There was an error in this gadget

Wednesday, February 9, 2011

Aduka's Birthday Party....

Tarikh : 5hb February 2011
Hari: Sabtu
Waktu: 12.30pm hingga 6.00pm
Lokasi: Rumah Kampung Sebatu, Merlimau Melaka
Aktiviti: Celebrate Birthday Fajar Aduka Putra


 Daddy tengah panggang lamb, chicken wings, beef bacon ngan hotdog..


Hasil BBQ...


Andy tengah berkubang! Suppose ramai lagi kanak2..tapi mereka tak dapat balik kampung...parents tak dapat cuti...ciannn.....


Antara sedara mara yang datang awal...
(jemput sedara mara terdekat jek!)


2 birthday cakes!
Homemade Choc moist cake by mommy : utk Fajar
Cappucino choc cake : utk niece (Fazira)


Fajar potong cake!


Fajar terpegun tengok homemade choc moist cake mommy!hahahaha....


Muka agak kelat pas makan cake tu.."tak sedap ke??" ekekekekee.....


Main2 jek bila mommy nak suapkan dia....


Andy baru abis berendam teros makan cake! Lapo yer???


Turn Fajar lak berkubang dalam pool!Yippieeeeeeee.....


Al-kisahnyer mommy ada tempah Barbie Theme Birthday Cupcake kat sahabat baik mommy, Puan Masz kita tu...
Birthday Cupcake tu untuk anak buah daddy...
Namanyer Fazira ( dekat2 nama mommy...hehehe)
Baru berusia 7 tahun (darjah satu)..
Eventhough birthday dia this weekend, tapi ape salahnyer celebrate skali! :-)
Btw, punyer la cantik tertarik debommmm Puan Masz buat cupcake tu!
So bawak la skali balik kampung..
Kononnyer untuk surprisekan Fazira la..
Tapi bila sampai jek kampung, cupcake tu dah cair...
Sebab cuaca yang sangat panas all da way to kampung!!!
Huhuhuhuuuuu.....
Terpaksa ler daddy pecut gi beli birthday cake yang baru untuk Fazira...

p/s: "Sorry eby....Moksu tak sengaja..nanti eby soh mama watkan cake lain ek!"


Birthday cake untuk Fajar lak mommy buat sendiri...
Of cos ler tak sehebat Secret Recipe kannnn.....
Tapi licin, okek!
(walaupon amik masa sampai 2 hari nak melicinkan!hahahaaa...)
Memula ingatkan nak beli cake kat Secret Recipe jek..
Tapi pastu pikir balik..
"kat Merlimau mana ada Secret Recipe..."
"Bukak ke time CNY nie???"
So dalam pada dok berpikir2 tu, mommy tros buat keputusan...
"Ahhhh...baik aku buat sendiri birthday cake untuk anak aku!"
Heheheheee.....
Maka sesi meng'google' resepi choc moist cake dijalankan...
Pastu buat punyer buat punyer buat....
Akhirnyer jadik ler seperti yang dalam gambar tu haaaa....
Tapi ramai yang makan, cakap kek mommy tu xder rasa macam cake!
Uikssss.....udah tu rasa cam ape?!?!?
"cake U nie rasa cam kuih bulan la!!!"
Haaaa?!?!?!
Ahh...sudah....kejadahnyer plak rasa cam kuih bulan kannnnn.......
2-3 orang dah kater cenggitu!
Hahahahahaaa....
Blasah jek la.....
Janji abis licin!!!