There was an error in this gadget

Friday, July 31, 2009

Jangan Lasak-Lasak......

Hari Rabu hari tu aku gi wat Maternity Check-up kat Klinik Mediviron...
Doc Ros duty masa malam tu...
Dan macam biasa, beliau akan check blood pressure, timbang berat, scan perut aku...
Blood pressure - ok!
Berat - turun 1kg!
(Doc Ros kata time kandungan 3 bulan, memang perkara biasa berat turun 1-2kg...)
Scan perut - baby ok...siap melonjak-lonjak lagi dalam womb nie...
(macam tau-tau jek orang tengah scan dia!)
Heheheeee.....
Panjang baby lebih kurang 5.6cm...
Tapi ada satu problemo....
Mengikut Doc Ros, uri aku berada dalam kedudukan sangat dekat dengan pintu rahim...

"Awak tengok screen nie, yang nie uri awak...yang bawah nie pintu rahim...awak tengok, dekat jek kedudukan dia,kan..." kata Doc Ros - merujuk kepada scanning screen tu....

"Awak ada angkat barang-barang berat or aktif berjalan ke?" Doc Ros tanyer...

"Saya takde la aktif berjalan tapi kalau angkat barang berat tu, maybe la kot..." aku jawab...

"Ok...lepas nie awak tak boleh angkat barang berat-berat...jangan aktif sangat bergerak keh..." Doc Ros pesan...

Aku anggukkan kepala jek la....

"Doc....hari tu masa saya buang air kecil, ada darah keluar la, doc...." aku mengadu kat Doc Ros..

"Haaa....tu salah satu punca yang kita nak tahu....sebab apa bleeding...boleh jadi sebab uri awak dekat ngan pintu rahim tu....Biasanyer uri tu akan naik balik bila baby dah makin besar..Kita tengok lagi nanti bila baby dah 5 bulan...time tu baby dah besar sket..." Doc Ros terangkan...

"Tapi tu sekali jek la bleeding...pastu dah takder dah..." aku cakap...

"Ok...kita set appointment next month...time tu kita wat blood test skali sebab maybe time tu berat awak dah naik balik...ok?" Doc Ros cakap....

"Ok....." aku balas...

Nampak gayanyer pasni aku tak leh nak ganas-ganas ar....
Nak kena jadik sopan santun ler plak...
Doc Ros cakap kalo aku ganas-ganas, uri senang jatuh ke rahim....
Oh My God...................
Doakan yang terbaik untuk kandungan nie....
Aminnnnnnnnnnnnnn.......................



p/s : Daddy....sila ringan2kan tulang tu utk tolong Mummy keh!

Thursday, July 30, 2009

Dah Recover Sket-Sket.....

Tarikh : 29hb Julai 2009
Waktu : 8.30pm
Tempat : Restoran Hajris Utama, Bandar Sri Permaisuri, Cheras.




Andy ngan Daddy.....



Andy sangat baik pada hari ini..tak wat prangai pun....hehehe...




Tengok tu....dok dendiam jek dalam baby chair....baik kan?!?! Ekekekee......


Skang nie Andy dah baik dari demam campak....
Dah recover sket-sket dah....
Tu pasal ler Mummy and Daddy leh bawak Andy kuar memalam...
Lagi pun keluar malam nie sebab nak temankan Mummy gi Maternity Check-up..
Alhamdulillah Andy dah sihat....
Mood dia sangat baik pada hari nie....
Bagusnyer anak Mummy nie!
Sayang dier sesangat!
Muahhhhhhh...........

Budak Kecik Nie Suker Wat Muka Ar......

bermula dengan cenggini......




pastu jadik cenggini.....






akhirnyer jadik cenggini lak!



Ntah ape hangen dia time nie ntah...
Tetiba jek wat muka camtu...
Konon cute ar tu!
Nampak ngengada jek...kan??
Ekekekekee........
Gigit budak kecik nie kang!

In Memories.....

Insan-insan yang amat aku sayangi dalam hidup ini....





