There was an error in this gadget

Saturday, July 14, 2012

Macam Sengugut...Tapi.....

Masuk arini, dah 2 hari aku sakit...
Bukan sakit perut...
Bukan sakit kronik yang sampai membawa kepada kematian..
Nauzubillah.....
Mintak dijauhkan!
Tapi nie sakit macam sakit sengugut....
Sakit sangat sampai sengal2 pinggang...
"Sengugutkah aku?!?!?"
Takkan nak period kot.....
Tapi aku preggy....
Bila anak-anak tanyer 'mommy sakit ape?"
Aku cakap sakit perut jek...
To be exact, it's ovary area actually....
Kat situ yang sakitnyer...
Tanya nasihat kawan2 rapat thru FB....
Ada yang kata tu perkara normal masa early stage pregnancy....
Tapi aku tak pernah lak rasa sakit camnie masa 2 anak sebelum nie...
Ada yang kata tu tanda2 keguguran, mengikut pengalaman yang dia pernah alami....
Oh, Tuhan.....
Janganlah perkara buruk seperti itu yang berlaku!
Ada jugak yang kata maybe sebab stress dan kurang rehat....
Oh, yes! 
Maybe yang itu aku boleh terima!
Tak dinafikan, lately aku memang stress dan kurang rehat....
Mungkin disebabkan bisness makin bertambah, jadinya masa rehat jadik kurang...
Siang kerja pejabat, malam uruskan bisnes pulak..
Weekend adakalanya uruskan pelamin dan katering...
Seperti malam tadi, walaupon sakit aku tetap gagahkan diri untuk siapkan tempahan puding sebanyak 100 unit...
Customer nak tengahari nanti...
Harus kuat semangat dan cekal....
Kalo ikutkan sangat sakit yang tidak berkesudahan nie, sampai bila-bila la bisness tak berkembang maju....
Terserah kepada ALLAH sahaja...
Ada rezeki untuk anak ini, ada la.....
Jika dah ketentuan tiada, redha jek la...
Yang penting, for time being jaga jek kesihatan nie supaya nothing worst happen....
Moga dipermudahkan segalanya...
Aminnnnnnnnn.........