There was an error in this gadget

Tuesday, August 28, 2012

Tiada Rezeki......Apo Nak Dikato.....


*credit to Mr.Google Image*


10.07.2012 , 7.00am
Rasa sakit pinggang...cam sengugut pon yer gak...
Gagahkan diri jugak banguun tido, mandi2 then bersiap ke kerja...
Tapi ada bleeding!
Owh My..........
Bleeding tak banyak...setitik dua jek...tapi kerap!
Sampai opis...masih sama...


10.07.2012 , 9.00am
Mintak kebenaran ngan HR untuk ke klinik...
Hati dah risau....
After scan, doc kata better gi HKL....
Kerana katanyer, mengikut perkiraan size baby sepatutnya dah 3 bulan....
Tapi mengikut size dalam scan screen monitor, baru 6 minggu!
Maknanyer selama 3 bulan nie baby tak membesar!!!
Sedey.... :-(


10.07.2012 , 12.00pm
Teros gi HKL....
Jumpa doc..scan...pemeriksaan....etc....
Doc kata tunggu lagi 2 minggu....
Kalo ada perkembangan, then should be no problem....
Kalo takder, then terpaksa gugurkan kandungan....


10.07.2012 , 11.30pm
Sambil siapkan sumer tempahan kuih raya, bleeding bagai nak giler banyaknyer!
Setiap 15-30 minit dok tukar pad jek!
Habis siap sumer tempahan, duduk berehat seketika....
Tiba-tiba perut rasa sakit yang teramat sangat!
Sakit macam nak beranak!
Teros berlari ke bilik air...
Tahan sakit sampai menangis-nangis sensorang dalam bilik air....
Incik hubby takder...tak balik-balik lagi dari pi jumpa kawan! 
Lama betol!!!
(ok..part tu aku memang sangat marah!)
Sambil meraung sakit, sambil teran....
Then terkeluar seketul besar ketulan daging yang berdarah....
Owh My......
Aku pegang ketulan tu...belek2 sambil tanya kat diri sendiri...
"nie ke bendanyer???"
Puas membelek, campakkan ke lubang toilet...
Tak perlu tanam...
Orang tua kata, kalo ada 'bentuk & rupa' baru tanam......
Ok....
Relax atas katil....
Perut and pinggang dah tak sakit2 cam sebelumnya....
Tido sampai ke pagi.....
Esok baru gi HKL....


11.07.2012 , 10.00am
Pegi HKL, buat check-up....
Doc scan...katanyer semua dah abis keluar....
Tiada sisa yang tinggal di dalam....
Ok...syukur...tak payah nak 'cuci dalam'.....
Doc bagi injection untuk kecutkan rahim....
Adehhh...sengal peha kena inject!!!
Balik rumah....rest!



*Apa nak dikata.....tiada rezeki untuk kali ini....it's ok, tahun depan kita cuba lagi!!! ;-)*

SELAMAT HARI RAYA 2012!!!


Daddy Belo, Mommy Nofa, Andhika & Aduka mengucapkan.....
"SELAMAT HARI RAYA, 
MAAF ZAHIR & BATIN"
buat keluarga dan sanak saudara....semua kenalan...sahabat handai....rakan perniagaan....pelanggan-pelanggan tersayang!!!

Friday, August 3, 2012

Moga Ada Jodoh.....

Ok....aku dah isi borang keje kosong kat Tourism Malaysia (TM)....
Tarikh tutupnyer Isnin next week jek...(6 Ogos 2012)
Aku mintak tolong member baik aku submitkan since dia pon still staff TM...
Frankl, aku memang berharap sangat la kali nie ada jodoh antara aku ngan TM...
Setelah before this takde jodoh sangat...
So biarlah kali nie berjodoh...
Banyak pengalaman yang aku kutip since bekerja dengan travel agency nie....
So aku harapkan dengan pengalaman yang aku ada nie, aku akan diterima bekerja...
Sebab apa aku nak sangat kejer kat TM???
Banyak sebabnyer....
Tapi yang paling utama, aku perlukan 'sesuatu' yang boleh menyokong kedudukan kewangan keluarga aku...
Setiap tahun memang ada kenaikan gaji....ada bonus....boleh claim macam-macam...
Itu yang paling penting!!!
Private kampeni jangan harap la nak camtu....
Melainkan kampeni tempat bekerja tu ada dalam senarai Bursa Saham BSKL, then you can claim whatever you want!
You can ask bonus with any amount that you want!
Second is aku perlukan jaminan dari segi kesihatan aku dan keluarga...
Since aku kejer ngan travel agency nie, all medical expenses ditanggung sendiri oleh aku...
Kampeni tak tanggung pon...
Sedih tau...
Kalo ada emergency case, time2 tu lak fulus tak bape nak ada, so camner nak bayar perubatan???
So disebabkan itu la aku perlukan kampeni yang ada panel perubatan...
Dua sebab utama tu dah cukup kuat bagi aku untuk menyatakan keinginan aku nak keje ngan TM...
Actually not pointing on TM jek la, secara generalnyer adalah keje ngan gomen or semi-gomen...
Banyak dah aku apply keje gomen...tapi takde satu pon yang melekat!
Agaknyer memang aku tak berjodoh ngan gomen ke???
Tapi harap2 aku masih berjodoh ngan TM....
Doakan yang terbaik sajer....
Aminnnnnnnn........