There was an error in this gadget

Sunday, March 22, 2009

It Was Really Fun & Joy!!!

Guys...
Aku baru jek balik dari aktiviti island hopping...
Start naik bot masa pukul 9.40am...
Peserta terdiri daripada aku & Diana (Tourism Msia), Adam (Firefly's Writer) dan 4 orang Russia yang datang holiday ke Malaysia nie...
Memula kitorang ke Gua Bewah....
Naik bot ke sana dalam lebih kurang sejam perjalanan....
Dalam gua tu kitorang tengok spesis yang hidop kat situ such as ular albino, diamond spider, kelawar,biawak pun ada....
Pastu naik bot lagi untuk ke Air Terjun Sungai Lasir....
Perjalanan ke sana ambil masa lebih kurang 50 minit...
Sampai kat air terjun tu, memang rasa best giler...
Aku swimming sepuas-puasnya....
Resort ada bekalkan sandwich, epal, muffins ngan air mineral....
Ala-ala berkelah ler jap kat situ selama sejam...
Pastu kitorang terus ke Herbal Island...
Perjalanan amik masa lebih kurang dalam 30 minit gak ler...
Tourist guide (En. Latiff) tunjukkan pokok ubat-ubatan tempatan...
Dia tunjukan pokok tongkat ali...pokok kacip fatimah...pokok bisa ular...macam-macam lagi ler!
Pastu dia bagi kitorang try minum air tongkat ali ngan air kacip fatimah..
Nie yang 'pure' punya, tau!
Orang-orang Russia tu suka rasa kacip fatimah...diorang minum sampai 2-3 cawan...
Aku try minum air tongkat ali...agak pahit sket la...1 cawan jek aku minum...
Air kacip fatimah best!
Rasa macam cincau...
Aku minum sampai 2 cawan!!!
Hehehehe......
Kata tourist guide tu "ada gak yang bergegar tiang resort malam nie kang..."
Hahahahaaaaa.........
Pastu kitorang terus balik ke resort...
Perjalanan hanya 15 minit jek dari Herbal Island tu...
Sampai jek kat resort terus aku ngadap PC....
Esok aku dah nak balik KL...
Flight pukul 4.15pm...
Chartered taxi datang lebih kurang pukul 1.00pm lebih...
Ok la...aku nak balik bilik...
Nak rest....penat!
Dah sampai KL nanti, aku dah tak boleh nak update blog lagi dah...
Huhuhuuuuuuu.....
Daaaaaaaaaaaa...................