Gambar aku & arwah adik kat depan umah, 2 bulan sebelum arwah meninggal.....



Nama : Mohd Fairuz bin Yusop

Tarikh Lahir : November 1985

Tarikh Meninggal : November 1989

Umur : 4 tahun

Sebab kematian : Hanyut dalam longkang ketika banjir besar berlaku.


Gambar arwah ayah kat pejabatnyer...

Nama : Yusop bin Ab.Lah

Tarikh Lahir : 14 Julai 1948

Tarikh Meninggal : 14 Januari 2009

Umur : 61 tahun

Sebab kematian : Kanser Hati

** Al-Fatihah bagi mereka yang telah pergi...........

Andy Kena Demam Campak....

sambungan dari entry sebelum.....

Padan la aku macam perasan jek badan Andy ada bintik-bintik merah...
Aku ingatkan 'raches' sebab Andy kan berkulit sensitif...
Rupa-rupanyer demam campak daaaa.....
Tido malam Andy tak selesa.....
Badan Andy rasa panas giler...
Pastu dalam mulut dia ada ulser...
So dia takleh nak telan ape-ape makanan atau minuman...
Tekak dia sakit sebab asik menangis jek...
Selama 2 hari Andy tak makan and minum ape-ape...
Sedih aku tengok Andy.....asik melalak jek...
Yer la...ape lagi yang dia boleh buat selain dari melalak...
Nak cakap ''sakit!''.....tak reti!
Hari Isnin, lagi skali aku gi Klinik Mediviron....
Kali nie Doc Ros yang check...
Andy nangis kaw-kaw lagi....
Doc Ros bagi macam-macam ubat untuk Andy telan...
Ubat sakit tekak, ubat ilangkan ulser, ubat ilangkan gatal demam campak....
Doc aritu just bagi ubat demam jek!Huh!
Pas berhari-hari bagi Andy makan ubat, akhirnya Andy dah leh telan air...
Makan roti pun dah boleh telan sket-sket....
Alhamdulillah.....
La nie Andy dah lebih baik dari sebelum nie....
Gatal-gatal demam campak pun dah makin berkurangan....
Tapi rasanyer campak Andy tu tak keluar abis la...
Sebab bintik-bintik tu just ada kat badan and kaki jek...kat tangan ada sikit jek...
Muka dia tak kena langsung...
Aku rasa next time mungkin Andy akan kena demam campak lagi...
Huhuhuuuuu.....
Tak sanggup tengok Andy sakit lagi.....
Kesian dia...



Muka Andy 'ketat' jek....sakit ler katakan....



dalam pada tu, sempat lagi layan 'Barney & Friends'

Sakit-sakit pun, ada mood gak nak senyum anak Mummy nie....

Last Weekend.....

Hari : Sabtu
Tarikh : 25hb Julai 2009
Waktu : 8.30am-5.30pm
Tempat : Pusat Sukan Universiti Malaya, PJ.




bersama 'makyong', Shasha yang tengah tunggu timing nak bersalin jek ni!



Andy tengah galit main bola....
Sabtu aritu aku bawak Andy gi tengok game Volleyball Inter-Division Tourism....
Memandangkan mak ikut Mak Lang balik kampung, pastu En.Belo lak keje shift 12 jam sampai malam, so aku cam agak buhsan jek dok umah berdua ngan Andy..
So aku decide nak bawak Andy tengok game nie...
Ramai kawan-kawan yang tolong jadik 'bibik' untuk Andy....
Hahahahaaa.....best!best!best!
Mummy memang senang banyak ler!
Menjelang petang, lebih kurang pukul 3.30pm, one of my fren bagitau yang badan Andy rasa panas...
Oh no......jangan kater Andy demam!
And....yes!He is!
Dia memang demam......
Agaknyer keadaan dalam dewan sport center tu panas and bahang, so Andy tak tahan...
Andy kan tak leh berpeluh and kepanasan....
Andy merengek jek masa tu...sebab tak sedap badan ler tu....
So aku decide nak balik umah jek la...
Kononnya plan pas balik dari UM nak straight gi Jaya Jusco Wangsa Maju untuk daftarkan Andy join Johnson&Johnson photo contest..
Tapi disebabkan Andy dah demam, terus tak jadi gi...
Sampai kat parking lot Jaya Jusco jek...pastu aku rasa cam tak best jek sebab badan Andy dah panas...
So balik jek la!
By Maghrib, Andy asik menangis jek.....
Then aku bawak dia gi Klinik Mediviron...
Andy bantai menangis kaw-kaw punya kat dalam klinik tu sampaikan Doc cepatkan turn aku...
So aku masuk bilik Doc cepat ler!
Heheheeee.......
Doc cakap Andy kena demam campak...
Humang ai.....
bersambung.......

