There was an error in this gadget

Monday, October 22, 2012

1 Tahun Sudah Berlalu.....

Hari nie, 22nd October 2012, genap setahun arwah abang pegi...
Rasanya macam baru jek lagi dia pegi tinggalkan kami sekeluarga...
Sampai sekarang, aku still tak rasa yang abang dah meninggal dunia...
Aku still rasa yang dia just pergi somewhere else...and will be back soon....

Kadang-kadang, aku sajer tanya Andy...
"Andy, ayah mane?"
"Ayah takder..." Andy jawab
"Ayah takde gi mana?" aku tanya lagi.....
"Ayah pegi keje la....tak balik-balik lagi..." Andy jawab...
Telus jek jawapan daripada seorang kanak-kanak kecil yang still tak tau ape2 lagi tu...

Aku ajar Andy dan Fajar tido di bilik arwah.....
Aku ajar mereka, katakan itu adalah bilik mereka....
Tapi berkali-kali jugak mereka jawab...
"Nie bilik ayah la....bukan bilik abang!" Andy bersuara...
"Ye la...ayah dah takder, so nie jadi bilik abang ngan adik la....." aku jawab...
"Takkkkk....nie bilik ayah la! Nanti ayah balik la......"
Hiba dengar Andy cakap camtu...

Sebak....
Aku still sebak walaupun dah setahun berlalu....
Mungkin sebab dia jek adik bradik yang aku ada.......
Mungkin sebab pemergian dia tu terlalu drastik...
Mungkin juga sebab aku banyak dosa dengan dia...dan tak sempat nak minta maaf sebelum dia pergi selamanya...

Abang....
Orang rindu......
:-(


Wednesday, October 10, 2012

Stress Cam Sampah!


gimme that Dunhill, wanna blow all sucks thingy away....pffffftttttt...



Entah hape yang dibusykan entah.....
Buat quotation pakej pelancongan....
Buat quotation pakej katering......
Bla...bla...blaaaaaaaaaaaa lah!

Honestly, aku dah bosan keje sini....
Aku stress dengan orang-orang yang stress kat keliling aku nie....
Everybody seems like very stress to do their work..
And it's happen almost everyday!
Yang kaki hangen dengan hangennyer....
Yang kaki kutuk dengan kutukannyer....
Yang kaki moody dengan moodynyer....
Aku rasa cam jadik kera sumbang jek kat sini...
Terbangak-bangak..tak tau nak buat ape....

Aku teros jadik stress gak...
Aku tanak keje lagi sini....
Aku nekad....
If aku tak dapat keje Tourism or maner-maner goverment agency,
Aku akan blah dari sini dan mulakan full-time business!
Dah malas la nak keje makan gaji...
Asik diperhatikan....
Rasa cam aku nie teruk sangat jek!
(paling teruk pun sebab selalu datang lambat! ok......admit that!)

Perlu nekad dalam membuat keputusan....
Tuhan...
Berikan aku kekuatan untuk melakukan perubahan demi kebaikan..
Aminnnnnnnnnnn.........