan badan dia....
Pastu Andy skang dah suka menari sambil pusing setempat...
Ala-ala 'mary-go-round'....
Kadang-kadang dia menari sambil lenggang lenggokkan punggong dia yang ber'pampers' tu....
Hahahaaaaa........
Goooooooood boy!
Then mommy perasan one thing....
Gigi Andy dah tumbuh lagi 2 batang kat gusi atas.....
So now gigi Andy dah ada 6 batang!
Dengan selambanyer dia menggigit puting susu time tengah isap susu botol....
Sampai leper puting susu tu dibuatnyer!



Kaki Andy dah tegap nak berdiri betul-betul dah....









"Tengok nie....saya dah boleh berjalan dengan eksyennyer...ekekeke......"