There was an error in this gadget

Thursday, May 31, 2012

So Long Landini.....Hello YHA!!!

Hari nie, 31hb May 2012 adalah hari terakhir aku kejer ngan Landini...
Selama 6 bulan aku kejer sini, banyak pengalaman yang aku kutip...
Sebabnya???
Aku la yang wat pakej pelancongan....
Aku la jaga admin....
Aku la yang jaga akaun...
Aku la yang jawab call....
Aku la yang uruskan tempahan kereta....
Aku la yang siapkan cheque, voucher & invoice untuk kampeni...
Aku la yang prepare tender/quotation untuk kampeni...
Pendek kata sumer aku sapu!!!
Tu pasal la banyak pengalaman yang aku kutip....

Dan aku rasa sangat berharga sumer pengalaman nie....
Betul la kata orang..setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya....
Ada hikmahnya jugak kontrak aku dengan Tourism tu abis...
If aku still kat Tourism lagi, pasti aku tak tau selok belok travel industry yang sebenar....
Pasti aku still lagi wat keje interview orang untuk dapatkan data, sampai la sudah!
Pasti aku still wat keje yang sama jek...walaupun dah 6 tahun dok buat keje tu jugak!
Bekerja di Landini, aku kutip macam-macam pengalaman....
Aku belajar banyak perkara.....
Aku belajar macam mana cara nak buat pakej untuk inbound dan outbound....
Aku belajar macam mana cara nak prepare quotation untuk car rental...
Aku belajar ape yang perlu dilakukan untuk bawak International group ke Malaysia....
Alhamdulillah aku ada semua pengalaman itu...
Bayangkan kalo aku still kat Tourism lagi, pasti aku tak tau ape-ape...
Even nak buat pakej pon!!!
Bukannya niat aku nak buruk2kan Tourism atau memandang enteng segala pengalaman aku sepanjang keje ngan Tourism...TIDAK!!!
Kejer ngan Tourism pon banyak kutip pengalaman jugak...
Aku berpengalaman jumpa dengan ramai orang..attend banyak events...outstation seluruh Malaysia....
Cuma aku tak diberi peluang oleh majikan untuk merasai pengalaman yang lain, yang lebih mencabar...yang boleh meningkatkan daya usaha & kreativiti aku!
Selama 6 tahun bekerja dalam scop kerja yang sama..membuatkan aku jadik lemau dan lesu....

Alhamdulillah...syukur, Ya ALLAH!!!
Kali nie rezeki aku terbuka luas lagi....
Aku bakal menimba ilmu di tempat lain pula...
Mungkin kali nie lebih mencabar dan lebih luas job scopnyer...
Doakan aku yang baik-baik saja...
Aminnnnnnnnnnnnnn............

Thursday, May 24, 2012

Busy + Malas = Berkulat!

Rasanya macam dah lama tak update ape-ape dalam blog nie....
Naik berkulat dah blog nie...
Lately mommy busy + malas.....
Busy nak mempuding....
Busy pikirkan urusan katering....
Busy pikirkan hal butik....
Busy pikirkan hal rumahtangga.....
Busy nak carik keje lain....
Macam-macalah busynyer!!!
Mengalahkan PM lak gayanyer!
Ekekekekeeee....

Oh yer...
Nak bagitau sumer nie...
La nie mommy dah start wat bisnes katering pulak...
Kalo sebelum nie mommy fokus kat bisnes puding online...
Katering pon just untuk dessert jek...
La nie mommy bercadang nak 'up'kan sket perniagaan nie dengan membuat katering untuk majlis-majlis pulak....
Tak kesah la majlis ape-ape pon....
Dari sekecil-kecil Birthday Party, sampai la ke sebesar-besar Majlis Kahwin!
Mommy nak pelbagaikan produk & service yang boleh diberikan oleh BeloNofa Enterprise nie....
Bermula dari bawah.....hopefully one day mommy akan dapat lebarkan sayap supaya BeloNofa akan menjadi Sdn Bhd pulak...dan seterusnya Berhad pulak!
Mana la tau sampai leh jadik Holding suatu hari nanti kannnnnn.....
Doakan yang terbaik ek....
Aminnnnnnnnnnnnnn..........



p/s: dalam pada malas nak update tu, panjang gak taipnyer! ekekekkee.....