Apabila Mummy Nak Pegi Kerja......

Nie ler aksi setiap pagi yang kena Mummy hadap...
Nenek pun kena hadap gak!
Andy akan melalak kaw-kaw punya setiap kali Mummy nak gi keja pepagi...
Andy nak ikot Mummy.....
So setiap kali Mummy nak gi keja, nenek terpaksa bawak Andy jenjalan depan umah...
Taknak bagi Andy keep on menangis punya pasal...
Terpaksa la nenek pujuk Andy supaya tak nangis lagi...
Hehehehee.......
Kecik-kecik lagi Andy dah pandai buli nenek yer....
Hahahaaa......


Lasaknyer Budak Kecik Nie Tido.....


Tengok la budak kecik nie tido.....
Penat sangat ler tu agaknyer....



Bantal ntah ke mana....
Selimut ntah ke mana....




Hahahaha.....klakar lah dak Andy nie....
Anak bujang ler katakan...
Tido sememangnyer lasak!
Hermmmmmm.............

Thursday, July 23, 2009

Kali Ini Berlainan Dengan Yang Lepas.....

Sebenarnya aku nak bercerita pasal ibu-ibu mengandung...
Maklum ler...
Aku kan sekarang berbadan dua...
Andy akan dapat adik nanti...
Ada ler geng dia nak main nanti...
Takder la dia main sensorang jek.. (mummy & daddy leh wat bodo layan cite best kat HBO ngan StarMovie...ekekekeee....)

Tapi pregnancy kali nie aku rasa berlainan sket dari yang sebelum nie...
Kalo dedulu masa mengandungkan Andy dulu, aku tak mengalami 'morning sickness'...
Skang pun tak jugak sebenarnyer...
Hahahaaaaa........
Tapi kalo dulu, aku muntah waktu malam selama seminggu jek dari tempoh awal kehamilan....
Pregnant kali nie, aku muntah sekali jek aritu...pun pada waktu malam gak!

Dedulu kalo rasa mual aku asik dok telan jeruk & asam jek...
Aku taknak makan mangga masam pun...
Tapi pregnant kali nie takder makan jeruk & asam pun...
Just tekak terasa nak makan mangga muda...
Tu pun tak banyak....Sebijik dua jek...

Lagi satu, kalo dedulu tu aku asik nak makan jek..
Sket sket nak makan berat...
Nasik memang tak tinggal...
Pagi breakfast nasi lemak, tengahari blasah nasi campur, malam lak blasah nasi goreng ape2 jek...asalkan nasik all da time!
Tapi mengandung kali nie aku tak kuat makan nasik la...
Kekadang pagi aku breakfast roti canai...kekadang makan kuih jek...kekadang ada gak ler makan nasi lemak...
Pastu tengahari lak kekadang aku mkn nasik...kekadang aku tak makan langsung...
Malam lak kalo En.Belo ada kat umah, aku makan nasik....sebab alang-alang temankan dia makan, ngan aku-aku skali makan!
Kalo En.Belo takder, kekadang aku tak makan...kekadang aku just buat air milo cicah ngan biskut jek...
Takder selera sangat nak bagi laluan makanan kat tekak nie...
En.Belo kata "awal lagi nie..kalo dah besar perut tu nanti, macam2 U nak makan!"
Ermmm.....yer la kot....

