There was an error in this gadget

Thursday, September 3, 2009

Fantaghiro - Layan Beb!

Princess Fantaghiro & King Ramueldo




Dok sesaja jek kat opis nie membuatkan aku kadangkala mati kutu gak.....
Tapi hari nie aku tak boring sangat....
Sepanjang hari nie aku dok melayan cerita movie kat dalam YouTube...
Actually YouTube dah kena block dek IT Division....
Tapi ada sorang partner kejer aku nie bawak laptop sendiri...
So dapat la kitorang melayan YouTube sepanjang hari nie....
Cerita yang menggamit kenangan zaman childhood aku dolu2...
Cerita Fataghiro atau dalam bahasa Inggerisnyer 'A Cave Of Golden Rose'
Cerita nie memang best siot....
Teringat zaman aku form 2-3 dolu2...
Dok layan cerita nie ler memalam...
Kalo tak salah aku siarannyer kat TV2, setiap hari Khamis kol 10.00pm....
Kot la...aku tak ingat sangat la!
Yang membuatkan aku terpana dan terus melekat kat depan tv layan citer nie adalah kerana watak TARABAS!
Tarabas nie bukanlah hero dalam cerita nie...
Tapi dia adalah watak jahat yang cuba membunuh heroin dan hero yang sudah semestinya jelita dan kacak!
Walaupun jahat, tapi dia jugak kacak!
Si jahat yang kacak! (uhuuuuuu.......i like!)
Heheheheeeeee....
Tarabas takder la sekacak si hero, King Ramueldo ....
Tapi yang buat aku cair gegiler masa tengok citer nie dolu2 adalah renungan tajam menikam si Tarabas nie!
Waduhhhhhhh.......memang cair giler tengok renungan matanyer yang menusuk masuk tepat ke hati aku nie weh! (chewahhh....)
Cerita Fantaghiro nie ada sampai Part 5....Fantaghiro 1, Fantaghiro 2, Fantaghiro 3, Fantaghiro 4 & Fantaghiro 5...
Hari nie jek aku dah layan sampai Fantaghiro 2 Episod 12......
Esok aku nak sambung lagi tengok....
Esok kan Jumaat, so rehat panjang...
Hopefully leh khatamkan kesemua sirinyer.... (gilo-lah!)
Pastu leh layan feeling tengok muka kacak Tarabas tu!
Ekekekekeeeeee............




Si jahat yang kacak, Tarabas!



p/s: sila google sendiri jika anda tidak tahu apa-apa tentang cerita ini beserta watak-wataknyer......


10 Sebab Aku Tidak Join Contest....

Bulan puasa nie memang ler takder keje sangat nak kena buat kat opis nie...
So aku banyak menghabiskan masa melayari internet...
Sambil tu leh tambah info dan ilmu pengetahuan dunia... (kononnyer la kan...!)

Kadang-kadang aku view blog-blog artis Malaysia nie....
Sajer tengok gossip-gossip terkini artis...heheheee.......
Kalo terasa nak pikir berat dan serious sket, aku view blog-blog yang boleh aku kategorikan dalam kelompok politicians' blogger & anti-politicians' blogger!
Aku selalu gak view blog-blog yang boleh aku kategorikan dalam kelompok mommy's blogger...
Nama pun mommy's blogger, so pengisian blog itu dah tentu ler pasal anak-anak dan infonyer kan....
Dan aku sedari one thing, ada banyak contest yang dianjurkan oleh kelompok mommy's blogger nie...
Ada baby contest, ada family contest, ada couple contest, ada beautiful contest, ada honeymoon contest, ada matchmaking contest...macam-macam contest lagi la!
Wah...sunggoh rajin mereka ini membuat contest....
Dan hadiah pun hebat-hebat belaka....
(Terfikir gak....kelompok politicians & anti-politicians blogger takder yang nak wat contest ke???)
Dan aku telah join satu contest pasal baby kat blog Pn.Mira kita tu...
Tu jek satu-satunyer contest yang aku rasa layak untuk join...
Dan dah tentu ler aku masukkan Andy sebagai calon dalam contest tu....
Contest2 yang lain aku tak terasa nak join....a.k.a tak berminat pun nak join...
Why??? Kerana......

1 - aku guna PC opis...so takder software nak edit picture supaya jadik cantik untuk masuk contest...

2 - PC kat umah dah rosak...kalo tak, leh edit picture macam-macam then masuk contest...huhuuu...

3 - aku tak banyak amik gambo sendiri pas dah ada anak nie...dok amik gambo anak jek!

4 - aku nie dalam kategori tak cun...so rasa agak segan dan malu nak join contest untuk orang2 cun nie... (hikhikhik...rendah diri kan ayat nie????)

5 - aku ngan hubby tak rajin amik gambo bersama...ntah kenapa ntah! (nape ek, En.Belo????)

6 - aku lagi suker amik gambo orang lain dari gambo aku sendiri..maklum ler, cita-cita nak jadik photographer amatur! (yolah!)

7 - aku rasa macam agak SENDIRI PERASAN la biler possing maut pastu claim jelita lak kan...huhuhuuuuu......

8 - aku nie buta IT sket (banyak sebenonyer!) ....so bukannyer reti sangat nak godek-godek gambo bagi lawa nie...

9 - life aku sempoi jek...takder yang bombastic-fantastic-plastic pun untuk melayakkan diri join contest yang hebat-hebat dan cam best tu!

10 - aku lebih suka taip-taip dan letak gambo jek dalam blog nie...nak wat lebih-lebih tak reti! ekekekeekekeeeee............




p/s : mak sedar diri la, nyah......huhuhuuuu.....