Friday, May 11, 2012

Perhimpunan Mansuhkan PTPTN....

Gambo-gambo diambil beberapa hari sebelum BERSIH 3.0 dan beberapa hari sebelum aku gi FAM Trip Medan....
Al-kesahnyer aku jenjalan naik moto ngan hubby memalam buta....
Anak-anak dah pos ke kampung awal-awal lagi dah...
So kami jadik ler mat & minah rempit pada malam tu....
Pi Dataran Merdeka sat....
Dengar kata ada perhimpunan mahasiswa2 untuk mansuhkan PTPTN....
Kami pon pi la menyebokkan diri kat perhimpunan tu....

ish..ish..ish..korang neh! kan dia menabung sejak dari dalam perut lagi...of cos la dia mampu beli diamond 24 juta!!!  :-))

Yang lenlain aku tak bape amik port sangat....yang 2 terbawah tu yang betul2 kena tangani!

Tuntutan mereka.....

Moga tuhan merahmati mereka....aminnnnnn......

Adam Adli...budak 'U' yang dah kena gantung pengajian...

Nie minah pelakon tu kan??? Dia menyokong perhimpunan nie ke??? atau cam aku gak, sajer nak menyebok???



Rumusan :  part nak mansuhkan PTPTN tu, aku memang sokong sesangat! sebab??? takde sebab.....sokong mansuhkan jek sudah! part demo jalanan, aku tak sokong! sebab??? susah aku nak kuar jenjalan kat KL...sumer jalan jem!!!siot jek....
 

Cerita Tertangguh ~ Medan FAM Trip!!!

Tarikh : 19-22 April 2012
Aktiviti : FAM Trip To Medan (sponsored by Narasindo Tours)
Lokasi : Kota Medan, Brastagi, Gunung Sibayak, Parapat, Kampung Tomok, Tasik Toba, Pulau Samosir, Simarjarunjung.


Ahhh.....malas untuk berkata apa-apa....
Tengok gambar saja lah!
Selebihnya ada dalam Facebook! 
:-)

Tiket tambang murah kami....

Selamat Datang ke Medan!


Groundhandling tour sponsored by Narasindo Tour...
 
Rombongan Cik Kiah!!!




The King & His Royal Queen!



Check-in sini!!!



View dari balconi bilik.....



Feeling Honeymoonnnnnnnn!!!



SubhanaALLAH......


Daki Gunung Sibayak



Sulfur....panas neh! Bau hangit lak tu!



Tasik Sibayak (Sulfur)



Aku takde dalam gambo sebab aku yang tukang amik gambo!!!



Bicycle ride pepagi...best!

Comey kan kawan kita nie!! :-))
 


Jangan terkejut...kami mempunyai nama yang sama, iaitu FARIZA! :-)
Sorang Nor Fariza, sorang lagi Mohd Fariza...cool,kan???
Ekekekkeee....
 


Wif Pak Herman yang kelakar banget!!!
 


Kubur Raja Batak yang pertama....
 


@Kota Medan...check-in sini!


Rumusan percutian : pakej lebih kepada extreme activities...panjat gunung, berbasikal, etc...BEST!!! tapi abis masa penat dalam bas jek sebab perjalanan dari satu tempat ke satu tempat tu amik masa 3-4 jam!
Maklum ler...kat sana mana ada hi-way....bercinta ler ngko kalo terpaksa membontoti lori minyak ke, lori balak ke...aktiviti shopping terbatas..so x banyak yang boleh dirembat! Kalo ada peluang, nak pergi lagi...sangat best! nak-nak kalo sumernyer sponsored! ekekekkeee..... (eh..tetiba rajin plak nak taip panjang2! ekeekekeeee...)