Lagi satu yang aku perasan, masa mengandungkan Andy dulu muka aku takder jerawat pon!
Licin jek kulit muka aku nie....
Muka aku nie jenis jerawat tumbuh seketul....seketul.....
Seketul dah ilang, tumbuh seketul lagi...pastu ilang, tumbuh seketul lagi...
Camtu ler jenis jerawat kat muka aku nie...
Aku jadik pelik apsal muka aku tak berjerawat macam biasa....
Orang kata sebab perubahan hormon masa mengandung...
Yer la tu kot....
So aku hepi la muka aku licin jek...

Tapi kali nie lain lak jadiknyer....
Muka aku naik jerawat, siot!
Kalo seketul...seketul ikut turutan macam biasa tu takper la gak.....
Nie tumbuh sekali banyak!
Arggghhhhhhhhhhhhhhh.................
Aku jadik tensen....
Terasa muka aku agak hodoh jadiknyer....
Jerawat2 nie plak dah meninggalkan parut dan kesan lak kat muka aku...
Sampaikan aku terpaksa guna 'Bio-Oil' untuk ilangkan bekas-bekas jerawat nie...
Huhuhuuuu......
Orang2 tua cakap kalo masa menagndung, muka mummy hodoh maknanyer bakal dapat anak pompuan.......leh caya??
Entah ler....
Tak kesah ler lelaki ke pompuan....
Asalkan sihat dan sempurna sifat....
Aminnnnnnnnnnnn.........

Keh la....aku nak balik dah....
Dah kol 5.35pm dah pon!
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................

Nawaitu + Impian + Harapan = Jadi Kenyataan?!?!

Nawaitu, impian dan harapan aku.....

1 - Nak kerja gomen yang TETAP!
4 tahun yang lalu aku berhenti kerja ngan RHB sebab dapat offer kerja ngan TOURISM MALAYSIA, badan berkanun yang separa gomen separa kerajaan...memang suker giler sebab gaji lagi tinggi dari kejer kat RHB. So start dari situ aku dah pasang impian nak kerja ngan gomen, taknak kejer ngan private company dah! Walaupun dah banyak interview gomen aku gi, and tak sangkut satu pon, aku still pasang nawaitu dan berharap aku akan kejer ngan gomen gak in future nanti! Dan aku takkan putus asa untuk apply kejer gomen banyak-banyak, yang bersesuaian dengan aku.

2 - Nak sambung study
Aku ada diploma jek...so aku nak sambung degree. Disebabkan aku bekerja dalam bidang pelancongan, so aku ingat nak sambung study dlm bidang Tourism & Hospitality or Tourism & Recreational la kononnyer. Impian aku untuk study kat University Of Staffordshire, UK...aku dah wat survey dah pasal universiti tu...dan aku dah hantar segala dokumen yang diperlukan untuk melanjutkan pelajaran ke sana. Walaupun aku diploma in Computer Science, tapi aku boleh tukar ke bidang lain jika nak amik degree, tapi dengan bersyarat la...Kata wakil Universiti tu, syaratnyer adalah aku tak boleh pendekkan tempoh kursus dari 4 tahun ke 3 tahun...Aku tetap kena abiskan study 4 tahun, seperti yang telah ditetapkan. Dan aku perlu ada pengalaman kerja dalam bidang Tourism selama 2 tahun..dan aku perlu ada surat pengesahan daripada boss yang mengatakan aku bekerja dalam bidang Tourism. Aku ok jek ngan sumer syarat tu sebab bagi aku syarat-syarat tu tak membebankan pun...Tapi disebabkan tiada dana dan sumber kewangan untuk 'sponsor' aku ke sana, maka aku batalkan saja nawaitu aku tu. Dokumen yang aku hantar tu wat jadik bungkus nasi lemak jek la jawabnyer....Tapi aku still pasang impian untuk sambung study degree...Tapi kat universiti tempatan jek la...Nyesal lak rasanyer tak terus sambung degree pas abis diploma 5 tahun dulu...haishhhh.........

