There was an error in this gadget

Tuesday, November 24, 2009

Budak Nakal Nie....!!!

Nama dia Farish Andhika Putra...


Mengikut buku 'Nama-nama Dalam Islam', Farish tu maksudnyer 'ahli penunggang kuda/orang alim'....
Andhika tu lak nama melayu klasik untuk pendekar/pahlawan zaman dolu-dolu.... (mommy kan suka nama-nama klasik nie)
Putra tu pulak merujuk kepada anak lelaki....
So secara keseluruhannyer, gabungan nama Andy adalah 'Anak Lelaki Pendekar Ahli Penunggang Kuda/Orang Alim'......
Leh gitu???
Pandai-pandai ler susun.....
Tapi apa logiknya mommy bangkitkan perkaitan maksud nama Andy dengan entry kali nie????
Yer....ada logik dan kaitannyer!!!
Mentang-mentang la maksud nama Andy tu 'ahli penunggang kuda'...
Maka tiap-tiap malam Andy suka panjat atas badan mommy time mommy tengah baring...
Pastu dia akan lompat-lompat atas badan mommy...
Pijak-pijak perot mommy....
Dia tunggangnyer badan mommy nie macam tengah tunggang kuda!!!
Adehhhh......
Tensen mommy dibuatnyer...
Sebabnyer kat daddy takmor lak dia wat cenggitu!!!
Macam kes malam tadi....
Mommy tengah sedap dok baring relakskan badan....
Macam biasa, Andy akan dok menunggang atas badan mommy nie....
Pastu at the same time, baby dalam perot nie dok tendang-tendang dan bergerak-gerak dengan cergasnyer!
Adehhh.....mommy tak keruan dibuatnyer....
Nie mesti si adik marah kat abang la nie...
Kaco adik tengah tido dalam belly mommy!
Ekekekeke.......
Sampai tengah malam mommy tak leh nak tido....
Baby kat dalam perot nie dok berlegar-legar, bergerak-gerak...cergas semacam jek....
Baby yang kat luar perot lak (konon 'baby' lagi la Andy tu....) dok cergas lompat atas katil sambil jerit-jerit...
Daddy banyak kali cakap kat Andy "Andy bukan baby lagi tau! Andy nak ada adik dah...."
Elehhh...bukannyer Andy paham pon aper daddy cakap....
Dia wat dekkk jek la....
Ekekekeee......
Huihhh....mommy dapat agak nanti kalo 'si adik' dah kuar nanti....
'Si Abang' nanti akan jadik kaki buli 'si adik'....
Ekekekkeee.......

Mengidam Yang Melampau!!!

Ekekekkee...
Takder la melampau mana pon....
Tapi sejak hari raya aritu aku dok carik kuih bangkit...
Sumer umah yg aku gi beraya, sumer takder kuih bangkit...
Aku jadik pelik la kan...
Apahal lak raya kali nie tak jumpa langsung kuih bangkit nie?!??!
Bukan ke kuih bangkit nie kuih traditional faveret ke???
Sumer umah WAJIB ada kuih bangkit nie tau!!!
Raya umah tu, raya umah nie...
Sampai abis raya tak jumpa-jumpa gak kuih nie!
Last skali, minggu lepas opismate aku bagitau dia ada jumpa kedai yang jual kuih secara borong...
Macam-macam kuih ada katanyer....
Kat kedai tu ada jual kuih bangkit gak...
Kedai nie kat Ampang, area umah dia...
So aku pon mintak tolong la dia belikan...
Pagi tadi, tup-tup ada atas meja aku!
Nahhhhh....hamek ko!!!
Sebalang beso kuih bangkit dia belikan!!!
Kembong perot aku hadap sengsorang kuih bangkit nie...
Ngidam sangat kan....hamek!!!
Hahahahaaa........


p/s: nie bukan simpanan untuk stok raya haji keh....stok simpanan tembolok sendiri jek nie!