There was an error in this gadget

Tuesday, March 6, 2012

Good Kids! :-)

For the first time in my 4 years marriage;
Aku dan anak-anak pi shopping barang2 keperluan tanpa incik hubby!
Tetiba terasa kagum dengan diri sendiri....
Hehehheee....
Maybe bagi orang lain itu adalah perkara biasa...
Tapi bagi aku, ini adalah kali pertama!
Sebab since kahwin, tak pernah aku keluar gi beli barang2 umah sensorang....
Selalunyer hubby akan ikot sama dan kami akan shopping sama-sama...
Tapi malam tadi hubby tak sehat....
So terpaksa ler mommy angkut anak-anak skali gi shopping!
Kalo anak-anak nie tinggal kat umah, tak leh nak rehat ler daddy diorang nanti!
So it's better to bring them along...

And the good thing is, diorang sangat behave!!!
Selalunyer kalo pi jenjalan maner2 la, si abang ngan adik nie memang out of control...
Boleh jadik hangen satu badan nak kawal diorang kat khalayak ramai neh!
Tapi malam tadi diorang menjadi anak2 yang sangat baik...
(ALLAH permudahkan segalanya)
Si abang tak berlari ke sana ke sini...
Si adik tak melalak buat prangai...
Diorang pon takder nak mintak belikan macam-macam...
Nak jajan ke...nak gula-gula ke...nak eskrem ke...sumer takder!
Diorang just mintak biskut jek....
So as a token for being such a gud boys, aku belikan diorang biskut fav, Chipsmore...
Pas shopping, gi dinner lak....
And again, diorang sangat behave!
Takde nak tumpahkan air ke..main campak2 nasik ke...
Diorang duduk makan quietly & nicely....
Ermmm...so impress!!!

Maybe sebab diorang tahu kali nie mommy sorang2 jek yang handle diorang sambil shopping....
So diorang pon jadik sangat baik!
Balik jek umah, tros excited citer ngan hubby pasal their good behaviour and I have no probs at all masa shopping tadi....
Hubby senyum jek....
Good!!!
After this boleh la mommy shopping lagi dengan tenang...
Sebab diorang sangat baik!!!
Love my kids!
Muahhhhhhhh.........



p/s : pengurangan kebergantungan itu perlu dan amat penting untuk persiapkan diri menjadi 'independent mother' dalam masa terdekat ini!