3 - Nak jadik cikgu..
Oh..tuhan! Akibat daripada kepayahan untuk bekerja gomen (seperti yang dinyatakan dalam no.1 di atas!) maka aku terus terfikir untuk kerja jadik cikgu jek la! Aku bukak website pasal application nak jadik cikgu nie...tapi malangnyer application hanya dibuka setahun sekali jek untuk sekali intake bagi tiap-tiap tahun. Application hanya dibuka pada bulan Februari setiap tahun, dan intake lak pada bulan Jun...dan aku dah terlambat giler! Bulan Julai baru aku terfikir nak jadik cikgu dan baru terhegeh-hegeh nak cari cara-cara nak apply....Macam bodo jek aku nie,kan???So aku kene tunggu Februari next year lak untuk apply jadik cikgu!Huhuhuuu....layak ke?!?!



Tu jek la nawaitu, impian dan harapan aku yang aku sendiri tak pasti akan jadi kenyataan ke tak...Aku doakan kesemuanya akan menjadi kenyataan la hendaknyer....sebab jika sumer di atas menjadi kenyataan, maka aku bolehlah memanjangkan langkah kakiku ini untuk panjat the next level of my life's stage agar menjadi lebih sempurna di masa akan datang nanti.....



AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.................................................

Wednesday, July 22, 2009

'....Dan Apabila Si Pak Plekok Ini Minta DiDukung....'




Asal mummy balik keje jek, ini ler jadiknyer...
Belom sempat mummy nak mandi....
Dah dimintak dukung...
Bila mummy dah mandi, belom sempat nak pakai baju...
Dimintak dukung lagi...
Memang tak boleh nak letak kat bawah ler budak kecik nie!!!
Asik nak berdukung jek....
Letih ar tangan mummy nie....
Kekadang mummy marah Andy... "Rotan nak tak???"
Tapi Andy bukan paham pon ape mummy cakap...
So dia wat dekkkkk jek la!
Huh....budak kecik nie!
Mummy gigit kang...! (btw, daddy yang suker gigit pipi Andy sampai melalak!)
Heheheheee.......



Monday, July 20, 2009

'Mickey Mouse' Sudah 10 Bulan!


Budak kecik ini namanyer 'Mickey Mouse'!
Itu Daddy la yang cakap....
Daddy panggil cenggitu.....
Hari nie, 20hb Julai 2009 genaplah 'Mickey Mouse' berusia 10 bulan....
Skang nie 'Mickey Mouse' sudah sangat nakal...
Tak suka makan nasi tapi suka makan roti....
Pastu suka minum susu banyak-banyak....
Satu botol besar lak tu!
Gigi atas dah nak tumbuh dah....tapi baru sebatang jek yang nampak...
Skang 'Mickey Mouse' suka nak manja-manjakan diri ngan Mummy....
Dia taknak manja-manja ngan Daddy......
'Mickey Mouse' prefer Mummy than Daddy....
Hahahahahaaaaaaa.......... (daddy jangan jeles keh!)

"Selamat Ulang-Bulan Ke-10 buat 'Mickey Mouse' Daddy and buah hati Mumy!!!"





Mari Bersarapan Di Johnny's!

Date : 19 Julai 2009
Time : 12.00 noon
Venue : Johnny's Jaya Jusco Wangsa Maju


Ape kejadahnyer bersarapan pada pukul 12.oo tengahari?!?!
Hahahaaa...
Nak wat camner....
Anak beranak bangun lambat..
Maklum ler...
Nama pun weekend...
Harus lah tido sampai tak hengat dunia kan.....
Pastu bila masing-masing dah bangun then bersiap-siap mandi, pening lak kepala nak sarapan kat mana memandangkan mak tak masak....
So memandangkan aku ada barang nak beli kat Watson Jaya Jusco, so En.Belo decide kita breakfast kat sana jek la...
Penat and pening kepala nak pikir nak sarapan kat mana...
Macam-macam pilihan yang ada kat situ...
Ada The Egg's House....tapi menunyer tak braper best...
Nak sarapan kat food court, cam tak best jek tempat tu....
Alih-alih, decide makan kat Johnny's jek memandangkan dah lama giler tak makan kat situ....



En.Belo sedang kusyuk memilih menu....




Andy dok dendiam isap susu di dalam 'BMW' dengan penuh gaya 'kerek'nyer...




"Alamak......dia sudah bangun daaaaaa.............."


Andy dok dendiam dalam baby-chair pun sibuk nak order makanan gak......



Andy tengah kusyuk ngadap Daddy tengah 'stim-boat'kan ape-ape yang patut......


Daddy tengah kusyuk men'stim-boat'kan set menu makanan yang ada.....



Thursday, July 9, 2009

2 Months Already.....


Last week gi Klinik Mediviron untuk check-up setelah doc kat Klinik Salma membuatkan aku tertanya-tanya tentang pregnancy aku kali nie...
Doc Ros kata aku dah 8 minggu masa check-up aritu...meaning that 2 bulan tepat la...
But now dah masuk 9 minggu la...
Ukuran baby skang nie baru jek 2.4cm....
Hahahaaa....too small!
Doc Ros cakap lagi expected duedate aku might be on 6 Feb 2010....
Next month aku kena datang untuk check-up lagi...
Pas check-up, macam biasa ler...doc bagi Folic Acid ngan vitamin...
Dan untuk hari nie aku lom lagi makan ubat...
Jap lagi la aku makan...
Aku harap kali nie kalo boleh dapat baby girl la plak...
Kalo dapat sepasang, alhamdulillah.....
Leh la 'tutup buku' lama sket pastu....
Heheheheee.......
Apa-apa pun, harap yang terbaik untuk kandungan nie...
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn....................

Wednesday, July 8, 2009

Sukan Badan-Badan Berkanun Malaysia

Entry ini memang sangat lambat...dah lama berlalu dah...lebih kurang penghujung APRIL-awal Mei yang lalu...tapi pictures di dalam entry ini aku baru sahaja perolehi dari rakan seopis....



Tarikh : 26 April 2009 - 4 Mei 2009
Tempat : Pulau Langkawi, Kedah
Acara : Sukan Badan-Badan Berkanun Malaysia





Ngan Affin, baru sampai kat Jetty Kuala Perlis, tunggu feri pukul 10.00am




L to R : Wawa, Affin, aku & Uya

Singgah sarapan di hotel berdekatan dengan jeti Kuala Perlis (apentah nama hotel nie!), ditaja oleh Tourism Perlis...

L to R: K.Ina, K.Pud, K.Mudz, K.Sue, K.Ina, aku, Uya & K.Jue
Netball team bergambar sebelum acara perbarisan sempena perasmian pembukaan sukan badan-badan berkanun...

Netball team bergambar dengan Boss Domestic Market Division.....

Game bermula.....

Baru pas abis 1st game...


Gaya seorang GK....kali nie aku bermain di position GK lak!



Last game....aku injured..kaki terseliuh di minit-minit terakhir sebelum game tamat!

Memang seronok main netball kali nie....setelah aku 'cuti' hampir setahun akibat mengandung..Masa di Langkawi aritu, aku berabis RM600!!! Giler la wei....Beli macam-macam untuk kaum kerabat yang ditinggalkan di KL...Balik jek KL dah kopak!Hahahahaaaa.......

Tapi kali nie nampak gayanyer aku kena 'cuti' lagi skali selama setahun gak...sebab aku mengandung lagi! InsyaALLAH pas bersalin dan abis pantang nanti, aku akan berusaha untuk diet dan turunkan berat aku nie sehabis yang boleh! Chayo'!Hahahahaaa............

Andy's New Habit!

Khayal jek Andy hisap bucu bantal busuk dia tu...




Geram punya pasal ler tu!

Andy skang dah ada habit baru...Dia suka gigit bucu bantal busuk dia tu...Kekadang tu kalo dia tengah geram, dia gigit bucu bantal tu sampai menggeletar satu badan! Time dia nak tido lak, dia akan menyondol dulu bantal busuk dia tu, buat sondolan satu pusingan atas tilam then dia start carik bucu bantal untuk isap sampai la dia tertido....Bila dah isap bucu bantal tu kiranyer dah final ler tu...kiranyer dah leh tido ler tu! Ermmmm......macam-macam pe'el ler anak bujang mommy nie.....Lagi satu, kalo mommy or daddy amik bantal busuk dia tu kan, dia akan mengamuk...pastu tolak mommy or daddy, like "move away..that's my bantal busuk ar!"..Tido pun resah jek....dia nak bantal busuk tu ada kat dia...then baru ler dia leh tido...Huk aloh....memacam hal!Tapi takper..budak kecik memang camtu....layankan jer....hehehhee......






Tuesday, July 7, 2009

Terkini...

Guys...
Dah lama giler aku tak update blog nie kan??
Aku bajet memang dah bersawang giler ar...
Selalu aku mention kat sini or dalam email or mana-mana la yang IT Division tempat aku keje nie dah block macam-macam website...
Aku try bukak website kegemaran aku hari-hari....
Try gak bukak even aku tau diorg dah block...
Tapi pagi tadi aku terkejut beruk..
Tetiba jek aku leh bukak blog aku yang dah bersawang nie!!!
Ape lak mimpi IT Division arini ek???

Ahhhhh.......
Lantak la ape mimpi sekalipon....
Selagi leh bukak blog nie, aku bukak...
Biler dah kena block lagi skali nanti, aku hangen balik!
Hahahaaaa.......

On 13th-17th July nanti, aku kene outstation...
Kena wat 'Hotel Survey'...
Kali nie aku ditugaskan untuk ke Melaka dan N.Sembilan lak...
Aku kena wat ngan rakan sekerja aku dari Perak....
Sepatutnya aku dan partner kena gi Johor...
Tapi aku request kat Ketua Unit Hotel untuk buat kat Melaka dan N.Sembilan jek..
Sebabnyer ialah aku tengah mengandung...
So Johor tu aku rasakan amatlah jauh bebenor...
Tambahan lak, partner aku tu tak reti bawak keta..
So kalo aku wat Johor gak, jawabnyer memang keras la bontot aku melekat ngan seat keta...
Alhamdulillah...Ketua Unit Hotel takder masalah nak tukarkan aku ke Melaka dan N.Sembilan...
Dekat sket kalo aku nak drive pun...
Ibarat macam balik kampung gak ler...
So takder la problem sangat...

Oklah.....
Aku sebenarnyer tengah tunggu timing nak balik nie....
Tu yang sesaja jek update blog nie...
Sajer menaip...tekan keyboard nie kekuat...
Biar orang lain dengar macam aku tengah buat keje...
Nampak macam tengah taip urgent letter ler kononnyer....
Hahahahhahaaaaaa.......

Andy Mengamuk Sebab.....


Sebab taknak dok dalam 'mercedes'nyer......







Sebab taknak tido...asik nak berdukung jek kejernyer!



Sebab taknak pakai baju 'Mickey Mouse' yang baru beli tu....

Hahahahaaaaa............

Macam-macam hal la budak kecik nie!

"Aunty,Uncle...Tengoklah Gigi Sayer Nie!"


"Aunty....Uncle...."
"Tengok la gigi sayer nie...."
"Sayer dah ada gigi...."
"Gigi sayer ada dua batang...."
"Gigi sayer tumbuh kat bawah jek...atas belom lagi..."
"Gigi sayer kuat tauuuuu......"
"Kalo sayer gigit Aunty ngan Uncle, sakettttttttt......"
"Nak kena gigit???"
Ekekekekeeeeee...............

GILER!!!

Tourism GILER!!!


Research Division GILER!!!


Mak Lampir GILER!!!


IT Division pun sama GILER!!! - KEJAP BLOCK, KEJAP TAK BLOCK!


Bintat lak.....bukan saja GILER, malah BODO, BANGANG, GEMOK, HODOH, HITAM dan sebagainyer!


Hahahahaaa......


Puas hati aku!!!


Padulik!!!